Jump to content
Българският форум за музиканти

Ronald Jx-8p


The_Final_Cut

Recommended Posts

Значи имам един въпрос :) По принцип съм басист обаче от скоро започнах да свиря на клавишни. Имам в къщи едно 4-октавно детско клавирче и постепенно започнах да задобрявам. Та искам да си взема за Коледа нещо което да ми върши работа - да мога да му подменям звуците, да мога да го връзвам с компютъра и да въвеждам чрез него мелодии на Reason, а не да редя някакви тъпи квадратчета с мишката, същевременно да мога да свиря и с него по концерти. Компютърът ми не е с професионална аудио карта, и предпочитам да мога да го свързвам с USB. Днес баща ми говорил с някакъв познат дето продава на втора ръка синтезатор Ronald jx-8p. Та въпросът ми е ще ми върши ли работа? Аз тръгнах да търся из нета ама не съм особенно вещ в тази насока и предпочитам да попитам вас. Кои от гореизброените изисквания покрива това чудо, как мога да му подменям звуците и т.н.? Мерси предварително :)

Редактирано от The_Final_Cut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изискванията ги покрива една МИДИ клавиатура + подходящия софтуеър защото този модел Роланд едва ли има USB

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е добре де, нали примерно ако тръгна с мидито да свиря по концерти, ще трябва да си нося и компютър с някаква професионална аудио карта? А иначе този Ronald трябва ли да се включва към компютър? Защото на снимките не видях някакви колонки по него... Или се включват допълнително тонколони към него?

Редактирано от The_Final_Cut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази свирка е доста стара и е полуаналогова,ще рече,че звуците не са семплирани,а си ги правиш сам.Разбира се,има и готови,но те са като база.Другите недостатъци са малката и полифония и това,че не е дженерал миди.В момента повече се използва са солиращ кийборд в чалга бендовете.Предполагам,че цената и не е висока,но нека това не те заблуждава.Моят съвет е-не купувай,няма да ти свърши работа.По-добре потърси някакъв слаб клас на Roland или Yamaha,до 300-350лв ще намериш в отлично състояние.

Редактирано от Chrysalid
Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.