3232 Отговорено Май 8, 2011 Отговорено Май 8, 2011 Втора глава Ditone Progression, т.е. делене на октавата на 3 части от по 2 тона (по-популярно е 3 големи терци) Отново Интерполация от 1 и 2 ноти. Ултраполация от 1 до 3 ноти. Инфраполация от 1 до 3 ноти. Още в първия пример ex.231 виждаме Schoenberg: Ode to Napoleon - до, си, ми, миb, лаb, сол, до, сол, лаb, миb, ми, си Драматизъм, получен от разработване на тези техники само върху 3 ноти. Това е на 34стр. от 250. Стига се до Sesquiquinquetone Progression или Equal Division of Eleven Octaves into Twelve Parts. Това е по средата на книгата. Ето, indy минимални впечатления. Весели празници на всички! Това делене го заимства от Шилингер - за справка - The Musical Quarterly > Vol. 32, No. 3, Jul., 1946, Oxford University Press Цитирай
indy Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 Чудничко, благодаря ти, но аз имах предвид за Репозиториума на Латиф нещо да намекнеш Цитирай
travelcaster2 Отговорено Май 13, 2011 Отговорено Май 13, 2011 Ще намекна в събота, когато съм по-свободен и ако искаш ще ти я дам да я ксерокопираш Цитирай
travelcaster2 Отговорено Май 15, 2011 Отговорено Май 15, 2011 Здравейте, пускам няколко снимки на Съкровищницата на Lateef. Трудно ми е да я анализирам, признавам си Това е графиката,рисувана от Колтрейн и подарена на Латиф.Стотици скали: Архаични, Гъцки, Китайски, Японски, Арабски, Египетски, Европейски, авторски, синтетични, Монголски. Хармонизира ги и дава патерни. Много политетрахорди с патерни, хибридни тетратонични скали и арпежи и др. Завършва с десет съвременни пиеси за пиано. Сериозен труд. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Май 16, 2011 Отговорено Май 16, 2011 Съжалявам, но без да мисля изтрих снимките от Photobucket. Качих ги пак. Цитирай
3232 Отговорено Май 26, 2011 Отговорено Май 26, 2011 Има я качена в интернет,пишеш в търсачката нещо от сорта на "lateef repository download" и хоп - появява се връзка към hotfile http://hotfile.com/dl/85797694/0ba2108/yusef-lateef-repository-of-scales-and-melodic-patterns.pdf.html Между другото някой чувал ли е за този метод? http://equalinterval.com/ Цитирай
Recommended Posts