Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Добре...не можах да не се издразня. Човека иска помощ, а получва подигравки. Много зряло няма що :slap: . Но и автора на темата не помага особено много с лаконичното представяне на ситуацията. Малко по-подробно и може някой серйозен да пише в темата.

Отговорено (Редактирано)
Незнам как се процедира - какво следва... И изобщо това ли е наистина моя път.

Пробвай и ще разбереш. Какво губиш (освен продуцентската си девственост)? :virtuoz:

Ако подпишеш договор с ГРЕШНИЯ продуцент можеш да усъмнеш на "резервната скамейка" или "в девета глуха" и туй да ти е за няколко години занапред.

Правилно - за това имаш очи да прочетеш договора.

П.П. Поздравления за коментар #26 ! :)

Редактирано от Ивелин
  • 1 month later...
  • 3 months later...
Отговорено (Редактирано)

Срещаш издател (продуцент, както ти го наричаш) и той те поканва... Чудесно... Значи е харесал това, което правиш и как го правиш. Предлага ти договор (agreement). Повечето от сегашните рекърд лейбъли работят като неизключителни дистрибутори, т.е. предлагаш им музиката за разпространение, но си запазваш авторството и можеш да правиш с нея каквото искаш, дори да издаваш за друг. От теб се изисква да си изчистиш авторските права (това е твое задължение, а не на издателя) особено ако ползваш семпли и елементи от чужди творби. Договорът може да сключи за дистрибуция на цял албум, за един или няколко трака. Ти им предоставяш творбите си - най-често wav файл и 2 mp3-ки (128 kbps и 320 kbps). От тук нататък няма как да ги контролираш какво и как използват музиката ти...

Това е, което аз знам от личен опит. Надявам се, че съм бил полезен.

Редактирано от Exorcist
Отговорено

Според мене в следните неща трябва да си сигурен и то в случай,че намеренията на този продуцент са такива каквито ги представя.

1. Няма да почнеш да изкарваш пари от първия албум,освен някаква еднократна сума в началото,но това което може да се надяваш е работейки с теб,този човек да те направи популярен в някаква степен,като ти осигури интервюта,информира определени музикални сайтове и списания за съществуването на твоят продукт,а защо не и да пусне сингъл по някое радио или ефир.

2. Ти споменаваш,че този продуцент е старо куче и работи с Мик Джагър, което е нож с две остриета защото:

- има познанията и възможностите да ти помогне;

- но дали вече не е изгубил началният си ентусиазъм да се доказва пред "клиентите" си демонстрирайки спорстменство и коректност;

Е,може и да не съм прав,но моята логика ме навежда на тия мисли.