Jump to content
Българският форум за музиканти

Лесни Песни


Recommended Posts

Знам има такива тема що не потърси...потърсих намерих песни за акустична китара...Просто нищо друго...Досега съм свирил : Sweet Dreams(цялата + солото),PAranoid(без солото),Sabbath Bloody Sabbath(не цялата)...Та става въпрос за елетрическа китара..за предпочитания с лесни сола и с неповече от 2 китари...Много благодаря защото съм го закъсал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навярно слушаш метъл.. е, тея песни не са точно метъл, ама не пречи да ти харесат, а и въобще е добре да ги знаеш. Ще ти се отрази положително, билив ми.

 

Нещата на Offspring. Smash и Americana са пълни с готини, енергични и доста лесни парчета. Не мога да ти препоръчам някое конкретно от опит, щото макар да ги обичам, не са ми интересни да ги свиря. Все пак пробвай Americana, Pay The Man (солото е много интересно, не е трудно, и ше те научи да свириш мазня), Come Out And Play, Self Esteem, Dirty Magic.

 

Metallica - For Whom The Bell Tolls едва ли ще ти е проблем.

 

Dream On на Aerosmith. Нея я пази за мацките ;]

 

AC/DC - к'вото да хванеш, с малки изключения е се едно и също. Но по техния си готин начин. Научи класиките! А ако ги знаеш, научи и по-малко известните. The Furor, Caught With Your Pants Down, Night Prowler, Hells Bells.. сичко дето кефи бе мой.

 

Nirvana - т'ва е комай най-лесното, което може да се свири на китара, след Мила моя мамо.. Rape me, Smells-а, Come as you are, обичайното.

 

Linkin Park са приятни за свирене, стига да не презираш тая музика. Препоръчвам ти A Place For My Head, Papercut, Crawling, Don't Stay.

 

Papa Roach по същия начин.. Last Resort, Between Angels And Insects, Blood Brothers, She loves me not.

 

SOAD - Chop Suey и от Hypnotize - Hypnotize песента и I killed rock n roll.

 

You Got Another Thing Coming на Judas.. без солото :]

 

И малко съвет от мен. Ползвай лесните песни като упражнения за да се поддържаш. Те ще ти дадат една абсолютно необходима база, но няма да те изведат по-далеч от нея. Истинския майсторлък идва като се напъваш и свириш по-трудни неща.. Master Of Puppets, The Four Horsemen например в началото ще са ти комай невъзможни, ама ако си упорит и не се отказваш, ще ги засвириш и ще те развият страхотно.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) :) :recourse:

мерси много ac/dc са една от лубимите ми групи ама солата са ми трудни...иначе си прав Металика не харесвам вокала и просто съм малко преднастроен...същото е и с Нирвана ...Джудас обожавам и с удоволствие ще мъча песните...Абе много мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.