maringtr Публикувано Май 8, 2005 Публикувано Май 8, 2005 Абе повреди ми се жака, в който се пъха кабела - нещо се е разхлабил явно или де да знам и аз какво и не дава добър контакт... До преди време, прекъсваше само от време на време, ама сега изобщо не лови сигнал... Мога ли да си го поправя сам в домашни условия и как? Или да го нося в xxxx? Цитирай
maringtr Отговорено Май 8, 2005 Автор Отговорено Май 8, 2005 (Редактирано) Така де, не разхлабил ами разпоил или там квото е Редактирано Май 8, 2005 от dark Цитирай
stratocaster Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 фащаш поялника и почваш неволята учи Цитирай
Beio Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 Недей направо в магазин... Ако не можеш да се справиш сам с поялника се свържи първо със съфорумника Nikifena, той ще ти помогне (помагал е на мнозина) Цитирай
IvanDTr Отговорено Май 8, 2005 Отговорено Май 8, 2005 Повредата е следната: Разхлабил ти се е върха на жака, който е занитен от задната страна между конекторите. Поправката е като се смени жака, но може да се опиташ с чук и център да удариш нита и да го занитиш, като държиш жака изправен. Това е временно отстраняване на проблема. Цитирай
maringtr Отговорено Май 8, 2005 Автор Отговорено Май 8, 2005 абе я да си занеса китарката в xxxx, и без това има да и се правят следните неща: 1) отсраняване на драскотина на headstock-a 2) смяна на болт в тремоло отвора (един от онези големите болтове дето държат планката с пружините) 3) и трябва да си купя нов капак на тремоло отвора, че стария си го затрих Цитирай
IvanDTr Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 Правилно! Я беш в магазина и да не забравиш жакчето! Цитирай
Nikifena Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 Повредата е следната:Разхлабил ти се е върха на жака, който е занитен от задната страна между конекторите. Поправката е като се смени жака, но може да се опиташ с чук и център да удариш нита и да го занитиш, като държиш жака изправен. Това е временно отстраняване на проблема. мм даа. това със чука по нита е стара изпитана рецепта за евтините жакове дето бачка много добре Цитирай
I=====I Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 (Редактирано) Доколкото разбирам човека няма проблем с жака а с буксата на самата китара. Елементарно е да се оправи, предполагам че просто пластината, която контактува с активната част на жака (върха на жака след пластмасовата линийка) се е разхлабил, т.е. огънал се е в обратна посока и не прави контакт. Другия вариант е, да се е разпоила буксата - хващаш поялника и готово. Редактирано Май 9, 2005 от I=====I Цитирай
the_gorer Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 И на мен ми се чини, че момчето има проблем с женския жак на китарата. Приятел, отвори си капачето на електрониката и направи каквото те посъветва I=====I - огъваш пластинката по посока на отвора и си готов. Ако е за запояване - ще видиш кой кабел се е откъснал и няма да ти е трудно да разбереш точно къде е бил преди прекъсването. Запояваш го на същото място и работата заспива - не ти трябва да разбираш от електроника, просто върни кабела на мястото му. Драскотината на хедстока може да се оправи и в домашни условия. Болтът на тремолото също не е проблем да си го смениш вкъщи. Капачето по-добре си го купи. Цитирай
maringtr Отговорено Май 9, 2005 Автор Отговорено Май 9, 2005 трябва и да си почистя китарата, че се потя като кебапчия докато свиря и не е истина кво и причинявам, ами има някои места, на които не можеш да се завреш да почистиш.. аз си мисля да я занеса да и направят едно цялостно стягане и да продължавам след това здраво да бича Цитирай
maringtr Отговорено Май 14, 2005 Автор Отговорено Май 14, 2005 М*йн*т* му Не ми се чакаше и си я оправих сам, сега само остава да си сменя болта, и да разкарам тъпата драскотина и да си поизчистя китарата... А къде мога да прочета повече за устройството на китарата (искам да разбера повече за електрониката, болтовете и тия простотии..) Цитирай
Nikifena Отговорено Май 14, 2005 Отговорено Май 14, 2005 google.... в сайта на ибанез има схеми на всичките им китари. То така или иначе връзването е стандартно и на всички китари е еднакво. Цитирай
KOCATA Отговорено Септември 16, 2005 Отговорено Септември 16, 2005 Здрасти, та аз прочетох какво сте му писали на човека. И аз имам същия проблем с буксата. Значи имам две китари. На едната имам букса на другата нямам. И се мъча по логичен начин да разбера буксичката като се жклучи кое и е масата, кое и е сигнала. ама не схващам. Не знам кое с кое трябва да дава контакт. Има една закривена пластинка дето се опира в главичката на жака и още една дето се опра ж тая закривената. Като си включа жака и двете не се опрат. Трябва ли или да? Ако някой може да ми помогне мога да му пратя снимков материал, на моя проблем... Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 16, 2005 Отговорено Септември 16, 2005 На жака: голямата част понякога обхващаща и часта дето се държи е маса. Сигнала е пъпката отпред. Като е вкараш в буксата ще разбереш кое е маса и кое е сигнал Цитирай
Recommended Posts