JOSSBLASTING Отговорено Декември 7, 2007 Отговорено Декември 7, 2007 Любим бийт - BLAST BEAT и всичките му вариации. Това просто кара кръвта ми да кипи.Traditional Blast, Bomb Blast, Hyper Blast... Засега само с Bomb Blast-а не се справям още, защото иска доста бързи каси. www.sickdrummer.com GRAVITY BLAST Цитирай
eL_NinYo Отговорено Декември 13, 2007 Отговорено Декември 13, 2007 Ако трябва да напиша само един - определено това е Розана на Тото.Аз май покрай тоя бийт "започнах да разбирам" за какво става въпрос в свиренето на барабани Цитирай
RNR Отговорено Декември 13, 2007 Отговорено Декември 13, 2007 Хаха спомням си като малък ми бяха казали приятели на баща ми за Розана...че бил много труден ала бала...и аз викам чай да видим (тогава вадих яко Б.Т.Р и Ахат) и го извадих за 5 минути....само че го свирех с две ръце на фуса, а гоуст ноутс започнах да чувам може би година по-късно ....демек ебати леймъра бях ама се мислех за готин Много готин бийт...Джеф Поркаро разправяше (в едно видео), че се е вдъхновил за него от Бернард Пърди и Джон Бонам Цитирай
tupoto kopele Отговорено Декември 13, 2007 Автор Отговорено Декември 13, 2007 ^^^ Ейййй тва отгоре е мой пост...ама нещо оплесках акаунтите...сори Цитирай
drummer_93 Отговорено Декември 13, 2007 Отговорено Декември 13, 2007 Много ме кефи бийта на Тoto-Dave's Gone Skiing.Страшна песен!!! Цитирай
pekotzvetkov Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 Или: "Как Уейкъл ще е най-добрият, разбира се, че е Портной/Джордисън/Гадд/Колаюта/Мангини/Донати и т.н. свирят по-бързо и по-силно!!!" Е ако и в тази тема ще си мерим пишките, аз вадя измервателните пособия и почвам замерването... Предложение към барабанистите във форума 1: Напреавете тема "Колко бързо можеш да свириш" и се замервайте с числа от метрономи Предложение 2: Когато някой каже, че свири с 3 bpm по-бързо от вас му кажете браво и отидете да свирите, а не да си губите времето с постове за съмнение и конспирация Предложение 3: Нека да си бъдем полезни. Да, уви този форум е с цел да ни е полезен. В България сме една шепа хора, какво да говорим за барабанисти с перспективи в музикалния бизнес. Малко от нас могат да си позволят хубав инструмент и оборудване, още по-малко могат да намират време да се упражняват, работейки и борейки се за всяка стотинка в джоба си. И накрая и да постигнат нещо с музиката то бива стъпкано от редица фактори, които няма да споменавам, защото за тях е дъвкано в Говорилнята достатъчно. Та мисълта ми е, че сме като шепа попови лъжички в леген с лайна (извинявам се за агресивното сравнение). Малко сме и още по-малки са ни шансовете да осъществим мечтата си да станем добри музиканти. Ако някой се опита да изплува, вместо да го хванете за опашката и да теглите обратно в лайната го бутнете нагоре. Дори и само морално с думи - да му покажете, че го подкрепяте и цените неговия труд, смелостта му да се опитва да се занимава с музика на едно по-високо ниво. Защото в крайна сметка с барабанисти е известна България? Колко велики имена имаме? Малко... за сметка на това с голяма упоритост напук на трудното ежедневие доста от нас неуморно си изцеждат и последните сили да намират време и за музика... а остават неизвестни за света.... Аз лично си свалям шапката пред някой, който е положил къртовски усилия, за да може да свири Planet X напримерс ясното съзнание, че този негов труд може да остане недооценен. На такива хора трябва да им се кланяте, а не да им завиждате, такива хора заслужават поне вашето уважение. Ако някой ви дразни, че е по-добър от вас, идете и сврете Ако ви мързи да се упражнявате нямате право да критикувате Ако мислите, че няма смисъл да се упражнявате, защото нямате реализация и ако плюете някой, защото го мислите за наивен, че свири с ясната представа, че няма реализация значи сте тотален загубеняк Ако темата във форума е "Соло на Гадд", коментар от рода "Джордисън е по-бърз в краката" е необясним просто Както и ненужното заяждане + заветната реплика за спасение от модовете: "но това си е лично мое мнение" Мнението е като гъза - всеки го