Dilian Nedev Публикувано Февруари 4, 2008 Share Публикувано Февруари 4, 2008 Номера е следния . Свиря от има няма 7-8 години . Първата ми китара , на която все още си свиря е Yamaha RGX121s . Супер е китарата , гриф и звук , изработка супер . Обаче не става за този стил , към който вече твърдо съм се насочил . Най-малкото ми трябва заключване , защото разстройвам яко . Пари за нова китара трудно ще отделя много . Макса който бих сложил е мисля около 800 - 900 лева . Знам , ще кажете "Върви и пробвай" . Ами нещо не ми се получава ... Онзи ден минах през Динакорд - Варна . Свирих на едно ESP M-100 . Хубав е , звука ми допадна (при положение , че го закачихме към един Line6 Spider ... ) Но ме притесняват две неща - грифа или е нормално да е такъв , или просто защото съм свикнал с Ямахата и този ми се стори странен , да не кажа като нелакиран . Другото е флойда - нямаше как да го изръчкам много , щото щеше да ме изгони . FloydRose Licensed е , изглежда ми по-стабилен и добре направен от на Ibanez RG350/370 . И аз не знам защо . Цената беше 660 лева . Другия ми вариант е гореспоменатия Ibanez RG350/370 . При по-високата цена ми се струва , че тука важна роля играе Марката . Грифа не ми допадна много , флойда само съм чувал какви ли не неща за него . Адаптерите звучаха много изпъжено ... И ся големия майтап е , че за тези пари (напълно нормално) няма да си намеря китара , която май да ми пасне . И сега знам какво ще кажете - "Събери още пари" . Еми тая магия няма да я бъде . Аз тея малко трудно ще събера .... Просто за китара , с която в скоро време няма да вадя пари , не бих отделил 1500 лева . И какво да правя сега ? Вашето мнение за тези китари какво е ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Февруари 4, 2008 Share Отговорено Февруари 4, 2008 Моето мнение е да потърсиш нещо на старо.Но за парите които искаш да дадеш(които според мен, не са малко), поне според мен, компромиси не трябва да правиш.Изчакай, огледай, ослушай се. Иначе и аз предпочитам "по-лакирание" грифове. Виж и в чужбина какво предлагат по сайтовете... ибей, томан...(ако си харесаш нещо потърси аналог в някой магазин за да го пипнеш преди да поръчаш, но ако няма....). Аз така ги виждам нещата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Февруари 4, 2008 Share Отговорено Февруари 4, 2008 Ами за това, което казваш за грифовете - от сега да ти кажа - няма да си намериш китара която на пипане да е същата като другата ти. Това е така дори и при китари, които трябва да са абсолютно идентични - една и съща марка и модел. Затова това с грифовете ще трябва да го преглътнеш, колкото и да не ти се иска. Аз съм с Ibanez RG 370 - аз съм доволен от китарата. Но това, което каза за адаптерите ме довежда до мисълта, че явно имаш доста странен вкус за адаптери, или си бичил само на neck адаптера - нормално е да са "изпържени", както ти каза - това е китара за метал - не най-висок клас, но все пак е за метал.. Представям си, ако ти попадне китара с EMG 81/85 Друг голям момент при всяка китара е това, че след добър setup по твоите предпочитания всяка китара има потенциал да ти легне в ръцете - можеш да снижиш/повдигнеш струнтие, да смениш дебелината им, да свалиш или качиш нагоре адаптерите, ако ти се струват изпържени или не, да врътнеш малко truss rod-a на грифа. И аз моята китара в началото я гледах като изтребиетл и ми се струваше малко неудобна, но сега разбрах, че всъщност ми е много удобна. Единствената китара, която съм хващал и ми е по-удобна е един Ibanez ЕХ от началото на 90те години. Но в крайна сметка изборът си е твой (както и парите ), по никакъв начин не искам да приемаш мнението ми като заяждане, а просто като съвет Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stanbog Отговорено Февруари 4, 2008 Share Отговорено Февруари 4, 2008 не е ли вариант да си вземеш едни Sperzel или Schaller locking tuners и да видиш дали нът-а е изрязан както трябва? ще ти излезе по-евтино от нова китара, която така или иначе не ти харесва много-много. а да не говорим и за факта че лицензираните флойдове са... хм... не толкова добри като оригинала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Февруари 4, 2008 Share Отговорено Февруари 4, 2008 Няма да стане поради ред причини, обсъждано е вече... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stanbog Отговорено Февруари 4, 2008 Share Отговорено Февруари 4, 2008 не че ме касае, но не мога да се сетя какви са тия причини... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Февруари 4, 2008 Share Отговорено Февруари 4, 2008 Ако грифа ти е ''нелакиран'' ,това не е странно ,но и е предимство. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Февруари 4, 2008 Share Отговорено Февруари 4, 2008 Лорде, аз както знаеш също съм от Варна и преди половин (или повече) година си купих от Динакорд за около 750-780 лв. ето това: Аз лично съм доволен, като цяло, а и изработката ми се струва качествена, адаптерите обаче не са кой знае какво сякаш. Флойда не разстройва, доколокото съм го тествал(В последствие аз пък установих че предпочитам китара без флойд ). RGX 121 не я знам как е но все пак имам предположения че е почти същата, но без заключването, така че би трябвало да ти пасне. Материалът и на двете май е alder.