Мартин87 Отговорено Януари 12, 2011 Отговорено Януари 12, 2011 Тука кларинетисти няма ли? Срамота е да не се спомене най-добрият кларинетист на света ПЕТКО РАДЕВ световен конкурс за миланската скала, той печели 1-во място. Невероятен изпълнител. За мен като преподавател и най-вече изпълнител си остава най-добрият на света, не само за мен вярвам, а и той сам се е доказал като такъв със световните си постижения. За мен той е истинският професор по кларинет. Божко пък е най-добрият гайдар. Толкоз за изпълнителите. Има, как ще няма? Ама сме голяма рядкост. Пък и смятай, щом ти отговарям след 1 година... За Петко съм напълно съгласен - истински гений за времето си, а и 10 годишната му кариера в Скалата говори достатъчно за него като музикант. Относно темата - любими музиканти (кларнетисти, саксофонисти) са ми много, но през последната година и нещо съм на Smooth Jazz вълна и имена като тези на Ерик Мариентал, Критофър Елиът, както и на китариста Лий Ритенур, могат само да са от полза на новозахваналите се с този вид музика. Иначе работата ми е свързана с съвсем друг вид музика, но понякога човек няма избор. Е, може ви след няколко години ще свиря това, което аз искам, а не това, което се налага... Цитирай
Александар Отговорено Януари 25, 2011 Отговорено Януари 25, 2011 Колтрејн, Мајлс, Чарли Паркер, Гилеспи, Кени Гарет, Стан Гец, Драган Даутовски, Теодосиј Спасов, Пеце Атанасовски.....А гитарист сум Цитирай
Recommended Posts