Rastabreeder Публикувано Май 27, 2005 Публикувано Май 27, 2005 Това е баса ми...Идеята ми е да го направя 5 струнен ...трябва ми 5 струнно прагче , аи него ще го намеря ама проблема ми е че както виждате баса е безглав , и ми трябва някои които може да модифицира 1 парченце , метално е , еи това дето са "ключовете" металното тяло...има ли някои??? Цитирай
разбойник Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Това ми се вижда по-малкия проблем. Ако сложиш пет струни на този гриф разстоянието м/у тях ще е прекалено малко. Направи сметката сам, но на повечето 5 струнни басове разстоянието е м/у 15 и 19 милиметра. Освен това, адаптерите ти може и да не могат да "хванат" звука. Зависи от конструкцията им. Цитирай
Rastabreeder Отговорено Май 27, 2005 Автор Отговорено Май 27, 2005 баса е така направен че без да го прее**вам мога да му сменям частите на всеки 1 час...ако е найстина малко ще си запазя новите части и ще върна старите...вапроса е някои може ли да ми направи металното тяло...най-отзад Цитирай
pacman Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Може би ще е добре да се обърнеш към някой стругар. Но разст. м/у струните наистина много ще се намали- от 19 мм на 14,2 !! Не знам как ша свириш на тва нещо. Ако не свириш много високо, защо не си вземеш 1 комплект струни за 5-стр., и да махнеш първата (BEAD настройка)? Много хора го правят Офф/ като го видях този бас се сетих за старата ми бедна кремонка, която по подобен начин 'обезглавих' a looong time ago Бях направил една безумна хедлес система от разни стоманени винкели... но работеше (добре)! Цитирай
fracture Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 ...Ако не свириш много високо, защо не си вземеш 1 комплект струни за 5-стр., и да махнеш първата (BEAD настройка)? Много хора го правят ... да, помисли за този вариант, старият ми бас беше именно така, някои рифове много добре си звучаха, когато се изсвирваха с една октава по-ниско btw: Pacman, успокои ме с това, че и други хора ползвали този прийом, щото на мен не пропускаха да ми натякват колко било ненормално - ама то просто си го изискват някои неща Цитирай
pacman Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Ами не само че го ползват ами се и произвеждат фабрично басове за BEAD като ей това ESP, 4 стр, но с 35" мензура: The DF-404 is tuned B-E-A-D (130-110-90-70, like the 5-4-3-2 strings of a 5-string bass) Цитирай
thurston Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 [off]а добра идея ли е настройката да се запази стандартна след като се сложат струни за 5-ица?[/off] Цитирай
pacman Отговорено Май 27, 2005 Отговорено Май 27, 2005 Май не те разбирам съвсем... Ако имаш пред вид дали е добре да се запази BEAD настройката, няма проблем, тъй като напрежението в пета стр. не е по-голямо отколкото в другите. Т.е. общото напр. в 4-те струни ще си остане същото. Иначе тук някой беше споменал че иска на настройва баса си в CGCF с такива струни... Цитирай
разбойник Отговорено Май 28, 2005 Отговорено Май 28, 2005 Ако съм разбрал правилно - струни от 5 стр. бас и настройка EADG. Не е добра идея - ще има много голямо напрежение в/у грифа, иначе тонът ще е добър. Басът ще стане и доста "твърд" за свирене. Може да се пробва с някакви тънки струни за петица или с такива които са "меки" (в тази категория май само за Tomastik се сещам). Цитирай
fracture Отговорено Май 28, 2005 Отговорено Май 28, 2005 а също и custom made, signature series ... , аве каквото ще да ползвате - приятно свирене Цитирай
vlex Отговорено Юни 20, 2005 Отговорено Юни 20, 2005 абе исках да питам като сте го клъцнали тоя бас, епа дека му са ключовете ама явно са изнесени отзад... мн странно ма явно върши работа Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 23, 2005 Отговорено Юни 23, 2005 Хората са измислили 5-струнни басове абе не си разваляйте китарите бе хора....................... Цитирай
Recommended Posts