Dilian Nedev Публикувано Ноември 13, 2007 Публикувано Ноември 13, 2007 Така - с очакването на говорителите за 4х12" кабинета се надига и следния въпрос : Как да записвам с него , какво ще ми е необходимо ... Засега следния вариант ми е в главата : Стойка и микрофон . Ама само с толкоз ще стигне ли ? Трябва ли да записвам по няколко пъти , с различни микрофони и различни ъгли ? Трябва ли да вземам (примерно) три микрофона и да ги слагам на различни места . Там където записвам акустиката е под всякаква критика , изключвам варианта за Руум микрофон . Всеки съвет би бил полезен . Цитирай
TONY Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 (Редактирано) За домашен запис - няма разлика от начина по който ще записваш с кубе. Слагаш микрофона ( най често Шур См57) - на няколко пръста от мембраната. Централно, на 45 градуса или на 90 - последното е както се озвучава на концерт, за него даже не ти трябва стойка - микрофона може да се спусне отгоре и да направи перпендикуляра с мембраната (това със слантед - ъглов кабинет няма да стане - за него пак стойка за микрофон). В студията слагат и отдалечен микрофон , който да хване и звука на помещението ,но това не те касае засега. Просто трябва да си направиш 3 пробни записа с 3-те положения на майка и да решиш кой те кефи. Аз карам само с 45. Може да попиташ каква е разликата с комбо - така или иначе хващаме звука на един говорител , което обаче не е съвсем така, има нещо което му викат блийдинг - демек, в микрофона влизат и останалите говорители и звука е по - обемен и различен , от само запис на същият тип говорител, но единичен в комбо. Е, номера е да се хване и помещението, но това си е за манияци, за един добър запис , това което казвам, трябва да е достатъчно. Предполагам има нюанси, които не знам и сигурно някой ще ме допълни. Редактирано Януари 6, 2008 от TONY Цитирай
Recommended Posts