grizin Публикувано Ноември 9, 2007 Публикувано Ноември 9, 2007 Здравейте на всички! от доста време насам (около 10 години всъщност :оопс: ) съм се амбицирал да се науча да свиря (поне малко) на пиано, и сега когато най сетне ми остана мааалко свободно време ведно с подходящата рамка на ума така да се каже, започнах да правя и първите си стъпки. Имам пиано вкъщи, но тъй като пътувам често до София по работа имам нужда от някаква клавиатура за да мога да се упражнявам и там. В тази връзка получих огромен стрес от цените на клавирите които дори и минимално се доближават до пианото ми като звучене - и в едно от търсенията ми намерих USB клавиатури. Какво представлява това точно? Защо е толкова евтино? Мога ли да си го купя в България? Много благодаря за времето ви, прегледах вече някой от много информативните теми в този форум, но тъй като там нямаше информация реших да пост-на като отделен коментар, та дано и други неориентирани хора като мен да го намерят за полезно. Поздрави! Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 Здравей, започвам да отговарям на някои от въпросите а на които немога колегите ще изкажат мнение. Първо миди-клавиатура може да се намери почти във всеки музикален магазин. Второ-представлява примерно 61 кравиша събрани в кутия свързани с един контролер а той съотвитно се свързва с комппа, нищо работа за малко пари Трето ако мислиш да си вземеш такава клавиатура от порядъка на 300-400 лева ми се струва че ще останеш разочарован защото- малко октави и на допир и клавишите не са като на пияното, за звука там вече каквото ти е на кеф искаш орган-свири орган, искаш цигулки имаш ги но тук ще се срещнеш и с една ГАД наречена латенсия. Верно е че има и хубави които се доближават до усещането за пияно но струват и тежат доста повече. в този ранен час за друго не мога да се сетя но колегите ще ме допълнят Цитирай
grizin Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 Здравей,започвам да отговарям на някои от въпросите а на които немога колегите ще изкажат мнение. Първо миди-клавиатура може да се намери почти във всеки музикален магазин. Второ-представлява примерно 61 кравиша събрани в кутия свързани с един контролер а той съотвитно се свързва с комппа, нищо работа за малко пари Трето ако мислиш да си вземеш такава клавиатура от порядъка на 300-400 лева ми се струва че ще останеш разочарован защото- малко октави и на допир и клавишите не са като на пияното, за звука там вече каквото ти е на кеф искаш орган-свири орган, искаш цигулки имаш ги но тук ще се срещнеш и с една ГАД наречена латенсия. Верно е че има и хубави които се доближават до усещането за пияно но струват и тежат доста повече. в този ранен час за друго не мога да се сетя но колегите ще ме допълнят Здравей, много ти благодаря за бързия и полезен отговор! В такъв случай, можете ли да ме посъветвате към какъв инструмент да се обърна? Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 В такъв случай, можете ли да ме посъветвате към какъв инструмент да се обърна? Ако гониш максимално доближаване към 'пиано touch' & ниска цена - единствено се сещам за някое евтино пиано на Касио...и пак говорим за цени 1000+ лв. Хубавото е, че Касиото са и най-леки и най-лесни за пренасяне (както е в твоя случай с пътуванията)....а втора употреба може да се намери и под 1000 лв. Всичко останало на по-ниска цена е един голям компромис. Цитирай
Recommended Posts