Dronevil Публикувано Декември 22, 2007 Публикувано Декември 22, 2007 Здравейте, Първо искам да се извиня за поредния глупав въпрос. Няма как, все от някъде трябва да се науча! Интересува ме следните звуци с какво точно мога да ги постигна? Попринцип знам че това е синтезатор, обаче се оказа че имало толкова различни видове синтове, че нищо не ми се изясни и като проверих, дори се обърках още повече. Та това на какъв тип синт е правено? Интересува ме точно този тип манипулация на звука, може ли да се постигне и със семплър? А самата разлика между семплър и синт каква е? А между аналогов и дигитален синт? Ето го и фаила: http://www.fileden.com/files/2007/8/11/133...corded21323.mp3 Мерси предварително, много ще съм благодарен ако ми изясните тези неща.... Цитирай
yamaha Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 Много трудни за отговор въпроси задаваш... Тези звуци и шумови ефекти може да ги постигнеш с всеки що годе читав синтезатор...дори преди 20 години подобни манипулации правех с един стар руски аналогов синт с много плъзгачи и врътки по него. Иначе това дето го чуваш става с промяна стойностите на осцилаторите, прилагане на филтри и т.н. От самото име на синтезатора може да си направиш извода, че той може да синтезира нови звуци, както и да променя готови такива, докато семплерът може да семплира вече направени звуци и после да ги възпроизвежда. Някои синтезатори могат да боравят с външни семпли ; някои семплери пък позволяват манипулации върху саундите, което ще рече че понякога и с едното, и с другото може да постигнеш доста работи. Разликата между аналогов и дигитален синт мисля, че и сам може да си я изясниш с малко мислене - първият използва аналогова технология, която в много отношения е по-тембриста (ако мога така да се изразя) от цифровата технология на дигиталния синт, който често ползва аналогови емулации за fat sound. Надявам се да ти е станало по-ясно сега... Цитирай
Dronevil Отговорено Декември 22, 2007 Автор Отговорено Декември 22, 2007 Много ти благодаря! И все пак, какъв е най-евтиният вариянт за изкарване на такъв звук, било то купувайки семплър или синт? Цитирай
Recommended Posts