Fenix Отговорено Май 16, 2005 Автор Share Отговорено Май 16, 2005 Аз имам китарка с тремоло, (то моето е и флойд) вече година и 1 месец...., може да ви се стори малко странно че я пускам тази тема чак сега, но всъщност никога не съм задълбавал толкова във таз работа. В смисъл, освен стандартните "повръщания", звук от кола на формула 1 и The Wildest Of Vibratoes друго не съм правил много много. И аз съм като теб - от години имам китари с флойдове и абсолютно не ги ползвам (флойдовете) Купувах китари с флойд, защото ми се струваше гъзарско, а и когато минаваш от Кремона на нещо по-добро, държиш да има всички "екстри". Голяма грешка. Аз лично изпитвам открита антипатия към всякакъв вид тремолота и то не защото не мога да ги ползвам (което си е така), а защото преебават звука на китарата дори ако не ги използваш - в крайна сметка струните ти при бриджа се държат на мека основа (пружини). В момента се мъча да реша проблема със състейна и световноизвестното моментно разстройване при бендинг като си блокирам флойда на едната китара с дървено трупче. Не ми се занимава да търся оная джаджа, дето помага на флойда да не ти сере лайна. Знам, че майсторите на флойда ще се развилнеят, ама всеки си знае неговата Я си връткам лийдове без ръчки. Аве аз не го ползвах повечето време, щото имах проблеми с него. Т.е. не правя нищо освен "The regular". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 16, 2005 Share Отговорено Май 16, 2005 (Редактирано) Сатриани има много специфична дайв техника. Аз отдавна съм я възприел и използвам и съм наистина впечатлен. Той удря на отворени струни някъде близо до бриджа и изкарва адски хармоници, а в момента на удара хваща тремоло-арм-а, пресягайки се от долната страна на китарата, и напъва максимално струните нагоре. Така хем му е по лесно да изкара хармоници, хем те са адски високи и пискливи. Когато удари тежко и и зкара хармониците, тогава вече отпуска тремолото с лявата ръка, която държи тремоло-арм-а и сваля до нормално положение или колкото иска надолу. Гениално е измислил този похват и е мнооооого ефектен! Вижте някое негово видео ако не сте го направили вече и ще разберете за какво точно говоря! Хайде - ХЕВИ МЕТАЛ! Редактирано Май 16, 2005 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steve_Vai Отговорено Май 16, 2005 Share Отговорено Май 16, 2005 Сатриани има много специфична дайв техника. Аз отдавна съм я възприел и използвам и съм наистина впечатлен.Той удря на отворени струни някъде близо до бриджа и изкарва адски хармоници, а в момента на удара хваща тремоло-арм-а, пресягайки се от долната страна на китарата, и напъва максимално струните нагоре. Така хем му е по лесно да изкара хармоници, хем те са адски високи и пискливи. Когато удари тежко и и зкара хармониците, тогава вече отпуска тремолото с лявата ръка, която държи тремоло-арм-а и сваля до нормално положение или колкото иска надолу. Гениално е измислил този похват и е мнооооого ефектен! Вижте някое негово видео ако не сте го направили вече и ще разберете за какво точно говоря! Хайде - ХЕВИ МЕТАЛ! Тази техника, вярвам, повечето сме я забелязали. Наистина уникална! пред Сач Но имам няколко въпроса: 1: как изкарва тези хармоници на празни струни до бриджа? (винаги съм се чудил...) 2: след като опъне струните с тремоло-бара след хармоника е много ясно, че ги отпуска; има ли нещо по-специфично при това движение? Не го пиша на РМ, защото мисля, че може да е полезна инфо за доста колеги. Та... visiondann? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Putniq Bega4 Отговорено Май 16, 2005 Share Отговорено Май 16, 2005 (Редактирано) ВНИМАВАЙ ТЕ!!!!!!!!!Ето днес кво ми се случи )))) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Имам късмет че има в ибанез рулез .цом честито!!! на мен вече 4 пъти ми се случва oткъде си взимаш нови? от ибанезрулез ли? Редактирано Май 16, 2005 от Putniq Bega4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Май 16, 2005 Автор Share Отговорено Май 16, 2005 Сатриани има много специфична дайв техника. Аз отдавна съм я възприел и използвам и съм наистина впечатлен.