Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукът на Black Keys ...


Piro

Recommended Posts

Много ми се иска да постигна същия звук , и си нямам почти никаква представа как става . Някъде бях чел във едно интервю на Дан (въпросния китарист на групата) , че ползва доста Fuzz Box . Не съм запознат обаче със този ефект и си нямам никаква представа от звученето му. Та ако някои знае как може да се постигне този един такъв "суров" звук ако мога така да го опиша . 1 , 2 и 3 та струна да звучат някак си пръщящо и дистортнато , защото попринцип през обикновен дисторшън на кубето се получава писклив звук . Знам , че трябва middle-а да е докрай , ползвам и mid-contour ,а също така tone oт китарата е намален докрай и ползвам левия адаптер , но това просто не е достатъчно за този специфичен звук :cheers2: . Вероятно някои хора може да не са чували групата затова съм качил някой примерни песни :) . Мерси . Извинявам се ако съм написал някоя глупост .

 

http://media.putfile.com/The-Black-Keys---Stack-Shot-Billy

 

http://media.putfile.com/The-Black-Keys---Black-Door

 

http://media.putfile.com/The-Black-Keys---Thickfreakness

 

http://media.putfile.com/The-Black-Keys---Keep-Me

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чух само първата песничка. Това е някакъв ротъри ефект. В процесора ми го има същия и добавка към него има лек драив. Мисля, че й хорн-а прави нещо подобно. В момента много ме мързи да си включвам магарийте, но като го направя, ако не съм забравил ще намеря този ефект и ще ти кажа какво точносъдържа. Засега мога да кажа само това, и да- мисля , че има и фузз-че :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, доста антикварно звучат тия другари (в най- добрия смисъл). Със сигурност позват някви бутикови ампове и ефекти. Звукът им е доста специфичен и личи , че е плод на години търсене. Да, чува се фъз бокс и уа уа , но хардуерно трудно ще постигнеш този звук, ако си само с ампче. Що не пробваш с някой от софт симулаторите - инфо колкото щеш във форума - мисля, че в Гитар риг 3 има пресети, които ще ти свършат работа. Например има един много подобен на китарката в дъртата А гърл лайк ю на Едуин Колинс- той е нещо подобно, дори не се налага на намаляваш тона от китарата, което аз смятам , че не е нужно, щото много скопява звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.