Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

В чужбина за да те видят какво можеш искат диплома !

Затова ме интересува дали е легална и регострират ли се някъде?

Отговорено (Редактирано)
В чужбина за да те видят какво можеш искат диплома !

Затова ме интересува дали е легална и регострират ли се някъде?

Да, така е, мисля че е безпредметно да обяснявам стойността на диплома от Софийския университет, придружена със сертификат от Стайнберг център... Който се интересува наистина идва на място в учебния център , и се запознава с всичко на място, всичко останало са си само приказки. Все пак да отговоря - всичко при нас си е ЛЕГАЛНО и ЗАКОННО (дори и според последния одит на министерството и сметната палата). справки - сайта на СУ, и сайта на Стеинберг Тренинг център ( след като стеинберг минаха към Ямаха тази секция вече се казва Стейнберг Еджукейшън...) Имаме курсисти, които работят в Англия (ББС), Норвегия (музикално училище Брген), Америка (щата Юта)...

Пак казвам - това си е занаят, който не зависи от хартийките в папките...Успех в издирванията!

Редактирано от VSTi
Отговорено

^

Усещам някаква ирония......аз се интересувам от този курс, затова и питам.....

Може ли да дадеш линк от сайта на Стайнберг, където да е упоменато, че има такова училище в България......търсих , но не намерих....

Нямам никакво намерение да се заяждам - просто искам ако всичко си е ок да се запиша, ако не е да е ясно....това е!

Мисля, че е във ваш интерес да се знае!!!

Отговорено (Редактирано)

..... нещо май не става ясно. Стейнберг сертификата е малък бонус - САМО за кюбейса и уейвлаба. А това е около 10 процента от съдържанието на курса. Останалото е прaктика в студията - вече 3 на брой, работа с аналагови и цифрови конзоли, мониторинг, микрофони, кабели и т.н. Това си е курс по Тонрежисура, а кюбейса не е единствен, затова има и Самплитуд (връх) , Протулс (стандарт)....

Когато стартирахме (през 1998г.) работихме с Алмар (дистрибутор), и хората които го познават могат да разберат защо сме се разделили...

Типично по български нещата се промениха, а колкото до програмите - мисля че е в пъти по интересно да се занимаваш и с хардуер, не само да цъкаш в кюбейса, и да мислиш че работиш като големите...

Толкова по тази тема, а за хората, които се интересуват - началото е през октомври, http://musiccentre.hit.bg

Редактирано от VSTi
Отговорено
..... нещо май не става ясно. Стейнберг сертификата е малък бонус - САМО за кюбейса и уейвлаба. А това е около 10 процента от съдържанието на курса. Останалото е прaктика в студията - вече 3 на брой, работа с аналагови и цифрови конзоли, мониторинг, микрофони, кабели и т.н. Това си е курс по Тонрежисура, а кюбейса не е единствен, затова има и Самплитуд (връх) , Протулс (стандарт)....

Когато стартирахме (през 1998г.) работихме с Алмар (дистрибутор), и хората които го познават могат да разберат защо сме се разделили...

Типично по български нещата се промениха, а колкото до програмите - мисля че е в пъти по интересно да се занимаваш и с хардуер, не само да цъкаш в кюбейса, и да мислиш че работиш като големите...

Толкова по тази тема, а за хората, които се интересуват - началото е през октомври, http://musiccentre.hit.bg

Там съм :greenangel:

Дано не съм подразнил някой с мнителността си, но живея в България, а тук е трудно да си доверчив!

Мерси за отговора :thumbs_up:

• 5 months later...
Отговорено

До 20-ти март 2009 г. продължава записването за следните курсове, които ще продължат до края на м.май...

Тонрежисура и виртуални студийни технологии

аудиомонтаж и мастеринг процеси

справки и записване

http://musikcentre.hit.bg

adriang@mail.bg

Доц.д-р Адриан Георгиев - Директор програми Музикален център ПроДизайнСтудио - Софийски университет

Отговорено (Редактирано)

Карал съм го този курс още през 2000г и според мен е единствения който си заслужава, за разлика от разни други за които тук напоследък се писа на някакви ненормални цени и ръководени от хора които твърде са си повЕрвали. Да не говорим за специалността в НБУ, която трябва да се забрани със закон в текущия и вид... Самият факт че този курс се е задържал толкова време също е красноречив. Благодарение на него си намерих веднага работа след това защото бяхме поразцъкали дигиталната серия на пултовете Ямаха, а тогава почти никой още не цъкаше на тях и когато просто отидох на интервю на едно място, където хората които се опитваха да работят на 03D, се стряскаха от местенето фейдърите, интервюто отне един въпрос - Можеш ли да се оправиш с тая чудесия? - Мога. Нает си. Понеже не искам да звучи като реклама - не знам в момента какво е нивото на курса - или се е развил откъм преподаватели или е западнал, но навремето беше без аналог наистина, така че най-добре всеки сам да си направи свой reasearch и да си прецени за/против.

EDIT: Мисля че е излишно ама все пак да споделя и това че само с курсове не става, трябва копане. Който си мисли че след такъв курс сяда и почва, не е точно така.

Редактирано от hed
  • 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Благодаря на всички,които проявиха интерес. Групите са запълнени, през октомври 2009 - пак.

За сега се очертава съботно-неделна форма за всички курсове и специализации.

Тонрежисура ивиртуални студийни технологии

Аудиомонтажи и мастеринг процеси

Сибелиус - компютърен нотопис

Кюбейс - миди технологии и виртуални инструменти

Протуулс

Самплитюд

Поздрави, доц.д-р Адриан Георгиев

Редактирано от VSTi
  • 4 years later...
Отговорено

Привет, 

курсовете продължават периодично, през периода март-май, и октомври-декември.

За сега се утвърдиха два курса - 

Тонрежисура и виртуални студийни технологии (за начинаещи и средно напреднали)

Постпродукция и мастеринг процеси  (за напреднали)

занятията се провеждат само в събота, а относно дистанционната форма  - материята е доста практическа, и в този смисъл дистанционно не е пълноценно, но така или иначе подготвяме видеоуроци по отделните лекции.

Следващи курсове - октомври 2013г.

п.п. можем да организираме наблюдения тип "отворени врати" в някоя от съботите сега, за повече информация и записване - 0878929839, или adriang@mail.bg

• 1 year later...
Отговорено

Привет,

актуализирам малко информацията - 

ПРЕДСТОЯЩ КУРС 

Постпродукция и мастеринг процеси, начало м. март 2015г.

справки, записвания и въпроси - тук или на ЛС, или  adriang@mail.bg

• 1 month later...
Отговорено

Привет,

актуализирам малко информацията - 

ПРЕДСТОЯЩ КУРС 

Постпродукция и мастеринг процеси, начало м. март 2015г.

справки, записвания и въпроси - тук или на ЛС, или  adriang@mail.bg

Здравей, тези курсове само като допълнителен сертификат ли са или е допълнителна квалификация към дипломата за бакалавър или магистър? Питам за хора които не са завършили такава или сходна специалност.