Jump to content
Българският форум за музиканти

Искам да ви попитам.... за мен


radoslava

Recommended Posts

Благодаря на всички, които са толкова искрени, стана ми малко тежичко, но поне ми се изясниха нещата. Не ми трябват момчета, а и да ги има музиката е най-важното нещо в живота ми, ще се запиша на уроци и ще ви покажа, че аз мога!!! Все пак вие сте музиканти, а аз не съм взела нито един урок, идея си нямам от нещо, боли ме че е така, не ми се искаше да е така, но на всеки се случва в определнен момент да няма възможност. Сега съм се амбицирала и ще дам всичко от себе си!

Благодаря още веднъж за помощта!

 

Да, тук всички са откровени, което е един голям плюс. Стана ми мъчно, че ти е станало тежко, но пък явно е за добро.

Не се предавай, да знаеш че всичко се постига с труд, кой с повече, кой с по-малко... но все труд си трябва!

Прегръщам те виртуално и ти желая много успехи!

 

П.П: И не е вярно пък, че форумите не помагали... :)

Не се притеснявай, просто от малка обожавам музиката, това е най-хубавото нещо в моя живот, както се казва живея, за да пея. На никой няма да му е хубаво да прочете такива неща за това, което е най-важно в живота му. Но аз съзнавам че трябва да съм силна, доста смелост ми трябваше, за да го направя, . И въпреки всичко много ме амбицирахте!

 

Прегръщам те и аз, много успехи и на теб!

Редактирано от radoslava
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хич да не ти дреме... аз например почнах на 17 да се уча да свиря на китара, преди това можех да удрям чат-пат барабани.

А за пеене само съм слушал вокалисти. Изпял съм две песни на Нирвана на 17 кат бях и тва беше.

 

Ти си чувствително по-напред (от мен), но има хора тука, които са пропяли още в утробата дет се вика, те сигурно биха

ти били по-полезни за разлика от мен. Уроци ли ще са, клубове на анонимния вокалист ли ще са... сама ще решиш.

Гласа си е твой, използвай го по предназначение!

 

Само да не си помислиш, че щом те обучава "корифей" начи си супер яка вокалистка... че то с 99% така става!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да не си помислиш, че щом те обучава "корифей" начи си супер яка вокалистка... че то с 99% така става!

 

Много си прав!

По-важно е да я обучава някой, който ще го прави с желание, някой който има сърце за това, а не студен професионалист, струващ скъпо. Последният би могъл мнного кофти да я "смачка", така че трябва да се внимава с даскалята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С желание всичко се постига :)

Трябва да тръгнеш на уроци. Заниманията с някой инструмент, ходенето на хор / вокален подагог неминуемо развиват музикалността. А след време, когато придобиеш и добра техника, ще можеш да управляваш по-добре гласа си :)

Както каза някой по-напред, не е нужно да се записваш върху оригинала. Лично не успях да чуя гласа ти как звучи наистина ;)

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сладурка, за втори път слушам записа ти. От него личи, че на доста места подхождаш неправилно най-вече заради това, че не знаеш как е правилно, което е НАПЪЛНО НОРМАЛНО :thumbs_up: . Някои хора имат вроден усет или тълкуват по-добре как точно певецът е изпълнил песента (не ти го обяснявам много ясно, но термините пък ще те объркат още повече), такива може би са хората, които са писали по-горе. Първият съвет, който ще ти дам е - вокален педагог (желателно е да го намериш с препоръка от човек, който знаеш как пее). Второ - изпей някоя песен, която знаеш наизуст и ти е лесна (без музика), за да чуеш как най-естествено звучи гласа ти. Когато "се запознаеш" с него потърси изпълнител, чиито глас поне малко прилича на твоя. И трето - започни с по-лесни песни. Тази, която си избрала е предизвикателство дори за хора, които се занимават с музика. Когато аз разучавам песен първо я слушам поне 5-6 пъти без да пея, като внимателно наблюдавам как я е изпял изпълнителя. Ако песента ти харесва, съвсем естествено ще ти идва да запееш, но недей, имай търпение. След като си я чула добре, я пусни и се опитай да пееш заедно с музиката, но без да надвикваш вокала, остави го да те води в началото. След като направиш последното поне няколко пъти, намали оригинала и започни да слушаш себе си. Ако си запомнила правилно изпълнението на певеца и сама ще си откриеш грешките. Много е важно да се чуваш как пееш. За финал можеш да опиташ и без музика, това е най-трудната задача. НО! Не се води само от форумни съвети, наистина, а потърси педагог. Това, което ти написах можеш да приложиш към песента, която ще подготвиш за първата си среща с педагога. Може би ще поиска да чуе дали си подготвила нещо самостоятелно, за да разбере доколко е развит усета ти.

Много успехи ти желая! И като поработиш, пак пусни да чуем нещичко! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сладурка, за втори път слушам записа ти. От него личи, че на доста места подхождаш неправилно най-вече заради това, че не знаеш как е правилно, което е НАПЪЛНО НОРМАЛНО :) . Някои хора имат вроден усет или тълкуват по-добре как точно певецът е изпълнил песента (не ти го обяснявам много ясно, но термините пък ще те объркат още повече), такива може би са хората, които са писали по-горе. Първият съвет, който ще ти дам е - вокален педагог (желателно е да го намериш с препоръка от човек, който знаеш как пее). Второ - изпей някоя песен, която знаеш наизуст и ти е лесна (без музика), за да чуеш как най-естествено звучи гласа ти. Когато "се запознаеш" с него потърси изпълнител, чиито глас поне малко прилича на твоя. И трето - започни с по-лесни песни. Тази, която си избрала е предизвикателство дори за хора, които се занимават с музика. Когато аз разучавам песен първо я слушам поне 5-6 пъти без да пея, като внимателно наблюдавам как я е изпял изпълнителя. Ако песента ти харесва, съвсем естествено ще ти идва да запееш, но недей, имай търпение. След като си я чула добре, я пусни и се опитай да пееш заедно с музиката, но без да надвикваш вокала, остави го да те води в началото. След като направиш последното поне няколко пъти, намали оригинала и започни да слушаш себе си. Ако си запомнила правилно изпълнението на певеца и сама ще си откриеш грешките. Много е важно да се чуваш как пееш. За финал можеш да опиташ и без музика, това е най-трудната задача. НО! Не се води само от форумни съвети, наистина, а потърси педагог. Това, което ти написах можеш да приложиш към песента, която ще подготвиш за първата си среща с педагога. Може би ще поиска да чуе дали си подготвила нещо самостоятелно, за да разбере доколко е развит усета ти.

Много успехи ти желая! И като поработиш, пак пусни да чуем нещичко! :rockon:

Адски много ти благодаря! Наистина ще послушам съветите ти, както и на всички, които писаха. Благодаря ти за отделеното време, за всичко, ще поработя и пак ще ви пусна нещо, защото адски много ми помагате! Много сте мили, благодаря ви! :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мила само едно ще ти кажа...чула съм го от много по-мъдри от мен! Има хора с талант, който не го развиват и мислят че всичко идва от само себе си, и други, който имат адско желание и не толкова талант и блъскат до дупка. Успяват само тези който се трудят. постави си го за цел и ще стане :thumbs_up:

Редактирано от Arq
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мии аз съм малка и незнам дали моя отговор ще е от голямо значение за теб...наистина имаш гласови данни ии трябва да се заемеш сериозно със обучението си...говоря за солфежш и музикален педагок които да те научи как да дишаш ии всички тънкости които ти трябва да знаеш.. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.