The_Final_Cut Публикувано Декември 15, 2007 Публикувано Декември 15, 2007 (Редактирано) Значи имам един въпрос По принцип съм басист обаче от скоро започнах да свиря на клавишни. Имам в къщи едно 4-октавно детско клавирче и постепенно започнах да задобрявам. Та искам да си взема за Коледа нещо което да ми върши работа - да мога да му подменям звуците, да мога да го връзвам с компютъра и да въвеждам чрез него мелодии на Reason, а не да редя някакви тъпи квадратчета с мишката, същевременно да мога да свиря и с него по концерти. Компютърът ми не е с професионална аудио карта, и предпочитам да мога да го свързвам с USB. Днес баща ми говорил с някакъв познат дето продава на втора ръка синтезатор Ronald jx-8p. Та въпросът ми е ще ми върши ли работа? Аз тръгнах да търся из нета ама не съм особенно вещ в тази насока и предпочитам да попитам вас. Кои от гореизброените изисквания покрива това чудо, как мога да му подменям звуците и т.н.? Мерси предварително Редактирано Декември 15, 2007 от The_Final_Cut Цитирай
nb2002 Отговорено Декември 15, 2007 Отговорено Декември 15, 2007 Изискванията ги покрива една МИДИ клавиатура + подходящия софтуеър защото този модел Роланд едва ли има USB Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Декември 15, 2007 Автор Отговорено Декември 15, 2007 (Редактирано) Е добре де, нали примерно ако тръгна с мидито да свиря по концерти, ще трябва да си нося и компютър с някаква професионална аудио карта? А иначе този Ronald трябва ли да се включва към компютър? Защото на снимките не видях някакви колонки по него... Или се включват допълнително тонколони към него? Редактирано Декември 15, 2007 от The_Final_Cut Цитирай
sound_forge Отговорено Декември 16, 2007 Отговорено Декември 16, 2007 (Редактирано) Тази свирка е доста стара и е полуаналогова,ще рече,че звуците не са семплирани,а си ги правиш сам.Разбира се,има и готови,но те са като база.Другите недостатъци са малката и полифония и това,че не е дженерал миди.В момента повече се използва са солиращ кийборд в чалга бендовете.Предполагам,че цената и не е висока,но нека това не те заблуждава.Моят съвет е-не купувай,няма да ти свърши работа.По-добре потърси някакъв слаб клас на Roland или Yamaha,до 300-350лв ще намериш в отлично състояние. Редактирано Декември 16, 2007 от Chrysalid Нарушение на правилото за цитиране на предходен коментар! Цитирай
Recommended Posts