Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
  lyubohar написа:
Момчета, за там където сте се запътили ние от там се връщаме

Незнам откъде се връщаш но почти всички хора писали в темата са правили по няколко лампови усилвателя от до (включая и аз)!

А тея списания сме ги чели отдавна - за да не се мъчиш да ги сканираш ето ги прехвалениете сатии и сега ще ги разнищим със съфорумците!

1.jpg

2.jpg

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Имам схемата на преработката на Регент 30.

Аз не съм измислил тази преработка.Направил я е инженер ,казва се Петрушев.Човека има стотици публикации.

Аз само съм я изпълнил няколко пъти.Няма как да не е вярно след като всеки път се е получавало.

Но да не ви досаждам повече.

Тъй като не зная как да копирам схемите в този отговор,нека някой ми даде имейла си ,аз ще му ги пратя на него ,а той ще ги

вкара във форума.

Отговорено

Това са схемите на Регент 30

Горната е на оригиналната схема ,а долната на преработената за 80/110 вата.

За съжаление не мога да открия схемата за преработка на МВ3.

Отговорено

Сега разбрах, защо германците не разбират нищо от техника - явно REGENT не е конструиран от инженери (български). Те и коли не могат да правят, особено Golf пернишки...

Къде са германците, къде сме българските инженери, къде е Пегъзи...

Няма да коментирам техническата страна на модификациите, ще бъде чиста загуба на време.

Само едно ще кажа: Не правете това! Може да правите други глупости!

Отговорено (Редактирано)

what da fuk :):) 720V :metalist:

в интерес на истината ЕЛ34 по каталог е до 800в анодно, но МАКСИМАЛНАТА разсейвана мощност на анода е 25 вата

прави си сметка за кво става въпрос - все едно турбо от V12 на голф 1,3

Редактирано от Overdrive
Отговорено

За MV3 да извади 40-50W наистина става, но освен че трябва нова намотка за преднапрежение анодното трябва да мине през умножител Х2 т.е. 700V+ .Режим не е  лек но си работи добре.

Отговорено

Добре де това влиза в противоречие с всички учебници.Колко време ще изкарат лампите в такъв режим?Това означава да разсейват два пъти по-голяма мощност от справочната.Още повече,че и това анодно напрежение е доста по-високо от максимално допустимото.

Отговорено

Оспами се темата на човека с желания за изява на незадоволено его. - "Как' Сийке, чакай аз да кажа..."

Така се получава, когато няма знания, а самочувствието е огромно.

bratmito:

Защо си губиш времето в безсмислени опити да влееш акъл в каца без дъно?

Айнщайн май беше казал "Вселената и човешката глупост са безкрайни. За вселената все още не е доказно..."

Как да обясниш в две изречения огромното количество знания, трупани през годините, когато отсреща няма как да ги разберат, пък и не се опитват да мислят?

Ще цитирам Frank Zappa - "Хората искат лайна. Дайте им ги!"

Форумът е задръстен с глупости, и реакцията на квалифицираните членове е да се оттеглят и да гледат отстрани. Помисли си колко уважавани членове са намалили активното си участие и сам си отговори защо.

Отговорено

Дистанцирам се от езика на горепишещия.Не е моя работа да коментирам.

Темата не е променена от мен.Доста преди това посъветваха колегата създал въпроса да поработи върху усилвателя с 2 ЕЛ84.

Тогава и аз се вкючих да споделя моя опит с преработката на усилвателите МВ3 и Регент 30- преди 30 години.

И в тази връзка малко се порових из справочниците и открих интересни неща.

Тук един колега спомена ,че ЕЛ34 има аноден ток 800в.-да,но се оказа ,че има лимитирана серия на ЕЛ84 с аноден ток 550в.

Ето адрес на справочник на лампи .Там има интересни схеми за 100 вата с 2 ЕЛ34!

www.drtube.com/tubedata.htm

Отговорено (Редактирано)

Ей, шило в торба не стои! Още едно доказателство за липса на знания, ама пак изказване!

Някой да прави разлика между ток и напрежение?

Между нота и петолиние?

Някой да е наясно с физика за начално училище?

Хем "не знам", хем да си кажа ...

Как мрежов трансформатор за лампов усилвател 12 вата ще храни усилвател за 60? Перпетум -Мобиле, а?

Как изходящ трансформатор за 12 вата ще прехвърли 60 вата?

Как лампи с допустимо максимално анодно напрежение от 500 волта няма да пробият при 750? А самоиндукцията с колко ще вдигне напрежението?

Колко е катодния ток на насищане на EL84, за да може да се получат тези ватове?

EL 34 може и 110вата да даде, ама при други режими, и друг изходящ трансформатор, ама кой ти гледа...

Е, много глупости станаха вече ...

Някой да ме е видял да пиша за лютиерство или музикална теория? Като не съм специалист, не се опитвам да подвеждам хората с неверни твърдения. Много моля, който не разбира от нещо да не подвежда редовия съфорумец, който очаква честно и компетентно мнение по повдигнатия си въпрос.

Знам, че няма да престанат подобни теми, защото никой не носи отговорност за мненията си. Форумът търпи всякакви излияния. Но моля ви, поне в техническите теми не пишете глупости. Ако не знаете, по-добре си трайте и четете - все ще научите нещо. Ако не искате - ваша воля, но не заблуждавайте доверчивите хора!

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

Разбира се ,че е неволна грешка -800 в. анодно напрежение.

Никъде не съм споменал да съм постигал 100вата със 2 Лампи ЕЛ34(справка първото ми изказване).50-60 вата-колкото горе долу Регент 60.

С ЕЛ84 и 300 в.анодно напрежение се получава 15-17вата.А колко се получава с 500-550в.анодно ?

• 2 weeks later...
Отговорено

Най после открих схемата за преработка на МВ3.-Списание РТЕ -1974г. брой 1 стр.19.

През 2008 г. може би е безмислено да се прави,но през 1975 не беше така.

Нямам намерение да споря с никой.Просто може на някой да му е интересно.