adin Публикувано Януари 12, 2008 Публикувано Януари 12, 2008 Така, имам синтезатор с Midi изход. Имам и софтуер който работи със External Hardware MIDI Input. Въпроса ми е как да свържа синтезатора с компютъра, също така аудио картата ми трябва да ли да има специални входове?
BlueZone Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Има хиляди теми изписани по тези въпроси. Ползвай търсачката!
Baby Thomas Отговорено Януари 15, 2008 Отговорено Януари 15, 2008 С МИДИ кабел Din5. Ако нямаш такъв на аудио интерфейса си - трябва да си вземеш USB-to-MIDI кабел или нов aудио интерфейс...
Kanara27 Отговорено Януари 30, 2008 Отговорено Януари 30, 2008 (Редактирано) Трябва ти т.н миди кабел 2 5-ци към game- порт( ако имаш такъв - не си с вградена зв. карта, ако си с такава трябва да видиш конектора). Ако разбираш от електроника частите ще ти излязат не повече от 7-8 лв(не са само буксите). иначе ще ти го дадат за 15-на( ако е марков може да стигне до 70???). Извинявам се че не прочетох предните мнения, но от няколко дни не бях влизал и не видях промяната във форума - като цяло промяната не ми харесва. Редактирано Януари 30, 2008 от Kanara27
fantastic Отговорено Март 14, 2008 Отговорено Март 14, 2008 откъде се купува такъв кабел usb-to-midi?при тебе може ли да се поръча
fantastic Отговорено Март 14, 2008 Отговорено Март 14, 2008 имаш ли схема за кабел usb-to-midi .Ако имаш прати ми я на duo_fantastic@yahoo.com
enuffZnuff Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 ето два полезни сайта http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop/ne.../a/news_id/e/39 http://www.borg.com/~jglatt/tutr/connect.htm и една схема The standard connectors used for MIDI are 5 pin DIN. Separate sockets > are used for input and output, clearly marked on a given device. The > spec. gives 50 feet as the maximum cable length. Cables are to be > shielded twisted pair, with the shield connecting pin 2 at both ends. > The pair is pins 4 and 5, pins 1 and 3 being unconnected: > > 2 > 5 4 > 3 1 If you buy a generic cable, it probably looks like: /\ ################# /\ 1 -|------#################---|------ 1 | | ################# | | 2 -|------#################---|------ 2 | | ################# | | 3 -|------#################---|------ 3 | | ################# | | 4 -|------#################---|------ 4 | | ################# | | 5 -|------#################---|----- 5 | | ################# | | \/ ################# \/ \___/ SHIELD \___/ Metal Shell of DIN Connector This probably works, but it might be electrically noisy, and perhaps not reliable for long distances. If you make your own cables with 2-conductor shielded wire as described in the SPEC, do it as shown below: /\ /\ /\ / ################# \ /\ 1 -|- | | ################# | | ----- 1 | | | ################# | | | 2 -|-----/ ################# \--|------ 2 | | ################# | | 3 -|- | ################# | ----- 3 | | ################# | | 4 -|----------#################-------|------ 4 | | ################# | | 5 -|----------#################-------|----- 5 | | ################# | | \/ ################# \/ \_ SHIELD _/ Metal shell of DIN Connector Connect the wire shield to pin 2, and connect pins 4 and 5 with the other wires. Do NOT connect the metal shell of the DIN connector to the wire shield (pin 2)
Recommended Posts