Fenix Публикувано Май 16, 2005 Публикувано Май 16, 2005 Мдааа. Странно че такава тема не е имало досега. ЗНачи идеята е следната. Аз имам китарка с тремоло, (то моето е и флойд) вече година и 1 месец...., може да ви се стори малко странно че я пускам тази тема чак сега, но всъщност никога не съм задълбавал толкова във таз работа. В смисъл, освен стандартните "повръщания", звук от кола на формула 1 и The Wildest Of Vibratoes друго не съм правил много много. За съжаление ми е ясно че всъщност тука никой не може кой знае колко да ми помогне, щото сяко тремоло е различно, но все пак . Я дайте малко опит относно Dive-овете. Примерно не всеки Dive звучи на място, защото и след дайва, пак тона си остава тон и пак се променя нотата, и като не е в тоналността не звучи хубаво (е, не личи толкова много колкото ако я изсвириш чисто, но все пак дразни). Освен това съм забелязал по табулатурите на Дайвовете скала от 1 до 7, и чак сега се замислих, аве това... октави ли са? Щото сто процента не са ноти И по принцип дайте някакви съвети относно използването му. Тука има не един или двама съфорумци които злоупотеебяват с тремолото. Ако става дума за Флойд - още по-добре Цитирай
Glacierise Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Ми аз съм виждал Нинко да прави тарикатски неща с тремолото - ще ми е интересно да посподели Аз мога да си кажа какво правя - а то не е много, понеже не съм задълбал още там. За дайвовете - аз лично обичам като направя някакъв дайв до нисък тон, да го завърша с някакъв тон или акорд на 6та струна - яко звучи, а и ти дава добра изходна точка за следващия елемент. Другото, което ме кефи, е да го сваля супер ниско, до пълно дезинтегриране - когато е много ниско, лесно се заглушава без да личи. Цитирай
DILETANT Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Лично на мен dive-bomb ми звучи готино само след ударен флажолет, независимо дали е натурален или изкуствен. Избягвам да опъвам нагоре, защото много късам струни. Цитирай
Glacierise Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Друго, за което се сещам - много кефи: Перкаш нещо, и сваляш макс ниско. В момента, в който е толкова ниско, че първото изчезва, дърпаш някоя свободна струна, и отпускаш, така че тонът на свободната струна да 'изплува'. Бесно звучи Цитирай
Fenix Отговорено Май 16, 2005 Автор Отговорено Май 16, 2005 абе пичове, а какво е това дайв ъъъъ 'фащаш тремолото, и го натискаш надолу или го дърпаш нагоре (ако е флойд) Цитирай
Black Bird Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 ВНИМАВАЙ ТЕ!!!!!!!!! Ето днес кво ми се случи )))) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Имам късмет че има в ибанез рулез .цом Цитирай
Fenix Отговорено Май 16, 2005 Автор Отговорено Май 16, 2005 кофти... И все пак, най-вече от тебе и от Нинко очаквах малко акъл относно темата Цитирай
Black Bird Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 в повечето видеота дето постнах има доста дайв в лека форма Цитирай
Steve_Vai Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Перкаш нещо, и сваляш макс ниско. В момента, в който е толкова ниско, че първото изчезва, дърпаш някоя свободна струна, и отпускаш, така че тонът на свободната струна да 'изплува'. Бесно звучи Класика Ми то няма голяма философИя - гледаш няколко концерта на по-таквиз китаристи, после опитваш едно-друго. Аз поне тъй се мъча... А иначе обожавам онази техника с Флойда, т.нар. "butterfly" - сещате се нали? Много гот!!! Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 аааа тва ми беше много любимо да се праа на кой съм аз само ръчка и флажолети, флажолети и ръчка и другите викат ееееееебахти китариста номер 1......... после взех, че се върнах към музиката, свирене му е майката, а не ръчки, иначе завършек с ръчка си е яко де и от време навреме, само да не се пристрастява човек. Аз техника за това не знам да има . Ще го усетиш. пп едно време също имитирах влак и натискане на газ на кола/мотор, ама тва секи го е правил хехе. иначе гледай като работиш с ръчката добре да заглушаваш с лявата ръка, че ако има много компресия става мазило аре Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 За най-музикално свирене с тремолото било то дайвове,пулове или какво ли не още аз признавам няколко човека-Еди Ван Хейлън,Стийв Вай,Майкъл Лий Фъркинс,Джеф Бек,Реб Бийч,Скот Хендерсън(в последните няколко албума)и Том Морело.И пак повтарям говоря за музикално свирене а не просто баналните звуци. Също трябва да призная и Ричи Самбора за част от солото в Бед Медисин на Бон Джоуви,където със дясната ръка "щипе" изкуствени флажолети,а пак със лявата се пресяга и натиска кратко и бързо тремолото. Владо Цитирай
the_gorer Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Аз имам китарка с тремоло, (то моето е и флойд) вече година и 1 месец...., може да ви се стори малко странно че я пускам тази тема чак сега, но всъщност никога не съм задълбавал толкова във таз работа. В смисъл, освен стандартните "повръщания", звук от кола на формула 1 и The Wildest Of Vibratoes друго не съм правил много много. И аз съм като теб - от години имам китари с флойдове и абсолютно не ги ползвам (флойдовете) Купувах китари с флойд, защото ми се струваше гъзарско, а и когато минаваш от Кремона на нещо по-добро, държиш да има всички "екстри". Голяма грешка. Аз лично изпитвам открита антипатия към всякакъв вид тремолота и то не защото не мога да ги ползвам (което си е така), а защото преебават звука на китарата дори ако не ги използваш - в крайна сметка струните ти при бриджа се държат на мека основа (пружини). В момента се мъча да реша проблема със състейна и световноизвестното моментно разстройване при бендинг като си блокирам флойда на едната китара с дървено трупче. Не ми се занимава да търся оная джаджа, дето помага на флойда да не ти сере лайна. Знам, че майсторите на флойда ще се развилнеят, ама всеки си знае неговата Я си връткам лийдове без ръчки. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 Не, бе - лошо няма Един приятел беше казал "Искам по един stratocaster, Les Paul и jem!". Да, можеш да имаш всякакъв саунд, естествено, че фиксираният бридж е по-добър за тона. Всеки прави избора си индивидуално. И то не по принцип, а в конкретен случай - не искам да свиря джаз на Ibanez (пак зависи от понятието "джаз"...). Идеята ми е, че за всяка музика си има инструмент. Но се отклонихме от темата. Fenix питаше за dive и т.н. P.S.: Vlado_abroad, да добавим ли към списъка ти Mathias IA Enklundh? Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 16, 2005 Отговорено Май 16, 2005 P.S.: Vlado_abroad, да добавим ли към списъка ти Mathias IA Enklundh? И той е изрод,няма спор ,но той излезе на сцената много по-късно и всичко бе открито общо взето.Но нека и него включим за да има и още един събременник. Владо Цитирай
Recommended Posts