HaNoNiMkU Публикувано Декември 16, 2007 Публикувано Декември 16, 2007 (Редактирано) Знам, че темата "Кондензаторни срещу динамични" е разисква многократно тук, но ме интересуват конкретните 2 модела. По принцип ми трябва за изпълнения на живо(караоке), но и смятам да си рпавя и записчета. За записчетата знам, че co11-цата епо-добра най-малкото защото е кондензаторен за 100лв, но за караокето се чудя. Та ако някой ги е ползвал и има наблюдения или сподели нещо по въпроса... ПП. За Вокален микрофон става въпрос. Редактирано Декември 16, 2007 от HaNoNiMkU Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Малко трудно ще стане с един микрофон две неща . Аз лично бих взел динамичен , защото ще става за лайф и за запис (донякъде) . А кондензаторни не знам за лайф как са , но съм чувал че не е удачен избор . Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Кондензаторните микрофони като цяло са близо десет пъти по-чувствителни от динамичните, което означава, че пуснеш ли кондензаторен микрофон за караоке, това си става бедствие директно По тези причини кондензаторните микрофони се използват основно за записи, а динамичните - основно за лайв. Може да се каже, че има универсални динамични (Shure SM58 например) и универсални кондензаторни микрофони (Neumann U87 да речем), но няма такова нещо, като универсален микрофон и за записи и за лайв. Цитирай
f1_sound Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Само ще вметна, че този со11 не е кондензаторен а електретен, макар, че пишат ,че е кондензаторен и разликата е голяма ! Цитирай
patzo Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 Имам со11 и не е чак толкова чуствителен 4.0 mV, като имаш предвид че обикновенно динамичните со от 1,5 до към 3, а кондензаторните с голяма мембрана от към 14 до 35 примерно. Използвал съм го и за записи на компа вкъщи, а също така и на живо. Мисля, че за твойте цели ще ти свърщи идеална работа. Само , че да знаеш че му трябва фантомно захранване. Цитирай
мегатон Отговорено Декември 17, 2007 Отговорено Декември 17, 2007 ЗДРАВЕЙТЕ! ИМАМ ГИ ИДВАТА МИКРОФОНА.КАКТО КАЗВА PATZO Co11 НЕ Е ТОЛКО ЧУВСТВИТЕЛЕН /В СЛУЧАЯ МИСЛЯ ЧЕ ПО-ПОДХОДЯЩИЯ ИЗРАЗ НЕ ТОЛКОВА ДИНАМИЧЕН/ СПРЯМО Co9 ПЪРВИЯ МИКРОФОН/Co 11/ Е СЪВСЕМ ПРИЛИЧЕН ЗА ЗАПИСИ НА ВОКАЛИ,БЕГ ВОКАЛИ,АКУСТИЧНИ ИНСТРУМЕНТИ/КИТАРИ,УДАРНИ/ЯСЕН,ИЗРАЗИТЕЛЕН И ТОЛКОВА ЧУВСТВИТЕЛЕН ДО КОЛКОТО Е НАСТРОЕН В СЪОТВЕТНАТА СИТЕМА. ПОЛЗВАЛ СЪМ ГО И ЗА ЖИВО СВИРЕНЕ И ПЕЕНЕ СПОРЕД МЕН Е ПО-ДОБЪР ОТ Co9 И КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЦЕНОВИЯ МУ КЛАС И ПО-ГОЛЯМАТА МУ ФУНКЦИОНАЛНОСТ БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ПО-ПРЕДПОЧИТАН Co11 ВСЕ ПАК ТОВА Е ЛИЧНО МНЕНИЕ Цитирай
HaNoNiMkU Отговорено Декември 26, 2007 Автор Отговорено Декември 26, 2007 Първо благодаря на всички за споделената информация явно ще се взема Co9-тката поради: Само , че да знаеш че му трябва фантомно захранване. Изобщо не вярвам местата където пея да имат подобно... Иначе покрай електровойс-а видях и другата тяхна алтернатива освен кобалт серията: N/DYM® Series Microphones някой може ли да каже каквото и да било за тях или да направи съпоставка със Co9 защото ми изглеждат уж по-професионални, но... Цитирай
Recommended Posts