Heavy-metal-at-all Публикувано Октомври 16, 2007 Share Публикувано Октомври 16, 2007 Ся,китарата ми е с пластмасови струни,и се чудя вредно ли е да свиря с перце ? Или да си цъкам с пръсти ? И дали примерно след като имам китара от почти 3-4 месеца,трябва да си сменя струните ? С метални може би ? Оф,аиде че много въпроса станаха Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 16, 2007 Share Отговорено Октомври 16, 2007 Еми не е вредно от гледна точка на това, че струни се сменят... Единственото вредно е, че понеже класическите китари нямат предпазител за перце (едно такова черно обло парче пластмаса под отвора), ще я надраскаш, ако вече не си я надраскал, или не си първия собственик на китарата и предишния вече я е орезилил. Но мое мнение е, че на класическа китара си се свири с ръце. Принципно 3-4 месеца не са много за найлонови струни, като се има предвид, че те не се скапват толкова бързо колкото металните, а и че да кажем, им трябват поне 10тина дни докато се разпънат както трябва и да престанат да се разстройват. Металните струни са като ластици - разтягат се МНОГО. НО! НЕ МОЖЕ ДА СЛАГАШ МЕТАЛНИ СТРУНИ! В смисъл - ти може и да можеш, ама ще си строшиш китарата. Найлоновите струни опъват много по-малко от металните, когато са настроени както трябва. За да сложиш на дадена китара метални струни тя трябва да е пригодена за тях - т.е. да е подсилена (посредством един метален прът в грифа) за да може да издържи, иначе дървото, от което е направен грифът ще се сцепи и накрая...няма да имаш китара. Да ти го сбия накратко: забранено е да се слагат метални струни на класическа китара, а иначе ако искаш си свири с перце, ако искаш с пръсти, стига да не ти пука надрасканото (за по-дълъг период) издълбаното дърво под дупката. Ае. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vertigo Отговорено Октомври 16, 2007 Share Отговорено Октомври 16, 2007 (Редактирано) ако сложиш метални на класическа по скоро ще ти строши магарето от колкото да счупи грифа тъй акт на класическите китари струните си завързват директо и има по голямо напрежение при магарето. а с перо можеш Редактирано Октомври 16, 2007 от Vertigo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heavy-metal-at-all Отговорено Октомври 16, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2007 (Редактирано) А ,ясно мерси! С перото ми е по лесно да нацелвам струните,които са в средата когато си "свиря" нещо по дълго. И пак-благодаря. Ше ви черпа с айран някои път. П.П А ,бтв хич не ми пука ,че ще я надраскам,най-много година ще свиря на тази и зимам жица. Редактирано Октомври 16, 2007 от Heavy-metal-at-all Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Октомври 17, 2007 Share Отговорено Октомври 17, 2007 Пич аз на класическата си свиря само с пръсти или с някое по меко перце, но почти не го използвам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2007 Share Отговорено Октомври 17, 2007 В интерес на истината, ако трябва да съм точен - при слагане на метални струни, илои ще се отлепи магарето, или ще се скъса или изкриви дървото под магарето, или пък ще се отлепи грифа от тялото . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heavy-metal-at-all Отговорено Октомври 17, 2007 Автор Share Отговорено Октомври 17, 2007 В интерес на истината, ако трябва да съм точен - при слагане на метални струни, илои ще се отлепи магарето, или ще се скъса или изкриви дървото под магарето, или пък ще се отлепи грифа от тялото . Сладко! Абе реших да си стоя с пластмаските. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Октомври 21, 2007 Share Отговорено Октомври 21, 2007 няма нищо лошо да свириш с перце на китара с пластмасови струни аз така си свиря на моята :-) а и доста китаристи има, които свирят (например Малмстийн) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts