Iv4ata_GuItaR Публикувано Декември 22, 2007 Публикувано Декември 22, 2007 Здравейте, наскоро гледах един видео урок на Даймбег Даръл и той показваше как свири флажолети само с лява ръка а с дясната дърпа само лоста на флойда.Пробвах се но нищо не се получи (иначе знам как се свирят естествени и изкуствени флажолети N.H i A.H).Ето линк към клипчето http://vbox7.com/play:1b302e4d Ще ви бъда благодарен ако някой обясни как точно се свирят.И още един въпрос: Стават ли на китара с обикновенно тремоло ? Цитирай
Flanker Отговорено Декември 22, 2007 Отговорено Декември 22, 2007 Дайм си обяснява всичко в клипчето.Много ще ти е трудно с китара с обикновено тремоло,още повече ако е със сингъл койл адаптери.Все пак за инфо- просто натискаш ръчката надолу докато струните тлкова се отуснат че дрънчат по грифа.След това леко почваш да повдигаш ръчката и улавяш някой хармоник (тапваш го леко с пръст на лявата ръка).Тва е. Цитирай
elKobo Отговорено Декември 26, 2007 Отговорено Декември 26, 2007 ...и трябва да пробваш със бридж адаптера, щото с нека щи е трудно. Иначе и аз се зарибих преди няколко седмици и почна да се получава Цитирай
Overdrive Отговорено Декември 26, 2007 Отговорено Декември 26, 2007 трябва си флойд обаче, за да можеш да опънеш яко струните след като извадих хармоника Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Май 27, 2008 Отговорено Май 27, 2008 Вярно ли е, че на колкото по-ниско по номер прагче правиш скуилинг хармоника, толкова повече трябва да отпускаш струните с флойда и има ли точно определени прагчета за тези флажолети или стават навсякъде? Само на трета струна ли са възможни? Мисля, че видях Алекси (от COB) да прави и на първа струна. Аз започнах да се опитвам да ги правя по прагчетата с точици до 15-то и се получават. Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Май 27, 2008 Отговорено Май 27, 2008 Абе хора аз от некадърност кво взех, че направих - хващам ръчката над струните и като зазвуча първия път струната, натискам ръчката надолу, за да се отпуснат струните, но ръката ми отива така, че с кокалчето на показалеца си докосвам струната и веднага си вдигам ръката, за да изпъна. Резултатът беше потресаващ в сравнение с досегашните ми опити и оттук прозрях, че това скуилингът е възможен и по-лесен да се направи с леко тапване на струната с дясната ръка. Какво мислите за този "новаторски" метод? Цитирай
stanbog Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 ами щом ти е по-лесно, лошо няма просто ще ти е по-сложно да уцелваш всеки път точното място с дясната ръка. а по принцип тия "скуилс" се правят най-добре там където хармониците звучат най-силно - прагчета 3, 5, 7, 12, струната няма значение. дали "скъсяваш" струната от горе надолу (т.е. с лявата ръка на грифа) или обратно (с дясната както си го направил ти) няма никаква разлика за звученето. Цитирай
voodoochild Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 (Редактирано) Абе хора аз от некадърност кво взех, че направих - хващам ръчката над струните и като зазвуча първия път струната, натискам ръчката надолу, за да се отпуснат струните, но ръката ми отива така, че с кокалчето на показалеца си докосвам струната и веднага си вдигам ръката, за да изпъна. Резултатът беше потресаващ в сравнение с досегашните ми опити и оттук прозрях, че това скуилингът е възможен и по-лесен да се направи с леко тапване на струната с дясната ръка. Какво мислите за този "новаторски" метод? Стив Морс ако си гледал ги прав с двете раце едноеременно.и се получава нещо велико и ас се чудих как точно става ама ся като прочетох темата и ми се изясни(теоретически) абе чаламарска работа Редактирано Май 29, 2008 от voodoochild Цитирай
Recommended Posts