stratocaster Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 днес осъзнах, че на учителя ми на Peave-то (китарка) не може да му се вдигат струните (вертикално- нагоре и надолу - октавите) една по една....дали е така и на моята. Защото на мостчето има болтчета ПОД всяка струна, тоест...трябва да я разхлабиш за да я вдигнеш...май.... там недей да пипаш. това е за настройка на октаваита - примерно както казахме по-горе ако от струни '10 преминеш към '08. недей да ги развиваш там. на флойдовете НЕ може поотделно да се регилира височината. може заедно на всичките - от двата боилта на които се опира флойда - наричат се стъдове. :hello: айде и успех! Цитирай
NitroBGA Отговорено Юни 22, 2005 Автор Отговорено Юни 22, 2005 :wall: настройте се, по дяволите, улегнете а дано. Откакто опънахме пружините струните автоматично се качват с по 4-тинка тон нагоре...гадост Цитирай
Burton Отговорено Юни 22, 2005 Отговорено Юни 22, 2005 Не че искам да те плаша, ама си зависи до известна степен и от качеството на самия Floyd...И понеже, както предполагам и както сме повечето тук май, и твоя Floyd не е original, просто трябва да имаш търпение и нерви Цитирай
ba6 maistora Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 а що се отнася до настройванете на октавите-е тва ми ебава майката...принципно трябва да отвиеш болтчета ПОД всяка струна и да местиш тва, на което стои струната(как се казва?) докато не нацелиш. абе какво настройване на октави, нещо не можах да разбера, настройваш дължината на струните ли, за да се получат октави на 12 и 24 прагче ли Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 а що се отнася до настройванете на октавите-е тва ми ебава майката...принципно трябва да отвиеш болтчета ПОД всяка струна и да местиш тва, на което стои струната(как се казва?) докато не нацелиш. абе какво настройване на октави, нещо не можах да разбера, настройваш дължината на струните ли, за да се получат октави на 12 и 24 прагче ли баш Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 6, 2005 Отговорено Юли 6, 2005 ...плюс това настройката на пружините става точно за секунди......аз когато сменям струните на джаксъна вечерта слагам новите, настройвам и лягам да спя. на сутринта са паднали с около половин тон, вдигам ги и после по 4-5 месеца не я барам китарата... Същата работа. Никакви грижи нямам, дори като сменям с по-дебели струни. Лягат за някой и друг час. И то разстройването е в рамките на допустимия от глухите като мен минимум Цитирай
Recommended Posts