Ивелин Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) Настройките са цяла наука. (Иначе нямаше да има хляб за режисьорите.) Веднъж си спомням - записах 4 викала с мика на лапа, щото бързах, след което ми се наложи да ги докарам до вид, в който да стават за слушане и се учидих от резултата. Аз лично предпочитам да записвам със кондензаторния гласове, но има много хора из студиата, които пишат вокали на комерсиални продукти (които се продават) с SM58. Казват, че за глас микрофона не е от най-голямо значение, т.е. с мик за 50лв., можеш да докараш идеален "демо" звук. При озвучаването на симфонични оркестри, нещата стоят по друг начин - там се използват микрофони със цена хиляди евро. Редактирано Декември 23, 2007 от Ивелин Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 23, 2007 Автор Отговорено Декември 23, 2007 Като каза, че си лаик, ме наведе на мисълта, че какъвто и микрофон да имаш - пак няма да докараш силата, която ти е нужна. Сетих се за кавъра ти на "Клетва" - там нивото на звука е много ниско.Покани ме на гости, Mister В. и ще ти покажа, как с обикновен диманичен микрофон, можеш да направиш запис, който да те удовлетворява - просто ти трябва малко познание в звукозаписа. Е малко, малко... Добре си дошъл! Малко ще ти надуят главата дечурлигата, ама няма как! Като усиля нивото на звука и започват разни извънземни шумове и пръщене! Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 23, 2007 Автор Отговорено Декември 23, 2007 Моя съвет е да си поръчаш от nikifena микрофонен преамп с фантомно за всеки случай и да пробваш микрофона, който имаш, с него. Ако още не ти харесва звука, тогава си купи нов микрофон. Мерси, ще го имам предвид! Цитирай
synchu Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) И в двата случая (било то динамичен или кондензаторен) - ще ти трябва микрофонен предусилвател - тази част пропусна от това, което бях написал и което и Switched написа. Редактирано Декември 23, 2007 от synchu Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 Като усиля нивото на звука и започват разни извънземни шумове и пръщене! Не го усилваш от където трябва! Цитирай
synchu Отговорено Декември 23, 2007 Отговорено Декември 23, 2007 (Редактирано) Ами кажи му на човека откъде да го усили ??? Или на час по лъжичка ? Аз (а и не само) освен правилния начин - с микрофонен (пред)усилвател - други не предлагам - поради една проста причина - не са "правилния начин" (т.е. следва шум, кофти звук, въпроси "ама защо не става" и т.н.) Редактирано Декември 23, 2007 от synchu Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 23, 2007 Автор Отговорено Декември 23, 2007 Като усиля нивото на звука и започват разни извънземни шумове и пръщене! Не го усилваш от където трябва! Едно знам със сигурност, че не усилвам телевизора, а компютъра! Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 23, 2007 Автор Отговорено Декември 23, 2007 Ами кажи му на човека откъде да го усили ??? Или на час по лъжичка ? Аз (а и не само) освен правилния начин - с микрофонен (пред)усилвател - други не предлагам - поради една проста причина - не са "правилния начин" (т.е. следва шум, кофти звук, въпроси "ама защо не става" и т.н.) С оскъдните си технически познания, усилвания т.н. се получи това: http://media.putfile.com/Beach-Boys-en-francais Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 24, 2007 Автор Отговорено Декември 24, 2007 Много ме кефи ниския глас! Мерси! Микрофонът ми поне хваща обертоновете Цитирай
Infinity Отговорено Декември 24, 2007 Отговорено Декември 24, 2007 Много готино се е получило като изпълнение! Обаче има шум. Цитирай
Polyphone Отговорено Декември 24, 2007 Автор Отговорено Декември 24, 2007 Много готино се е получило като изпълнение! Обаче има шум. Благодаря! Щум, мдаа, и то много... То се е видяло, че трябва и него да хармонизирам Цитирай
Recommended Posts