Maestroto Публикувано Януари 26, 2008 Публикувано Януари 26, 2008 (Редактирано) Здравейте!От скоро време ми се върти една идея в главата-да сменя марката клавир.Досега съм работил с Ямаха от 2 години съм със Корг.Не е лоша машина (за ПА80 иде реч),но нещо...За да прозвучи тая свирка трябва да си много навътре в нещата.Е моята звучи,но не ми допада идеята да стоя 7-8 часа над клавира,че да прозвучи един стил както аз искам. Та засега съм се спрял на тея два модела.Демонстрациите в нет-а са хубави-хареса ми саунда на клавирите.И тук има 2-3 дилеми,които ме терзаят и ще съм благодарен ако някой колега сподели впечатления. 1.Защо G70 е по-евтин от E80?Има ли някаква съществена разлика в двата клавира.Доколкото слушам-не.За мен няма логика-най-малкото G-то е 77 клавиша.Но пък Е-то има вокал./харм.,което не знам дали го има при другия клавир. 2.Не срещнах никъде клавирите да имат семплери(тва е важно за мен).Има ли някой информация да имат или поне да могат да четат семпли.Ако нямат семплер,то тогава и Е50 ще върши долу-горе същата работа. 3.И на последно място-дали да си взема флаш карта за 80-сятката и да си седна на дупето.Щото тая,която господин Красен Бонев предлага е убийствена.Нещата там звучат повече от добре. Такааа.Свиря в кръчма-клавно кючеци,народно щрак-щрак и тем подобни.Просто така се налага.За колегите с предразсъдъци ще отбележа,че свиря и Бах-обаче няма кой да плаща за него.А и той не се измерва с пари...Както и да е. Ще се радвам ако получа по-подробна информация от колеги,които са се сблъсквали с такива машини. Поздрави!!! Редактирано Януари 26, 2008 от Maestroto Цитирай
ves_es Отговорено Януари 26, 2008 Отговорено Януари 26, 2008 хехехе , тоеа за Бах ме изкефи да ти кажа аз съм за Е-80 нали знаеш скъпото винаги е по-добро ! слушах само демота в интернет , и ме впечатли много. както се изрази веднъж един колега - абе брато и с Корг оазис да свириш нямали парса нищо не звучи ни апаратура , ни клавир успех !!!!!! Цитирай
misho.d Отговорено Януари 26, 2008 Отговорено Януари 26, 2008 Е80 разбирасе но е с меко звучене, трябва да му въртиш барабаните и се носи от двама,(килограмите са доста) Иначе G70 е резачка, и двата с вокалист най вече за колежката. В крайна сметка парите са твой. Цитирай
Maestroto Отговорено Февруари 3, 2008 Автор Отговорено Февруари 3, 2008 Е80 разбирасе но е с меко звучене, трябва да му въртиш барабаните и се носи от двама,(килограмите са доста)Иначе G70 е резачка... Хм...не знам защо смяташ,че G-то е резача,като двата клавира на практика са едни и същи...Със еднакви процесори,бленди и т.н.Ако говориш от позицията на човек,който е свирил и на 2-та и е направил разлика-може.Тогава ти вярвам на 100%. Така.След безумно ровене и сравняване да споделя впечатления.Ще ги разделя на "+"-ове и "-"-си и за двата клавира,та ако някой има нужда от тая информация да я ползва плюсове G70: 76 клавиша-идеален за пиано и каквото се сетите 20 килограма-по-лек е от "Е"-то; 1596 бленди срещу 1100 плюсове Е80: 54 дръмс кита срещу 48 350 стила срещу 285 по-голяма оперативна памет-35,3МВ срещу 27,4 2 слота за вграждане на "SRX" панели срещу 1 Основен минус и на двата клавира е,че нямат семплер.Но пък за сметка на това всичките им бленди+барабаните са семплирани и звучат убийствено.Плюс това семплера е за инжинери-не е за музиканти Май накрая клавиатурата ще е решаващ фактор за мен.Ако джи-то е с много тежка клавиатура директно отпада защото харесвам среден тип клавиатури-да не са леки като на повечето PSR-ки,но да не е и като на пиано "Чайковски" да речем Ами това е!Дано да съм бил полезен на някой. :cheers2: Цитирай
misho.d Отговорено Февруари 4, 2008 Отговорено Февруари 4, 2008 Вземи Е-80 инвестирай в бъдещето, дай още 500лв вземи карта с семп.тон. и просто си решаваш проблема за години напред. Ако някой ти каже друго знай става въпрос за пари. Е един минус че трябва да се носи от двама.но и царската корона е тежка. На G-70 не може да се солира трябва ти още една свирка. :hysterical: Цитирай
Filio-klavir Отговорено Февруари 28, 2008 Отговорено Февруари 28, 2008 Здравейте!От скоро време ми се върти една идея в главата-да сменя марката клавир.Досега съм работил с Ямаха от 2 години съм със Корг.Не е лоша машина (за ПА80 иде реч),но нещо...За да прозвучи тая свирка трябва да си много навътре в нещата.Е моята звучи,но не ми допада идеята да стоя 7-8 часа над клавира,че да прозвучи един стил както аз искам.Та засега съм се спрял на тея два модела.Демонстрациите в нет-а са хубави-хареса ми саунда на клавирите.И тук има 2-3 дилеми,които ме терзаят и ще съм благодарен ако някой колега сподели впечатления. 1.Защо G70 е по-евтин от E80?Има ли някаква съществена разлика в двата клавира.Доколкото слушам-не.За мен няма логика-най-малкото G-то е 77 клавиша.Но пък Е-то има вокал./харм.,което не знам дали го има при другия клавир. 2.Не срещнах никъде клавирите да имат семплери(тва е важно за мен).Има ли някой информация да имат или поне да могат да четат семпли.Ако нямат семплер,то тогава и Е50 ще върши долу-горе същата работа. 3.И на последно място-дали да си взема флаш карта за 80-сятката и да си седна на дупето.Щото тая,която господин Красен Бонев предлага е убийствена.Нещата там звучат повече от добре. Такааа.Свиря в кръчма-клавно кючеци,народно щрак-щрак и тем подобни.Просто така се налага.За колегите с предразсъдъци ще отбележа,че свиря и Бах-обаче няма кой да плаща за него.А и той не се измерва с пари...Както и да е. Ще се радвам ако получа по-подробна информация от колеги,които са се сблъсквали с такива машини. Поздрави!!! Цитирай
Filio-klavir Отговорено Февруари 28, 2008 Отговорено Февруари 28, 2008 Здравейте на Вси4ки колеги.Аз сам работил и със G-70 и сега работя със Е-80.И двата клавира са страхотни машини.Е-80-то има пове4е възможности ина4е на4ина на работа и със двата модела е сходен.Интересува ме каква е тази флаш карта на Красен Бонев.Какво има в нея? Ако някой може да ми каже пове4е и за SRX картите ще е добре.Аз използвам SRX-09 в нея преобладават звуците пред комплектите барабани. Цитирай
misho.d Отговорено Февруари 29, 2008 Отговорено Февруари 29, 2008 Охооо кого виждам здр Филчо каде се изгуби бе човек защо чак сега влизаш във форума? :thumbs_up: Цитирай
apdal Отговорено Март 18, 2008 Отговорено Март 18, 2008 Пичове аз имам G 70 много съм доволен мога да прибавя само че, G-то е сас 62 mb рам памет идва 27 заштото останалата час се заема от операционната система проверено е и е апсолютно един и сашт като Е-80 откам памет и опции.Да наистина Е-80 има два слота за карти клавиатурата му е по лека като на VA-7, ниамат семплери и не четат семли от VA сериите но имате достатачно вазможности и на двата да обработите звукът да звъчи като семплиран.Тежат мамата си трака имам Плексит вече ама си струва,които от двата да си купиш ниама да збаркаш. А относно Картите за КORG PA 80 звучът добре но Rolanda и без тези карти звучи по добре,заштото пичове във 16 mb flash карта как аджаба има семпли на КОМПЛЕКТ барабани, LOOPове,акордйони китари и ................................... много дръги инструменти сас стиловете? Не е ли малко лъжа? Аз мисля че е така. И да ви кажа до какъв извод сам стигнал, дори да направят KORG 8000 или ROLAND G,E,C,B,H, YAMAHA TYROS1-2-3 неможе да се замени цял оркестар това е. Ако някой иска да му пратя бленди и стилове за G-70 или Е-80 да ми пише на don_linchone@abv.bg Цитирай
Earthman Отговорено Декември 26, 2008 Отговорено Декември 26, 2008 Последния свестен синтезатор на Roland за мен е VA-7 или VA-76.От тогава насам Roland тъпчат на едно място.Нито G-70,нито Е-80 си заслужават парите!Саундите са същите като на VA-76,та даже и някой са по лоши.Няма ги някой хубави комплекти барабани които ги има в VA-76.Единственото предимство е,че имат слот за флаш памет а VA серията е със зипдрайв,който е остаряла технология. Цитирай
tony78 Отговорено Декември 26, 2008 Отговорено Декември 26, 2008 Напълно си прав имах G70 и го продадох точно зарадо саунда на барабаните. Цитирай
Recommended Posts