Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет :) ,

изчетох темите в този раздел и реших, че този:

http://www.smu.edu/totw/toc.htm

web-базиран учебник ще е полезен както за напредналите :) така и за начинаещите :violin: .

Учебника е на английски, има картинки :) и audio примери.

За тези, които желаят да си го print-нат :read: могат да отидат на адрес:

http://mecho.centrum-group.com/

и от папката Music да си изтеглят файла MusicTheory.doc (84 страници. Правен е на Office XP и е сканиран за вируси). Ако не можете да влезнете в сайта питайте доставчика си дали имате достъп. Също така е възможно и free.centrum-group.com сървъра да не работи от време на време.

Поздрави,

Мечо :)

• Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Жестоко! ;) Не можеш да си представиш колко полезен ще ми бъде този web-учебник.

10x

• 1 month later...
Отговорено

Aaaaa...чуждите езици са важни... :killyou:

Хем учиш музикалната теория :violin: , хем научаваш Английски :wow:

Добре, добре...екстра :headbang:

Поздрави

:headbang::headbang::headbang:

P.S. Ако имах време можех и да я преведа ама...цък...Айде със здраве...то повечето са нотички - ще го разбереш :headbang:

• 4 weeks later...
Отговорено

хубаво 4е има такива не6та в нета но и моита теориа дето я изо4авам не е за подцениаване тя е написана от един от у4ениците на пан4о владигеров и не се продава никаде за6тото са на лекции

Отговорено

Mecho :):P:P

Абе хора, имам един въпрос - какво е необходимо да знае като теория един музикант за да бъде "грамотен". Има ли някакви учебници на български (и най-вече на хартия), и от къде можем да си закупим такива? Не искам да се заравям много надълбоко, просто искам да имам някаква основа.

В същност, може би въпросът тръгва от това какво представлява формалното обучение по музика, т.е. какво се изучава като цяло?

Отговорено

За да си "грамотен" изпълнител, трябва да прочетеш "Елементарна теория на музиката" на Парашкев Хаджиев. Ако искаш на татък вече нещата са доста по-сложни.

Отговорено
За да си "грамотен" изпълнител, трябва да прочетеш "Елементарна теория на музиката" на Парашкев Хаджиев. Ако искаш на татък вече нещата са доста по-сложни.

Знаете ли къде мога да си я намеря ? Има ли някаква специализирана книжарница за музикална литература?

Отговорено

ако не се лъжа можеш да си я поръчаш и от partituri.com аз мойта книжка съм си я купил от музикалната книжарница до народния театър :)

Отговорено (Редактирано)

Знаете ли къде мога да си я намеря ? Има ли някаква специализирана книжарница за музикална литература?

Имаше една до народия театър, не знам дали не я реституираха. Иначе ако имате желание мога да се хвана и да преведа този WEB учебник на български. Аз ще го преведа, пък някой дизайнер може да го оформи на страница, както е там!

Редактирано от IvanDTr
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.