Mecho Публикувано Ноември 10, 2004 Публикувано Ноември 10, 2004 Привет , изчетох темите в този раздел и реших, че този: http://www.smu.edu/totw/toc.htm web-базиран учебник ще е полезен както за напредналите така и за начинаещите :violin: . Учебника е на английски, има картинки и audio примери. За тези, които желаят да си го print-нат :read: могат да отидат на адрес: http://mecho.centrum-group.com/ и от папката Music да си изтеглят файла MusicTheory.doc (84 страници. Правен е на Office XP и е сканиран за вируси). Ако не можете да влезнете в сайта питайте доставчика си дали имате достъп. Също така е възможно и free.centrum-group.com сървъра да не работи от време на време. Поздрави, Мечо
Mandalay Отговорено Ноември 14, 2004 Отговорено Ноември 14, 2004 Жестоко! Не можеш да си представиш колко полезен ще ми бъде този web-учебник. 10x
Sandman Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Ейййй, ся ако има кой да я намери на български....СУПЕР!
Mecho Отговорено Декември 21, 2004 Автор Отговорено Декември 21, 2004 Aaaaa...чуждите езици са важни... :killyou: Хем учиш музикалната теория :violin: , хем научаваш Английски :wow: Добре, добре...екстра Поздрави P.S. Ако имах време можех и да я преведа ама...цък...Айде със здраве...то повечето са нотички - ще го разбереш
Боян Отговорено Декември 21, 2004 Отговорено Декември 21, 2004 Ейййй, ся ако има кой да я намери на български....СУПЕР! Па да има и един с фуния...
evans Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 хубаво 4е има такива не6та в нета но и моита теориа дето я изо4авам не е за подцениаване тя е написана от един от у4ениците на пан4о владигеров и не се продава никаде за6тото са на лекции
niki123bg Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 Mecho Абе хора, имам един въпрос - какво е необходимо да знае като теория един музикант за да бъде "грамотен". Има ли някакви учебници на български (и най-вече на хартия), и от къде можем да си закупим такива? Не искам да се заравям много надълбоко, просто искам да имам някаква основа. В същност, може би въпросът тръгва от това какво представлява формалното обучение по музика, т.е. какво се изучава като цяло?
IvanDTr Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 За да си "грамотен" изпълнител, трябва да прочетеш "Елементарна теория на музиката" на Парашкев Хаджиев. Ако искаш на татък вече нещата са доста по-сложни.
niki123bg Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 За да си "грамотен" изпълнител, трябва да прочетеш "Елементарна теория на музиката" на Парашкев Хаджиев. Ако искаш на татък вече нещата са доста по-сложни. Знаете ли къде мога да си я намеря ? Има ли някаква специализирана книжарница за музикална литература?
anadem Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 ако не се лъжа можеш да си я поръчаш и от partituri.com аз мойта книжка съм си я купил от музикалната книжарница до народния театър
IvanDTr Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 (Редактирано) За да си "грамотен" изпълнител, трябва да прочетеш "Елементарна теория на музиката" на Парашкев Хаджиев. Ако искаш на татък вече нещата са доста по-сложни. Знаете ли къде мога да си я намеря ? Има ли някаква специализирана книжарница за музикална литература? Имаше една до народия театър, не знам дали не я реституираха. Иначе ако имате желание мога да се хвана и да преведа този WEB учебник на български. Аз ще го преведа, пък някой дизайнер може да го оформи на страница, както е там! Редактирано Януари 16, 2005 от IvanDTr
Recommended Posts