Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
  Infinity написа:
  radoslava написа:
Благодаря на всички, които са толкова искрени, стана ми малко тежичко, но поне ми се изясниха нещата. Не ми трябват момчета, а и да ги има музиката е най-важното нещо в живота ми, ще се запиша на уроци и ще ви покажа, че аз мога!!! Все пак вие сте музиканти, а аз не съм взела нито един урок, идея си нямам от нещо, боли ме че е така, не ми се искаше да е така, но на всеки се случва в определнен момент да няма възможност. Сега съм се амбицирала и ще дам всичко от себе си!

Благодаря още веднъж за помощта!

Да, тук всички са откровени, което е един голям плюс. Стана ми мъчно, че ти е станало тежко, но пък явно е за добро.

Не се предавай, да знаеш че всичко се постига с труд, кой с повече, кой с по-малко... но все труд си трябва!

Прегръщам те виртуално и ти желая много успехи!

П.П: И не е вярно пък, че форумите не помагали... :)

Не се притеснявай, просто от малка обожавам музиката, това е най-хубавото нещо в моя живот, както се казва живея, за да пея. На никой няма да му е хубаво да прочете такива неща за това, което е най-важно в живота му. Но аз съзнавам че трябва да съм силна, доста смелост ми трябваше, за да го направя, . И въпреки всичко много ме амбицирахте!

Прегръщам те и аз, много успехи и на теб!

Редактирано от radoslava
Отговорено

Хич да не ти дреме... аз например почнах на 17 да се уча да свиря на китара, преди това можех да удрям чат-пат барабани.

А за пеене само съм слушал вокалисти. Изпял съм две песни на Нирвана на 17 кат бях и тва беше.

Ти си чувствително по-напред (от мен), но има хора тука, които са пропяли още в утробата дет се вика, те сигурно биха

ти били по-полезни за разлика от мен. Уроци ли ще са, клубове на анонимния вокалист ли ще са... сама ще решиш.

Гласа си е твой, използвай го по предназначение!

Само да не си помислиш, че щом те обучава "корифей" начи си супер яка вокалистка... че то с 99% така става!

Отговорено
  coh-da написа:
Само да не си помислиш, че щом те обучава "корифей" начи си супер яка вокалистка... че то с 99% така става!

Много си прав!

По-важно е да я обучава някой, който ще го прави с желание, някой който има сърце за това, а не студен професионалист, струващ скъпо. Последният би могъл мнного кофти да я "смачка", така че трябва да се внимава с даскалята.

Отговорено

С желание всичко се постига :)

Трябва да тръгнеш на уроци. Заниманията с някой инструмент, ходенето на хор / вокален подагог неминуемо развиват музикалността. А след време, когато придобиеш и добра техника, ще можеш да управляваш по-добре гласа си :)

Както каза някой по-напред, не е нужно да се записваш върху оригинала. Лично не успях да чуя гласа ти как звучи наистина ;)

Успех!

Отговорено

Сладурка, за втори път слушам записа ти. От него личи, че на доста места подхождаш неправилно най-вече заради това, че не знаеш как е правилно, което е НАПЪЛНО НОРМАЛНО :thumbs_up: . Някои хора имат вроден усет или тълкуват по-добре как точно певецът е изпълнил песента (не ти го обяснявам много ясно, но термините пък ще те объркат още повече), такива може би са хората, които са писали по-горе. Първият съвет, който ще ти дам е - вокален педагог (желателно е да го намериш с препоръка от човек, който знаеш как пее). Второ - изпей някоя песен, която знаеш наизуст и ти е лесна (без музика), за да чуеш как най-естествено звучи гласа ти. Когато "се запознаеш" с него потърси изпълнител, чиито глас поне малко прилича на твоя. И трето - започни с по-лесни песни. Тази, която си избрала е предизвикателство дори за хора, които се занимават с музика. Когато аз разучавам песен първо я слушам поне 5-6 пъти без да пея, като внимателно наблюдавам как я е изпял изпълнителя. Ако песента ти харесва, съвсем естествено ще ти идва да запееш, но недей, имай търпение. След като си я чула добре, я пусни и се опитай да пееш заедно с музиката, но без да надвикваш вокала, остави го да те води в началото. След като направиш последното поне няколко пъти, намали оригинала и започни да слушаш себе си. Ако си запомнила правилно изпълнението на певеца и сама ще си откриеш грешките. Много е важно да се чуваш как пееш. За финал можеш да опиташ и без музика, това е най-трудната задача. НО! Не се води само от форумни съвети, наистина, а потърси педагог. Това, което ти написах можеш да приложиш към песента, която ще подготвиш за първата си среща с педагога. Може би ще поиска да чуе дали си подготвила нещо самостоятелно, за да разбере доколко е развит усета ти.

Много успехи ти желая! И като поработиш, пак пусни да чуем нещичко! :thumbs_up:

Отговорено
  Грация написа:
Сладурка, за втори път слушам записа ти. От него личи, че на доста места подхождаш неправилно най-вече заради това, че не знаеш как е правилно, което е НАПЪЛНО НОРМАЛНО :) . Някои хора имат вроден усет или тълкуват по-добре как точно певецът е изпълнил песента (не ти го обяснявам много ясно, но термините пък ще те объркат още повече), такива може би са хората, които са писали по-горе. Първият съвет, който ще ти дам е - вокален педагог (желателно е да го намериш с препоръка от човек, който знаеш как пее). Второ - изпей някоя песен, която знаеш наизуст и ти е лесна (без музика), за да чуеш как най-естествено звучи гласа ти. Когато "се запознаеш" с него потърси изпълнител, чиито глас поне малко прилича на твоя. И трето - започни с по-лесни песни. Тази, която си избрала е предизвикателство дори за хора, които се занимават с музика. Когато аз разучавам песен първо я слушам поне 5-6 пъти без да пея, като внимателно наблюдавам как я е изпял изпълнителя. Ако песента ти харесва, съвсем естествено ще ти идва да запееш, но недей, имай търпение. След като си я чула добре, я пусни и се опитай да пееш заедно с музиката, но без да надвикваш вокала, остави го да те води в началото. След като направиш последното поне няколко пъти, намали оригинала и започни да слушаш себе си. Ако си запомнила правилно изпълнението на певеца и сама ще си откриеш грешките. Много е важно да се чуваш как пееш. За финал можеш да опиташ и без музика, това е най-трудната задача. НО! Не се води само от форумни съвети, наистина, а потърси педагог. Това, което ти написах можеш да приложиш към песента, която ще подготвиш за първата си среща с педагога. Може би ще поиска да чуе дали си подготвила нещо самостоятелно, за да разбере доколко е развит усета ти.

Много успехи ти желая! И като поработиш, пак пусни да чуем нещичко! :rockon:

Адски много ти благодаря! Наистина ще послушам съветите ти, както и на всички, които писаха. Благодаря ти за отделеното време, за всичко, ще поработя и пак ще ви пусна нещо, защото адски много ми помагате! Много сте мили, благодаря ви! :wub:

Отговорено (Редактирано)

Мила само едно ще ти кажа...чула съм го от много по-мъдри от мен! Има хора с талант, който не го развиват и мислят че всичко идва от само себе си, и други, който имат адско желание и не толкова талант и блъскат до дупка. Успяват само тези който се трудят. постави си го за цел и ще стане :thumbs_up:

Редактирано от Arq
Отговорено

мии аз съм малка и незнам дали моя отговор ще е от голямо значение за теб...наистина имаш гласови данни ии трябва да се заемеш сериозно със обучението си...говоря за солфежш и музикален педагок които да те научи как да дишаш ии всички тънкости които ти трябва да знаеш.. :greenangel: