alexthegreat Публикувано Декември 3, 2007 Публикувано Декември 3, 2007 Привет на всичи, тези дни намерих малко време да посвиря и да разцъкам разни барабанни лупове (миди) вградени в АдиктивДръмс-а. Та реших да видя как се свири на нещо различно от 4/4 и ми дойде в главата една идейка (6/8). Толкова се ентусиазирах, че забравих да разнообразя ритъма...ама това по нататък. В композицията има пиано (reFX Nexus), цигулки, брас секции (Edirol Orchestral) + китара и бас (Guitar Rig 3) Можете да я намерите на http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=434774 Предлагам я на вашето внимание в 2 версии: 1. С китара: "A DarkProg Symphony w guitar" 2. Без китара: "A DarkProg wо guitar" Далеч е от бруталията! По-скоро с някакъв прогресив привкус. Надявам се да ви хареса. И "не стреляйте по пианиста"...толкова си може..май същото важи и за китариста Цитирай
alexthegreat Отговорено Декември 6, 2007 Автор Отговорено Декември 6, 2007 Поради невероятния интерес към темата , пускам и продължение: с "раздвижени" (подобрени) барабани Линк: http://www.soundclick.com/bands/default.cfm?bandID=434774 Парче: "A DarkProg Symphony (guitar & better drums)" Цитирай
synchu Отговорено Декември 6, 2007 Отговорено Декември 6, 2007 Музиката кефи човек Звучи достатъчно хаотично и натоварено и интересно в добрия смисъл, за да се нарече прог Бих променил няколко неща в аранжимента, защото на места звучи малко "постно" звуковия спектър. По миксът & звука от моя гледна точка има достаа какво да се прави, ако ти е любопитно какво мога да напиша моето мнение разбира се. Цитирай
alexthegreat Отговорено Декември 6, 2007 Автор Отговорено Декември 6, 2007 (Редактирано) Благодаря, с удоволствие бих приел съвети за подобряване..особено на микса. Там съм особено слаб, въпреки че специално този път се постарах доста...и честно да си кажа, май е най-доброто ми постижение до момента. На мойте слушалки (АКГ К55) звучи добре...с леки забележки към звука на китарата като цяло, особено в началото. Явно нямам добра база за сравнение. (нямам възможност да го чуя на монитори или както там с е казва) Ще ми е много полезно ако посъветваш не само какво да се направи, но и с какво и на колко Примерно: за да вкараш еди кой си инструмент в правилния спектър X - Y, препоръчвам EQ/лимитър (?) със следните настройки ..... Още веднъж благодаря. Не е спешна работата...когато имаш време и се сетиш за мен. ПС: честит ти 3001 пост Редактирано Декември 6, 2007 от alexthegreat Цитирай
synchu Отговорено Декември 6, 2007 Отговорено Декември 6, 2007 Хахаха не съм забелязал за броя на постовете. Ако искаш можем да направим така, което между другото се практикува и в много други форуми (това е и добра идея за създаване на специализиран подфорум в "Звукозапис", но "първите неща - първо" както се казва) - да направим "микс джем", т.е. можеш да качиш файловете по отделни тракове без никаква обработка в уейв формат (или Monkey Audio "ape" - като пуснеш Гугъл ще го намериш софтуера - представлява Lossless compression на аудио файлове - намалява размера с около 50% без загуба на качество) и да се пробвам(е) да го ремиксираме, защото по-лесно ще се дадат насоките по този начин, т.е. казва се "на този трак сложих това с ей такива и такива параметри", което представлява, според мен, по-лесна референция за теб (още повече всеки работи с различен софт и плъгинс), отколкото да ти кажа: - пианото и снеъра изпъкват много и снеъра и касата много остро влизат, трябва им компресия, балансиране и ЕКу. Китарата звучи сухо и леко пластмасово, честно казано, но това си е лично мнение. Има претоварване в ляво и не само, защото има "пуканки". Миксът не звучи хомогенен, а малко като произволен сбор на отделни инструменти - баланса на инструментите не е много добър тоест. Освен това има грешки в ритмиката при изсвирването Сори, човек, ако звучи малко остро, но така звучат нещата на моя Уинамп, с моите слушалки и през моите уши Важното разбира се е че идеята е добра. Цитирай
Recommended Posts