Тази РГХ 121 с май има и един сигъл адаптер, лошото(поне за мен) че тази няма. Ако имаш интерес ,а в магазина не ти позволяват да си направиш обстойни тестове на тази китара аз съм съгласен да ти дам да пробваш как е моята Лошото е че нямам качествен амп в който да я ръгнем, та да добиеш по-добра представа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Февруари 4, 2008 Автор Share Отговорено Февруари 4, 2008 RG-то не ми допаднаха адаптерите конкретно на звука ала Whitesnake / Deep Purple / Rainbow . Но при положение , че този звук най ми допада , няма смисъл да кажа , че за останалото звучи супер . Друг голям момент при всяка китара е това, че след добър setup по твоите предпочитания всяка китара има потенциал да ти легне в ръцетеЛошото е , че просто РГ-то с какъвто и сетъп да го мъча няма да ми легне . А колкото до случайната бройка - свирил съм на други RGX121s като моята и са същите . не е ли вариант да си вземеш едни Sperzel или Schaller locking tuners и да видиш дали нът-а е изрязан както трябва? Това го мислех преди време и се отказах , просто защото няма да стане . Ако грифа ти е ''нелакиран'' ,това не е странно ,но и е предимство. Какво е предимството на един гриф, който на допир е като дръжка на права лопата ? @ultramega , такава като твоята все заглеждам , но ми се струва , че като звук ще е същата като моята , въпреки че флойда влияе много на звука . А на мен ми се иска да е малко по-различен . Следващия път като мина през Динакорда ще я пробвам задължително , видях че я имаха . И ByTheWay , китара секънд хенд не вземам . Не ми се занимава с лютиери , които да ме изпръщят още кинти . и малко п.с. EMG не понасям на звук То е и логично де , след като прочете човек първите ми два три реда . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 Трябва да пипнеш малко повече такива китари и ще разбереш разликата.Колкото до правата лопата -хубаво е да пипнеш и една такава. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 (Редактирано) Всеки си има разбиранията, но аз съм пипал доста китари - такива с лак и без (те не са съвсем без, но слоя е по-тънък и лака друг или са обработени с някакво масло....) та при мен ръценте не се потят и лаковия гриф не ми лепне.Поради тази причина са ми по-удобни грифовете с доста лак . Редактирано Февруари 5, 2008 от liquid_death Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 а мислил ли си да отидеш при лютиер и да ти направи точно каквато китара искаш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Manolev Отговорено Февруари 5, 2008 Share Отговорено Февруари 5, 2008 Диляне, ще си позволя да говоря, но се надявам да не се засегнеш. Пич, ти си баш музикант реално погледнато и свириш от 10 години. От мненията ти в тази тема, установих(поправи ме ако се бъркам), че искаш супер китара за тези пари. Ще те разочаровам - супер китара няма, независимо колко пари. Добре, опитал си Айбанец не ти харесват на баране и не са ти удобни - толкоз. Тръгвай по магазините и пробвай в тоя диапазон. Аз лично...ако съм на твое място бих си направил тупалка при лютиер. Всичко е по твой мурафет. А по-горе беше написал - "ще ме вкара в кюпа с повече кинти", няма проблеми, виж например китарите на Майстор Диката от Пловдив. Според мен си струва. Ама, наистина! Горе си написал, че гониш звук на старите рок банди. Асоцияцията ми е Фендър Стратокастър. На старо! По-ясно не мога да ти го напиша. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2008 Автор Share Отговорено Февруари 5, 2008 Ами не искам супер китара - искам китара , която да ми допадне . Това изключва автоматично за мен Фендерите ... Свирих днес на Washburn ала Dimebag форма . Не разбрах обаче кой беше модела . Беше зелена , като грифа си беше боядисан в същото зелено и много яко лакиран - точно по мой вкус . Цена - 9 стотака . А въпроса е има ли други китари на Washburn които грифа им да е така направен ? Защото тея форми първо са ми неудобни много , и второ адаптерите са хъ... прекалено твърди . Примерно модела N2 или някой от тези подобните ? На какви цени са ? Манолев , лютиерите ме притесняват с това, че обикновено искат кинти . Много кинти , за да стане нещо . Чак толкова не мога да си позволя . А никой лютиер не би си продал авторитета и китара за 800 лева , ненаправена както трябва . А за звука на старите банди - това са само част . Пърпъл и Рейнбоу ако махнем , махаме и страта . Мога да дам за пример и Black Sabbath , ако трябва . Но не е там въпроса . Просто -някои- китари са правени сякаш на тях 100% да се свири детх/блек и други такива . Нищо против стила и саунда , но не , мерси ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Февруари 6, 2008 Share Отговорено Февруари 6, 2008 (Редактирано) А въпроса е има ли други китари на Washburn които грифа им да е така направен ? ДА ! Има такава китара washburn wi66-ела да ти я продам -ще се изкефиш. И аз съм от Варна! ЕТО ТИ ГО Редактирано Февруари 6, 2008 от EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts