kostaaa Публикувано Ноември 1, 2007 Публикувано Ноември 1, 2007 Попаднах на някаква 9V батерия дето май не беше чак толкова 9 волтова.... На едното камионче всичко беше нормално, не усетих разлика.... Ама като я сложих в Ibanez DS-7 Distortion и лампичката светеше мноого на червено! Доста повече от всяка друга нова батерия дето съм слагал, а ефекта се чуваше размазващо първите 2 дена. И понеже случайно ми попада в ръцете 12V 1000mA адапрер и се чудех дали да не го ръчна в ефекта за да проверя дали ще стане пак същия як звук или ще изгори Да пробвам ли? Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 1, 2007 Отговорено Ноември 1, 2007 (Редактирано) пробвай, но приготви пожарогасител наблизо, че ако се запали да не изгори аз ползвам 9/12в стабилизиран адаптер и често без да искам го щраквам на 12, но не ми пука и да изгори нещо понеже аз съм си правил ефектите и мога да ги ремонтирам всъщност не би трябвало да има проблем, при мен някой драйвове звучат по-добре на 12в, но пак казвам че адаптера ми е стабилизиран, ако твоя не е има голяма вероятност да дава някъде към 16-17в когато не е много натоварен (от филтовите кондензатори след греца) Редактирано Ноември 1, 2007 от Overdrive Цитирай
kostaaa Отговорено Ноември 2, 2007 Автор Отговорено Ноември 2, 2007 Мерси за отговора А как да разбера дали е стабилизиран? Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 2, 2007 Отговорено Ноември 2, 2007 ами ако не пише го измери с волтметър или го отвори и виж какво има Цитирай
kostaaa Отговорено Ноември 3, 2007 Автор Отговорено Ноември 3, 2007 Не знам, аз от адаптери си нямам и идея.... Нито волтметър имам. Това което пише е: MICROCOM C.E. AC Adaptor MODEL: ##### INPUT: 230V~, 50Hz, 100mA OUTPUT: 12V~, 800mA После има някакви 4 символа: C.E. , GS(ITS) , два квадрата един в друг и "В" във триъгълник И да го ръчкам с отверката да го отворя (няма винтове) не знам какво трябва да гледам вътре..... Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 еми той е за променлив ток така че няма стабилизиран или не - просто си е 12в Цитирай
spongebob Отговорено Ноември 4, 2007 Отговорено Ноември 4, 2007 Малко допълнениенце-понеже май ще си взимаш нов гледай на аутпут да няма ~(променливо напрежение) Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 4, 2007 Отговорено Ноември 4, 2007 (Редактирано) ами някой камиончета (например босс)са направени за променлив - имат вътре изправител и не пречи да е с променлив - трябва да се види какво пише на ефекта, при всички случаи обаче може да има неприятни изненади ако ефекта няма изправител Редактирано Ноември 4, 2007 от Overdrive Цитирай
kostaaa Отговорено Ноември 5, 2007 Автор Отговорено Ноември 5, 2007 Пробвах го и се оказа, че в крайна сметка няма да свърши работа. Когато се включи и се чува леко бучене, без да може да премине чистия сигнал от китарата (като при изхабена батерия). Даже като го пробвах първия ден и замириса адаптера, а не ефекта. Като се изхаби батерията ще си намеря подходящ адптер и няколко разклонения, и за други кутийки.... Мерси за отговорите! Цитирай
Recommended Posts