има, казваше един велик басист от настоящия форум А ето и една градивна идея - когато някой сподели някакъв напредък - опитайте се да извлечете максималното от това, което пише във форума. Наскоро имаше една тема за двойната каса. С месеци една свястна тема нямаше във форума, най-после се появи нещо, от което можех да почерпя опит, а то какво... темата беше офлудена от заяждания, от подигравки и предизвиквания.... Еми и аз да бях писал, че двойната каса е за некадърници, ко ша кажете? "Но това си е лично мое мнение" де.... Говорим за бийтове тука, вместо да се съмняваме кой колко може. Разбира се - не мога да изсвиря Syncopath на Джоджо Мейър, но работя по въпроса. Защо вместо заяждане не се постна линк към heel-toe техниката да речем, която наистина отвежда свиренето на бийтовете до едно по-екстремно ниво? Ама уви - не е важно колко добре свиря аз, важно е другия да е по-зле от мене... Е изписах се, нямам нерви да проверявам за правописни грешки, затова да не земе някой да постне "Еми, човек, който пише добАр не може да ми дава акъл и т.н.". Защото и такива фрапиращи случай много. Айде хвърлете линийките, приберете си пишкте, закопчайте си гащите и си подайте ръце да си помогнем малко. Защото свиренето не е шега работа. И ако шепата барабанисти в България се караме за кукли и парцали ще си останем всички просто в легена с лайната.... П.П. Съжалявам за работата, която отварям на модовете, просто това ми се е насъбрало отдавна... И все пак един кратък едит: В раздела за басистите един мой ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ - basis4eto - направи тема, където басистите да си пускат видеота и сола за обмяна на опит. Почти никой не пуска видеота, а човека всеки ден записва нещо ново, защото съм свидетел какво е да си вложил цялата си воля, време, усилия и средства, за да можеш да станеш добър музикант. Дидо свири по цял ден, от сутрин рано до късно вечер не пуска баса, свири от 5 месеца, а е на светлинни години пред повечето "критици" във форума. Много малко хора го похвалиха, още по-малко оцениха всичкия труд, който е хвърлил да свири и то на бас Пълдин!!! А "критиците" въоръжени с фендери и с мързел и наглост плюят вече..... та да се стигне до заветният пост: "Ти направи темата, за да показваш, колко добре свириш и да се кефиш на това." Е аз нямам думи просто.... За мен този човек, хвърлил всичко в името на музиката заслужава не да се перчи в някакъв форум пред тотални "експерти", а заслужава наистина шанс за реализация... Но кой да оцени? Флууд, спам, олигофрения, критика...... ей това е "браво"-то дето получи. Разбирате ли? Ето ви пример, колко сме си "полезни".... КРАЙ Страхотно мой човек. Ето това е каза им го. Тия хора са тука не заради музиката а да се покажат пред малолетните си гаджета... Жалка история. Няма да кажа дори "българска" защото я има навсякъде... Който може си го може другите плюят и се зъбат отстрани.. Цитирай
pekotzvetkov Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 А иначе любим бийт ( извинете, ама се разпених и забравих ) - Паникан Уайаскър - Кадилак сонг. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 Ей тука,човека е изсвирил едни от най-любимите ми бийтове http://drummerworld.com/Drumclinic/Benny_Grebgroovin.html Цитирай
drummer_93 Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 Бени Греб е голяма работа! Много ме кефи! Страшни бийтове праска Цитирай
imperor Отговорено Декември 21, 2007 Отговорено Декември 21, 2007 Железов, железен си!!! Но колегата просто ме впечатли... Силно! Цитирай
DorothyClaux Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Sisters Of Mercy-Lucretia Sex Pistols-Anarchy In The Uk Murderdolls-Whitewedding Marilyn Manson-Dope Hat общо взето това нищо че отдавна не съм сядал на барабани Цитирай
Dez Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Spin Doctors - Two Princess Limp Bizkit - Just like this MetallicA - Enter Sandman KoЯn - Got the life Sepultura - Territory GodSmack - Speak Soulfly - Terrorist Lez Zeppelin - Immigrant Song Death Stars - Synthetic Generation Цитирай
Recommended Posts