Jump to content
Българският форум за музиканти

Вредно ли е ?


Heavy-metal-at-all

Recommended Posts

Ся,китарата ми е с пластмасови струни,и се чудя вредно ли е да свиря с перце ? Или да си цъкам с пръсти ? И дали примерно след като имам китара от почти 3-4 месеца,трябва да си сменя струните ? С метални може би ? Оф,аиде че много въпроса станаха :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми не е вредно от гледна точка на това, че струни се сменят... Единственото вредно е, че понеже класическите китари нямат предпазител за перце (едно такова черно обло парче пластмаса под отвора), ще я надраскаш, ако вече не си я надраскал, или не си първия собственик на китарата и предишния вече я е орезилил. Но мое мнение е, че на класическа китара си се свири с ръце.

 

Принципно 3-4 месеца не са много за найлонови струни, като се има предвид, че те не се скапват толкова бързо колкото металните, а и че да кажем, им трябват поне 10тина дни докато се разпънат както трябва и да престанат да се разстройват. Металните струни са като ластици - разтягат се МНОГО.

 

НО! НЕ МОЖЕ ДА СЛАГАШ МЕТАЛНИ СТРУНИ! В смисъл - ти може и да можеш, ама ще си строшиш китарата. Найлоновите струни опъват много по-малко от металните, когато са настроени както трябва. За да сложиш на дадена китара метални струни тя трябва да е пригодена за тях - т.е. да е подсилена (посредством един метален прът в грифа) за да може да издържи, иначе дървото, от което е направен грифът ще се сцепи и накрая...няма да имаш китара.

 

Да ти го сбия накратко: забранено е да се слагат метални струни на класическа китара, а иначе ако искаш си свири с перце, ако искаш с пръсти, стига да не ти пука надрасканото (за по-дълъг период) издълбаното дърво под дупката.

 

Ае. :surprise:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако сложиш метални на класическа по скоро ще ти строши магарето от колкото да счупи грифа тъй акт на класическите китари струните си завързват директо и има по голямо напрежение при магарето. а с перо можеш :surprise:

Редактирано от Vertigo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ,ясно мерси! С перото ми е по лесно да нацелвам струните,които са в средата когато си "свиря" нещо по дълго. И пак-благодаря. :bravo: Ше ви черпа с айран някои път. :surprise:

 

П.П А ,бтв хич не ми пука ,че ще я надраскам,най-много година ще свиря на тази и зимам жица. :recourse:

Редактирано от Heavy-metal-at-all
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината, ако трябва да съм точен - при слагане на метални струни, илои ще се отлепи магарето, или ще се скъса или изкриви дървото под магарето, или пък ще се отлепи грифа от тялото :(.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината, ако трябва да съм точен - при слагане на метални струни, илои ще се отлепи магарето, или ще се скъса или изкриви дървото под магарето, или пък ще се отлепи грифа от тялото ;).

 

Сладко! Абе реших да си стоя с пластмаските. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма нищо лошо да свириш с перце на китара с пластмасови струни

аз така си свиря на моята :-)

а и доста китаристи има, които свирят (например Малмстийн)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.