Jump to content
Българският форум за музиканти

Edgar Cruz и още нещо


Icarus

Recommended Posts

Наскоро изрових вече прашасалата си класическа китара заедно с две кила ноти, пуснах си пак ноктите и реших да разцъквам малко класика за релакс покрай сесията ми. И както си търсех някакви партитури из нета изникна ето този пичага - Edgar Cruz (цък за демо). На този линк (както и на доста други в youtube.com - просто търсете Edgar Cruz) е показал аранжимент на Бохемската Рапсодия за класическа китара. Такива неща правеше и един познат, и меко казано ми скри шапката, като ми изсвири One на Metallica като класическа пиеса :D Но думата ми е за Едгар - някой чувал ли е за него, случайно да му се понамират разни уроци, разни любопитни ала-бала, или каквото и да е? Някой да го е слушал на живо и да не се е похвалил случайно? :thumbs_up: А и понеже е в темата, може всеки, който знае нещо повече за аранжиментите на поп/рок/каквито-да-е песни за класическа китара, да сподели. Партитури за тях също :) Аз лично не мога почти нищо да кажа, защото съм много бос по темата. Чудех се доста дали да пускам темата тук или при раздела с Нотите, но в крайна сметка я пуснах в Китара, защото освен че става дума и за даден китарист, тук и повече хора, евентуално занимаващи се с подобни главоболия, ще я видят. Е? Знам, че има сред нас някой покрит гений! Да не се потрива! :virtuoz:

 

едит: ето ей тука едно линкче за интересни (и някои не дотам интересни) партитури за китара - guitare33.com. Пиниза е да инсталирате безплатния софтуер за раглеждане на *.tef формат - на сайта е.

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам позната физиономия - много зъл китарист, бтв. още много такива китаристи има :thumbs_up:

На мен специално много ми харесват ето тези:

http://www.youtube.com/watch?v=uJB73C-S3A4...feature=related

 

Макар и не класически китарист заслужава си да чуеш/видиш Tommy Emmanuel също какви неща върши с акустична китара:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Добре го дават тези пичове. Особено мацката хич не си поплюва с тия перкусии :D Иначе бате Томи много добре го знаемЕ, дори се опитвах преди време да му свиря интерпретацията на Livin' on a Prayer, ама дори не се доближавам до него :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.