Jump to content
Българският форум за музиканти

Практика, техники, упражнения, кое-как...


mengel

Recommended Posts

съвет: Докато сте малки-млади или сте в началото ...

има уроци на видео с достатъчно добре обяснени правила за практика и развитие.

 

Най добрия урок за развитие и дисциплина е на Мr Петручи.

Покрива и легатото. Няма тапинг...ама на кой му трябва де :) в тез смутни времена...

 

 

На времето когато започвах само си измислях...

3,5 години свирих погрешно- технически и сега все още страдам

но вече съм спрял да се упражнявам от 2 години

 

Дори и не съм и предполагал че свиря с грешна постановка

и ползване на перото

 

 

За това не си губете времето!

Всичко е записано и обяснено нагледно!

:lol:

:lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

абе аз имам едно такова видео на петручи тои там е с една лилава китара ако не греша,обаче нищо не обеснява!и само ти свири даден фрагмент,и после по бавно за да видиш аджеба кво свири!само тва е :):lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе аз имам едно такова видео на петручи тои там е с една лилава китара ако не греша,обаче нищо не обеснява!и само ти свири даден фрагмент,и после по бавно за да видиш аджеба кво свири!само тва е :P  ;)

А ти какво искаш, да ти го изсвири у вас или да ти го нарисува (шегувка) :metalist: ? Обяснява си ги човека, дава съвети, разбира се, ако говорим за едно и също нещо. Има доста полезни работи, както и някои простотии, но само ако ги знаеш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си мисля, че всички видеота от тоя род са предназначени за китаристи, които малко или повече знаят за какво става въпрос. За хора, които са още на нулата, май не биха им свършили работа. На тях просто им трябва даскал, не гуру :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе зависи... Навремето нямаше нищо. Само касети, касетофон, китара и уши. Ама бяхме насъскани и драпахме, макар и по-бавно. Сега пък има всичко и кво? Даже сега музикантите стават все по-малко. Ей го на Търново. Само преди 10 години гъмжеше от групи, музиканти, имаше концерти, а сега... Екстрите и забавленията станаха повечко, на младите нещо не им се свири или след казарма спират... Така че ако има достатъчно хъс и най-вече уши - всичко става, а пък и сега можеш да избираш сред хиляди методики...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно е тва ,сега има толкова материал във формата на уроци (видео и разни книжки) ,че могат да ти стигнат за няколко живота .И пак все се намира по някой да мрънка и да се оплаква ебати .

 

 

П.П. Малко офф-топик историйка да покажа колко съм dedicated към "шестструнния шумогенератор" ;) .Днес ужасно закъснявах за урок и още като слизах от влака без да искам съм си разкопчал външния джоб на калъфа на китарата ,при което от бързане и размятане на инструмента ми изпадна ръчката на тремолото ,деаа! Ма кофтито е че падна между релсите ,деаа!!! И аз естествено като един уважаващ себе си метълист скочих да си я взема обратно - после като се покатерих обратно видях една табелка ,че по средната релса течали некви си 10000V хехе При което се сетих за култовото парче на Пантера "Goddamn electric" :green: .Още едно доказателство ,че който свири яко метъл ... живее по-дълго! (или умира млад ,не помня кое точно беше) ;) :green: :guitar: :guitar: :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Има едно старо видео на Пол Гилбърт. Там показва една много полезна и удобна схема за свирене на блус-скала, като така се постига удобство при свирене на бързи пасажи:

 

0-0--0

0--00

 

Ако се разработят тази и съседните й фигури, става много яко. :D:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малко тапинг, малко пикинг и после жици хахах :headbang:

кой каквото го радва

Tapping + Floyd Rose = кеф на бучки и тюфлеци! :happy:

 

P.S.:Нямам предвид двете заедно! :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Значи гледам си днеска едно от G3-тата (онуй с Ерик Джонсън), та там той извлича флажолети по много интересен, поне за мен, начин. :blink: Значи хваща си някакъв акорд пича и леко със върха на показалеца на дясната ръка докосва струните откъм тялото. Та има ли някой идея как става това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи гледам си днеска едно от G3-тата (онуй с Ерик Джонсън), та там той извлича флажолети по много интересен, поне за мен, начин.  :blink:  Значи хваща си някакъв акорд пича и леко със върха на показалеца на дясната ръка докосва струните откъм тялото. Та има ли някой идея как става това?

Има,има избираш си един тон от акорда,най добре основен и с дясната ръка чукваш октавовия му тон и излиза флажолет,като с лявата продължаваш да държиш тона.Става и на други интервали,но на октава излиза най чист флажолет. :guitar:

Редактирано от Smokejack
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....после като се покатерих обратно видях една табелка ,че по средната релса течали некви си 10000V хехе При което се сетих за култовото парче на Пантера "Goddamn electric" :green: .Още едно доказателство ,че който свири яко метъл ... живее по-дълго! (или умира млад ,не помня кое точно беше) :D :green: :guitar: :guitar: :blink:

С London Undergroud шега не бива ! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има едно старо видео на Пол Гилбърт. Там показва една много полезна и удобна схема за свирене на блус-скала, като така се постига удобство при свирене на бързи пасажи:

 

0-0--0

0--00

 

Ако се разработят тази и съседните й фигури, става много яко. :P:(

Според мен и двете части на видеоуроците на Paul Gilbert са едни от най-смислените и полезни уроци, които съм гледал.

И аз като Nalbantov имах проблем с това, че маса време свирих с кофти постановка и даже се наложи да спра за известно време, за да не си докарам неприятности и именно тези уроци ми помогнаха да си оправя техниката и да стигна доста по-напред, отколкото бях преди. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бе трябва да се направи една тема за такива неща от каде трьгваш през каде минаваш и сьс снимки за правилна техника и с обяснения

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен упражненията за техники би трябвало да са подчинени на идеите, които искаш да изсвириш. Естествено добре е да имаш понятие от колкото се може повече неща. Не мисля, че свирнето може да се дели на бързо и бавно и да се говори за некви спортисти и чудеса. Що се отнася до импровизацията си мисля ,че всички знаем коя е най-добрата - РЕПЕТИРАНАТА. В не малка част от импровизацията всеки свири всъщност добре отработени пасажи ... естествено не през цялото време, но задължително присъстват и точно по това разпознаваме един или друг изпълнител. Не мисля, че при свиренето може да се каже, че има нещо, което да е задължително да бъде овладяно перфектно като техника - някои да е виждал Friedman да свири tapping или чувал Vai да използва мелодичен минор ... аз поне в момента не се сещам. Единственото, което мисля, че е необходимо да овладееш колкото се може по-добре (независимо дали свириш на китара, пиано, цигулка или .... ) е като за начало ЕЛЕМЕНТАРНАТА ТЕОРИЯ НА МУЗИКАТА. След това според личните виждания и други неща като аранжиране, оркестрация или ... де да знам :). Например за създаването на хубава мелодия упражнения май няма ... Абе нещо май много писах та викам стига на тоз етап :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.