Jump to content
Българският форум за музиканти

Тромпет и позициИте му?


Recommended Posts

Здравейте, аз съм начинаещ в тромпета но пък съм твърдо решен да стана добър и вече от разни сайтове мога да свиря 6-7 гами ,но проблема е че ги свиря и съм си ги записал като комбинаций от натискани бутони (валове) пример (0,1+3,1+2,1,0,1+2,2,0) което ще рече до ре ми га сол ла си до или B minor :thumbup:тожа което ме интересва е как мога да разбера кой позиций кой тонове са .За останалите гами и тн...И ако някой има ноти за начинаещи бих искал да се здобия с тях :surprise:

Симо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До(1 октава), Сол, До, Ми, Сол, До са тонове, които се изпълняват без натискане на никакви пистони-празни позиции. При натискането на първия пистон, звука се понижава с цял тон надолу. При натискането на втория пистон, звука се понижава с половин тон надолу. А при натискането на третия пистон, звука се понижава с тон и половина. При комбинацията на различните пистони се получават различните тонове.

Няма значение дали ще натиснеш първи и втори пистон, или само третия.От До на втора октава до Сол на втора октава позициите са същите само не се използва третия пистон и Ми е празна позиция.

Но тия неща ги има във всяка школа за тромпет.Съвет-отиди на няколко урока при тромпетист да ти покаже постановка на устните, дишане и други неща, които се обясняват трудно дори от самите учители та камо ли в книгите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми каго гледам как ги пишеш значи си нямаш и на представа как се свири на тромпет ако имаш желание мога да ти обясня на дълго и на широко как да започнеш и да ти дам школи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Тромпетови позиции. Ей това имам аз,което може да ти помогне, ако съм те разбрал правилно.

Кларинетусови позиции. Слагам и за кларинетус, ако случайно има някой заинтересован. :)

 

 

iДа живее форумът за музиканти! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.