Той удря на отворени струни някъде близо до бриджа и изкарва адски хармоници, а в момента на удара хваща тремоло-арм-а, пресягайки се от долната страна на китарата, и напъва максимално струните нагоре. Така хем му е по лесно да изкара хармоници, хем те са адски високи и пискливи. Когато удари тежко и и зкара хармониците, тогава вече отпуска тремолото с лявата ръка, която държи тремоло-арм-а и сваля до нормално положение или колкото иска надолу. Гениално е измислил този похват и е мнооооого ефектен! Вижте някое негово видео ако не сте го направили вече и ще разберете за какво точно говоря! Хайде - ХЕВИ МЕТАЛ! Тази техника, вярвам, повечето сме я забелязали. Наистина уникална! пред Сач Но имам няколко въпроса: 1: как изкарва тези хармоници на празни струни до бриджа? (винаги съм се чудил...) 2: след като опъне струните с тремоло-бара след хармоника е много ясно, че ги отпуска; има ли нещо по-специфично при това движение? Не го пиша на РМ, защото мисля, че може да е полезна инфо за доста колеги. Та... visiondann? Най-накрая има наченки на някаква итнтересна дискусия.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Май 16, 2005 Share Отговорено Май 16, 2005 (Редактирано) честито!!! на мен вече 4 пъти ми се случва oткъде си взимаш нови? от ибанезрулез ли? МЕрси! : да от там има! остарял е тоя ибанез пфууууууу Редактирано Май 17, 2005 от Nalbantov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 ... Но имам няколко въпроса:1: как изкарва тези хармоници на празни струни до бриджа? (винаги съм се чудил...) 2: след като опъне струните с тремоло-бара след хармоника е много ясно, че ги отпуска; има ли нещо по-специфично при това движение? Не го пиша на РМ, защото мисля, че може да е полезна инфо за доста колеги. Та... visiondann? Трябва да уцелиш точното място за хармониците, но се цели в 2-ра и 3-та струна. Освен това напъна на струните преди удара върху тях трябва да стане с максимално бързо и докрай. А след това с контрол връщаш назад - бенд-даун (отпускане), което не е равномерно съвсем, а малко по логаритмична скала - с нарастващо ускорение Удара за хармоци е даже на 2-ра и 3-та струна едновременно и не е баш до бриджа, но дясна ръка се е подпряла на тремолото за повече контрол и натиск при удара. Пробвай и кажи докъде си я докарал! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 само да спомена че освен сатриани и Herman Li(dragonheart, dragonforce) прави разни много интересни неща с флоида, някой от маисторите ако знае как се правят може да обясни пример - солото на Valley Of The Damned Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sturmfuhrer Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 Ако бях Ohial Ixela щях да кажа: Е то това соло не е писано от хора и не може да се свири от хора. Толкова е велико Велико е каот сладолен на пръчица... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%ED%E8%F1%EE%ED :read: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Old_Shetarhand Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 е аре някоя да обясни за новаците в даив техниката всякви такива - звуци на кола,влак........как става!шото не ги знам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ba6 maistora Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 абе ако може някои да обясни по подробно или откъде да дръпна видео да гледам, че да разбера за какво става дума :think: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Old_Shetarhand Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 абе на кратко казано - "ОБЯСНЯВАИТЕ КВИ ГИ ГОВОРИТЕ" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Май 17, 2005 Автор Share Отговорено Май 17, 2005 (Редактирано) http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%ED%E8%F1%EE%ED :read: Тъй сме го чели, я го знаем А иначе, Old_Shеtаrhand е прав Редактирано Май 17, 2005 от Fenix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Putniq Bega4 Отговорено Май 17, 2005 Share Отговорено Май 17, 2005 остарял е тоя ибанез пфууууууу Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts