Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Малее пичове много мерси незнам как да ви благодаря!!!!!!!!! За сега съм закъсал с парите ;) дано остане тая оферта :) ако не здраве да е...

Още веднъж много мерси :recourse:

Между другото видях в една от статиите за самоделен дисторшън педал :) Мисля че ще си направя и аз докут зема тоз процесор или някой кубе...

Отговорено

Абе виждам че сте вещи в тази тема та рекох да питам и за още нещо :thumbdown: Китарата ми има една ръчка (до колкото съм чел литература май се казва Флойд Роуз) ама нищо не прави... Става въпрос че просто може да се завива и развива докът падне до струните е... Има ли няква специална работа за нея?

Отговорено

Тази ръчка я завиваш до средата и я оставяш така.

Като ти звънят струните (вибрират и издават звук) натискаш ръчката надолу към тялото на китарата. О <- посоката е с показалец от теб към "о"-то. О-то е китарата :thumbdown::cheers:

п.с. Евтиме не знам човек ли си,ама те поздравявам за търпението,което имаш - винаги обясняваш на всеки,който има нужда, с най-малките подробности. Ти си Буда,човече :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

Стратокастер тремоло:

inton2.jpg

Флойд Роуз:

floydII.jpg

floyd_rose_bridge_group.jpg

Bigsby тремоло:

art.jpg

Има и други марки тремола като Kahler, Wilkinson и т.н.

Стандартното стратокастер тремоло, макар, че може да се настрои и да вдига тона, обикновено се ползва предимно за да отпуска струните(и да сваля тона).

Също така, прекомерната му употреба доста разстройва китарата(особено ако човек не смазва нищо, и не си слага струните добре(например, навива ги много на ключовете).

Флойд роуз тремолото може да сваля, и да качва тона, като за по-малко разстройване, струните се заключват долу(на самото тремоло, главите им се режат), както и горе(на магаренцето). Флойда си има и машинки за фино донастройване долу, след като са заключени струните.

Флойда е хубава машинка, но донякъд променя звука на китарата, и се използва главно в по-тежките стилове музика, макар и да има изключения. В повечето рок/блус, флойд роуз не се използва.

Kahler е алтернатива на флойд роуза, която се монтира отгоре на китарата(няма нужда да се пробиват отвори в китарата). В някои отношения калер е много по-удобно, но има и своите недостатъци.

Останалите тремола се различават малко или много, но принципа е подобен.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Тъй като гледам снимките мойто е първата...

А относно съвета Примо, завих я горе долу до средата ма пак нищо не става... Какво имаш в предвид с "натискаш надолу към тялото" тя може да се движи само перпиндикулярно на китарата

Отговорено
п.с. Евтиме не знам човек ли си,ама те поздравявам за търпението,което имаш - винаги обясняваш на всеки,който има нужда, с най-малките подробности. Ти си Буда,човече :thumbdown:

Хах, мерси!!!

Виж края на това клипче, за да видиш как се използва тремолото.