Jump to content
Българският форум за музиканти

Ремонт на бас.


Recommended Posts

Ами щото в нас в момента имам 5 адаптора. Два за бас (кадето си бяха на баса ама са шиткавца).Два от горе споменатите(магниче и жичка в пликче) :topicsux: и един които си го свалих от склаера. И си мисля че тоя от скуаерския е най добрия вариянт. За това попитах. Ама като разгледах от близо и от вътре видях ;) че тея от баса са направени по съвсем различен начин от китарните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Начина на работа е същият, само че китарните адаптери не случайно имат 6 магнитопровода, а басовските - 4 :) Ще се чува "нещо", какво точно, не се знае... Ако ти се пробва обаче - пробвай - то от проба глава не боли... Стига естествено да не се пробваш да събаряш стена или да разбиваш врата с нея :thumbs_up:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

що пък да не стане - на фендерските бас адаптери нали струната се пада между магнитите, а не над, така че при всички случаи ще свири :) друг е въпроса че някоя струна може да избива над другите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да защото са 6 , а не 8 :greenangel:

 

 

 

Междуредията са винаги с едно по малко от броя на главните точки. 6-1=5 такаче може да минават 5 тсруни между редовете на 6 струнен адаптер.

 

 

п.п. Нищо се не чува. За портокола :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кви редове, кви междуредия бе пич - тва да не ти нотно петолиние?!? :) Обикновено адаптерите се слагат така, че магнитипроводите да са централно под струната, тъй че улавят най-добре смущенията в магнитното поле породени от трептението им. Изключение правят някои басовски адаптери (мисля, че JB-тата бяха така), при които струната попада между два по-малки магнитопровода. Бтв възможно е да не си вързал нещо както требе - пробвай с монета от 5 стотинки или някакъв ферит друг (учудващо някои монети от 5 стотинки проявяват феромагнитни качества :) ) да видиш дали можеш да превъзбудиш индукционната бобина. На проЗ език - почукай с нещо ДЖЕлезно по магнитопровода да видиш дали се чува пукане - ако да значи просто има причина да не се ползват китарни адаптери на басове, ако ли не - може би няма да е зле да си преразгледаш спойките :)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.