Jump to content
Българският форум за музиканти

Co9 Vs Co11


HaNoNiMkU

Recommended Posts

Знам, че темата "Кондензаторни срещу динамични" е разисква многократно тук, но ме интересуват конкретните 2 модела. По принцип ми трябва за изпълнения на живо(караоке), но и смятам да си рпавя и записчета. За записчетата знам, че co11-цата епо-добра най-малкото защото е кондензаторен за 100лв, но за караокето се чудя. Та ако някой ги е ползвал и има наблюдения или сподели нещо по въпроса... :)

 

ПП. За Вокален микрофон става въпрос. :)

Редактирано от HaNoNiMkU
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко трудно ще стане с един микрофон две неща . Аз лично бих взел динамичен , защото ще става за лайф и за запис (донякъде) . А кондензаторни не знам за лайф как са , но съм чувал че не е удачен избор .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кондензаторните микрофони като цяло са близо десет пъти по-чувствителни от динамичните, което означава, че пуснеш ли кондензаторен микрофон за караоке, това си става бедствие директно :)

 

По тези причини кондензаторните микрофони се използват основно за записи, а динамичните - основно за лайв.

 

 

Може да се каже, че има универсални динамични (Shure SM58 например) и универсални кондензаторни микрофони (Neumann U87 да речем), но няма такова нещо, като универсален микрофон и за записи и за лайв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам со11 и не е чак толкова чуствителен 4.0 mV, като имаш предвид че обикновенно динамичните со от 1,5 до към 3, а кондензаторните с голяма мембрана от към 14 до 35 примерно. Използвал съм го и за записи на компа вкъщи, а също така и на живо. Мисля, че за твойте цели ще ти свърщи идеална работа. Само , че да знаеш че му трябва фантомно захранване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:P ЗДРАВЕЙТЕ! ИМАМ ГИ ИДВАТА МИКРОФОНА.КАКТО КАЗВА PATZO Co11 НЕ Е ТОЛКО ЧУВСТВИТЕЛЕН /В СЛУЧАЯ МИСЛЯ ЧЕ ПО-ПОДХОДЯЩИЯ ИЗРАЗ НЕ ТОЛКОВА ДИНАМИЧЕН/

СПРЯМО Co9

ПЪРВИЯ МИКРОФОН/Co 11/ Е СЪВСЕМ ПРИЛИЧЕН ЗА ЗАПИСИ НА ВОКАЛИ,БЕГ ВОКАЛИ,АКУСТИЧНИ ИНСТРУМЕНТИ/КИТАРИ,УДАРНИ/ЯСЕН,ИЗРАЗИТЕЛЕН И ТОЛКОВА ЧУВСТВИТЕЛЕН ДО КОЛКОТО Е НАСТРОЕН В СЪОТВЕТНАТА СИТЕМА. ПОЛЗВАЛ СЪМ ГО И ЗА ЖИВО СВИРЕНЕ И ПЕЕНЕ СПОРЕД МЕН Е ПО-ДОБЪР ОТ Co9 И КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЦЕНОВИЯ МУ КЛАС И ПО-ГОЛЯМАТА МУ ФУНКЦИОНАЛНОСТ БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ПО-ПРЕДПОЧИТАН

Co11

ВСЕ ПАК ТОВА Е ЛИЧНО МНЕНИЕ :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Първо благодаря на всички за споделената информация явно ще се взема Co9-тката поради:

Само , че да знаеш че му трябва фантомно захранване.

 

Изобщо не вярвам местата където пея да имат подобно... Иначе покрай електровойс-а видях и другата тяхна алтернатива освен кобалт серията: N/DYM® Series Microphones някой може ли да каже каквото и да било за тях или да направи съпоставка със Co9 защото ми изглеждат уж по-професионални, но... :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.