Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся подходяща аудио карта


Stoyko Lisichkov

Recommended Posts

Положението е следното - трябва ми сносна аудио карта за относително малко пари. Трябва ми за следното нещо - имам 20 канален пулт, искам да записвам барабани с него. Съответно какъв тип аудио-интерфейс ще ми трябва за да осъществя отделното записване на да речем.. 8 или 10 трака (това предполагам става с direct outputs на пулта) и тъй като предполагам, че нужния хардуер ще е прекалено скъп, ще помоля да дадете идея и за карта с 2 входа направо да влизат в нея мастърите, пък каквото съм смесил ще е на борда. Не ми трябват микр. предусилватели или някакви дигитални входове-изходи. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото , за което се сещам е Delta 1010 , която мисля имаше десет входа и не беше супер скъпа ... Оттам вече почваш да гледаш Audiophile , EMU 1212m и така нататък :) Няма да е лошо да кажеш обаче до колко пари , имаче варианти бол .

 

едит : даже видях сега в алмар . Delta 1010LT (тази за PCI) е 427 лева . ЛИНК

Редактирано от Lord Of Darkness
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид нещо около 250-300 лв. Немога да разбера само на последната карта, която си споменал- M-Audio - Delta 1010LT PCI входовете на чинч ли са? Не че нещо ама не съм много очарован от този вид конектор :thumbs_up:. Някаква информация как точно се свързва пулта с нея, имам direct output на всеки канал, имам 4 субгрупи и мастър, предполагам, че трябва всеки канал да е свързан отделно точно с direct outputs и входовете на картата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми да, делтата не е лош вариант, но само с нея няма да се мине, ще му трябват и 8 микрофонни преампа (може да ползваш и тия от миксера)

 

 

да не говорим че тези 8 канала има голяма вероятност да не му стигнат, една груба сметка:

 

1 микрофон на касата

2 на барабанчето

3 на томовете

1 на фуса

2 овърхеда

1 на райда (райда може да се хване и от овърхедите но лично на мен не ми харесват резултатите)

 

общо - 10

 

а варианта да правиш микса на миксера и да записваш това което излиза от там.. повярвай ми, е лош

замисли се какво можеш да сложиш на този миксер, освен компромисни еквалайзери, освен разбира се ако нямаш десетина хардуерни компресора и параметрични еквалайзера

 

в общи линии... ако искаш добър резултат ще ти твябва карта с повечко канали, ако е само за играчката... има добри двуканални карти по 100 евро.. каквото и да вземеш ще ти свърши работа

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На този етап немога да си позволя да дам повече пари, а колкото до каналите - 10 канала на този етап ми стигат. А за парите по-скоро се надявах да намеря нещо на старо, а не ново. Колкото до варианта с миксиране от пулта не мисля, че е толкова лош, при положение че имам възможност да използвам други хардуерни устройства, а и от малък имам ненавистта към софтуерни комресори, гейтове, еквалайзери и пр. Ето едно демо направено с няколко микрофона и обикновенно 2-канална карта, без никакви други периферни устройства към пулта - ЦЪК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.