emilcvetkov_ Публикувано Февруари 5, 2008 Share Публикувано Февруари 5, 2008 Колеги,имам нужда от съвет! Имам Fender Highwai от 2006г.Онзи ден го сравних с един Фендер от 1982г.,и разликата беше доста голяма.Изцяло в полза на стария фендер.Та въпросът ми е-някой сменял ли е адаптрите на подобна китара и с какви,и има ли разлика в тона(говорим за сингли). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stanbog Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 а каква беше разликата като ги сравняваш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 (Редактирано) на хайуей май бяха алнико 3 хот, а нормално са алнико 5 така че е нормално да има разлика - би трябвало да са по-среднисти с по-хлабав бас и по-малко високи от нормалните на Хайуей и аз ще питам всъщност каква беше разликата която ти установи? Редактирано Февруари 5, 2008 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 Странно,хайуей 1 на мен ми звучи супер-поне на 2-3 съм свирнал и са почти като моята (74г модел),в сравнение с мексико и американ стандарт (и такъв имах) са много по добри според мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emilcvetkov_ Отговорено Февруари 5, 2008 Автор Share Отговорено Февруари 5, 2008 Първо-стария беше по-силен(а адаптрите бяха по-далече от струните)и след като изравних силата тонът пак някак си тънееше спрямо другия.Сега се сещам че може-би разлика оказват и други фактори,например моите струни са доста по-ниско,а и съм с 9ки струни докато другия беше с 10ки...не знам.Все пак мисля че тъй като Highwai не е от скъпите модели може-би ако сложа по-скъпи адаптри ще подобри тона!?Някой да го е правил? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 мисля че са достатъчно добри оригиналните - но 9ките наистина правят огромна разлика, също стария страт може да е бил със стоманено блокче в тремолото и такива "дреболии" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts