icohohi Публикувано Ноември 4, 2007 Публикувано Ноември 4, 2007 Предварително се извинявам ако мястото на темата не е тук. Но в изработка и ремонт влизат само китаристи (поне по мой наблюдения) Тръгнал съм да си правя bagpipe(шотландска гайда) но имам проблем с направата на нещо на което не знам превода на български-reeds. Правя както трябва следвам инструкцийте но пак няма звук никакъв. Пише пластините да се изтанят със шкурка ма аз толкова ги изтънявах, че направо прозират а ефект никакъв ПП: направих такова и от хартия и извади звук. Цитирай
TrumpetNick Отговорено Ноември 4, 2007 Отговорено Ноември 4, 2007 Предварително се извинявам ако мястото на темата не е тук. Но в изработка и ремонт влизат само китаристи (поне по мой наблюдения) Тръгнал съм да си правя bagpipe(шотландска гайда) но имам проблем с направата на нещо на което не знам превода на български-reeds. Правя както трябва следвам инструкцийте но пак няма звук никакъв. Пише пластините да се изтанят със шкурка ма аз толкова ги изтънявах, че направо прозират а ефект никакъв ПП: направих такова и от хартия и извади звук. Това се нарича "стройка". В форума има няколко обоисти, може би те могат да помогнат... Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 4, 2007 Автор Отговорено Ноември 4, 2007 Това се нарича "стройка". В форума има няколко обоисти, може би те могат да помогнат... Мерси много!!! Това беше полезна информация. Цитирай
vlex Отговорено Ноември 4, 2007 Отговорено Ноември 4, 2007 Трябва да намокриш дървените, за да станат достатъчно гъвкави и да издават звук. Мундщукът на шенайът ми, например, трябва да се наслюнчи обилно и да се подъвче известно време,з а да почне да издава звук. Поздрави, Влад Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 4, 2007 Автор Отговорено Ноември 4, 2007 Хммм аз от тоя сайт от който взимам инфото пича го е направил от пластмаса от чашка #6 и двете пластинки са фанати за месингова тръбичка. Иначе ако някъде по магазините(този до Академията) продават някой да каже че съм на село и съм със счупен крак, и просто няма как да проверя по никакъв начин в близкият месец. Мерси vlex Цитирай
Recommended Posts