spongebob Публикувано Януари 4, 2008 Share Публикувано Януари 4, 2008 не се бях заглеждал преди,но днес реших да си прегледам бриджа,китарата беше почнала да фалшивее и след като го настроих(използвайки тунер) изглежда ето така: иначе китарата е ок,навсякъде по грифа тоновете са верни според тунера,само че бриджа изглежда доста несиметрично.дали аз не правя нешо като хората или....? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 По принцип би трябвало да е наклонен на обратната страна (6-та струна да е по-дълга от 1-ва). Но щом тунера показва така... Все пак провери пак, да не би да бъркаш нещо при проверката на тоновете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Януари 4, 2008 Автор Share Отговорено Януари 4, 2008 и в момента 6-та е по-дълга от 1-ва(да речем с 2-3 мм),по принцип този бридж е неклонен,но гледам същата китара в нета е разположението му не е като при мен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 Въй... Вальо Градинарски. Не знам, акъл не давам. Виждам, че е хубава китарката, и от семплите звучи на шест. Не пробвай идиотщини, иди при доктор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 Да, сега видях, че частта, на която опират струните е по диагонал на самия бридж. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalmorphosis Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 (Редактирано) Сякаш бридж-а е слаган наобратно където са го правили Редактирано Януари 4, 2008 от metalmorphosis Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Metalix Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 (Редактирано) Бриджът БИ ТРЯБВАЛО да е по този начин: Пък може и нарочно да са го направили така? Редактирано Януари 4, 2008 от Metalix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalmorphosis Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 Това е ясно, но щом звучи правилно както го е показал на снимката ми се струва, че в завода/ателието/там дет са го правили са го сложили неправилно. В смисъл,че в момента за да стане напълно както си трябва, трябва да се завърти на 180 градуса. Дори и аз не мисля,че това е случая, но на такова ми замяза, като го прочетох за пръв път. Но ако така всичко е наред -> Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 Дали ще е така и регулируемите пластинки към дебелите струни ще са напред, а за тънките назад, или обратното е все тая. Имам предвид, че може да се наклони на обратно и магаренцата пак да се нагласят да са в тази позиция, ако не е завинтен директно така в китарата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Януари 4, 2008 Автор Share Отговорено Януари 4, 2008 (Редактирано) явно съм забравил да кажа,но моста се мести и единствено натиска на струните го придържа към тялото.мислих си и може би няма нищо аномално тъй като както обсъдихме вече мостчето е с доста сериозен диагонал-6-7 мм.е самата широчина на бриджа.така разлика между първа и шеста струна е доста голяма според мен,а в момента разликата е около 2мм(не съм мерил нищо,преценката е на око)скоро си смъквнах струните значително,т.е. промених заводските настройки и може би съм смъкнал твърде много басовите струни,като така съм скъсил и дължината им явно.Само,че тва всичко са догадки от моя страна,надявам се някой разгадае мистерията Редактирано Януари 4, 2008 от spongebob Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tobepawned Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 (Редактирано) Попринцип ако китарата е седяла дълго време без струни може да се поизмени нещо...но незнам със сигорност... Както каза колегата "Иди при докотор" Редактирано Януари 4, 2008 от Tobepawned Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 (Редактирано) Няма какво да ходиш на доктор, положението е ясно и елементарно за оправяне, след като вече един път си направил да е в такова положение. Имам предвид това (в ляво е сегашното разположение на бриджа ти, в дясно е това, за което питаш): Играх си 15 минути на Paint за да го направя Сивите линии са струните, червените са малките пластинки, които могат да бъдат редулирани по отделно. Тоест местиш бриджа с обратен на сегашния наклон и пак ги нагласяш в правилната им позиция, не знам как да го кажа по-ясно. Единствено трябва да внимаваш да не го наклониш прекалено много, така че да не можеш да направиш до край фината настройка. Редактирано Януари 4, 2008 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Януари 4, 2008 Автор Share Отговорено Януари 4, 2008 ^^ами напразно си си играл,щото това не е проблема в случая.По принцип не съм толкова бос относно китарен хардуер,но това е много по-различен мост от на другите ми китари...ще изчакам Евтим да се изкаже,чиято кутия за лични събщения е пълна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Януари 4, 2008 Share Отговорено Януари 4, 2008 В такъв случай не разбирам какъв е проблемът. Иначе виждал съм такива бриджове и съм си "играл" с тях, затова и реших да помогна. Иначе успех в решаването на проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Януари 4, 2008 Автор Share Отговорено Януари 4, 2008 (Редактирано) ^мерси все пак,оценявам отклика ти,иначе китарата си свири екстра,просто тоя мост ме дразни като седи така.Иначе аз съм първия собственик и бриджа си е поставен така заводски Редактирано Януари 4, 2008 от spongebob Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts