Stoyko Lisichkov Публикувано Октомври 28, 2007 Публикувано Октомври 28, 2007 Положението е следното - трябва ми сносна аудио карта за относително малко пари. Трябва ми за следното нещо - имам 20 канален пулт, искам да записвам барабани с него. Съответно какъв тип аудио-интерфейс ще ми трябва за да осъществя отделното записване на да речем.. 8 или 10 трака (това предполагам става с direct outputs на пулта) и тъй като предполагам, че нужния хардуер ще е прекалено скъп, ще помоля да дадете идея и за карта с 2 входа направо да влизат в нея мастърите, пък каквото съм смесил ще е на борда. Не ми трябват микр. предусилватели или някакви дигитални входове-изходи. Благодаря предварително! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 28, 2007 Отговорено Октомври 28, 2007 (Редактирано) Първото , за което се сещам е Delta 1010 , която мисля имаше десет входа и не беше супер скъпа ... Оттам вече почваш да гледаш Audiophile , EMU 1212m и така нататък Няма да е лошо да кажеш обаче до колко пари , имаче варианти бол . едит : даже видях сега в алмар . Delta 1010LT (тази за PCI) е 427 лева . ЛИНК Редактирано Октомври 28, 2007 от Lord Of Darkness Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 29, 2007 Автор Отговорено Октомври 29, 2007 Имах предвид нещо около 250-300 лв. Немога да разбера само на последната карта, която си споменал- M-Audio - Delta 1010LT PCI входовете на чинч ли са? Не че нещо ама не съм много очарован от този вид конектор . Някаква информация как точно се свързва пулта с нея, имам direct output на всеки канал, имам 4 субгрупи и мастър, предполагам, че трябва всеки канал да е свързан отделно точно с direct outputs и входовете на картата? Цитирай
LOE Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 (Редактирано) еми да, делтата не е лош вариант, но само с нея няма да се мине, ще му трябват и 8 микрофонни преампа (може да ползваш и тия от миксера) да не говорим че тези 8 канала има голяма вероятност да не му стигнат, една груба сметка: 1 микрофон на касата 2 на барабанчето 3 на томовете 1 на фуса 2 овърхеда 1 на райда (райда може да се хване и от овърхедите но лично на мен не ми харесват резултатите) общо - 10 а варианта да правиш микса на миксера и да записваш това което излиза от там.. повярвай ми, е лош замисли се какво можеш да сложиш на този миксер, освен компромисни еквалайзери, освен разбира се ако нямаш десетина хардуерни компресора и параметрични еквалайзера в общи линии... ако искаш добър резултат ще ти твябва карта с повечко канали, ако е само за играчката... има добри двуканални карти по 100 евро.. каквото и да вземеш ще ти свърши работа Редактирано Октомври 29, 2007 от LOE Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 За барабани 8 канала въобще не стигат поне на мен, а и за тези пари нямаш шанс да намериш решение на проблема Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Октомври 29, 2007 Автор Отговорено Октомври 29, 2007 На този етап немога да си позволя да дам повече пари, а колкото до каналите - 10 канала на този етап ми стигат. А за парите по-скоро се надявах да намеря нещо на старо, а не ново. Колкото до варианта с миксиране от пулта не мисля, че е толкова лош, при положение че имам възможност да използвам други хардуерни устройства, а и от малък имам ненавистта към софтуерни комресори, гейтове, еквалайзери и пр. Ето едно демо направено с няколко микрофона и обикновенно 2-канална карта, без никакви други периферни устройства към пулта - ЦЪК Цитирай
Recommended Posts