Bassko Публикувано Май 6, 2005 Публикувано Май 6, 2005 Хайде всеки да си каже! Jaco Pastorius - (Used to be a) Cha-Cha Marcus Miller - 3 Deuces Victor Bailey - Bodytalk Rancid - Maxwell Murder... Любимото определено ми е първото но след това не мога да ги подредя Цитирай
MDFk Отговорено Май 6, 2005 Отговорено Май 6, 2005 John Myung - "Metriopolis part I:The Miracle and the Sleeper" - мноо идейно - много дабълхенди - мноо чудо. Имам и едно пак негово изпълнение в лайва 2001ва: в "A Change of Seasons" - популярна бейсбол мелодия ... Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 6, 2005 Отговорено Май 6, 2005 My generation, Дъ Ху, Джон Ентуисъл :hello: Цитирай
Urzulak Отговорено Май 6, 2005 Отговорено Май 6, 2005 (Редактирано) Gary Thain(Uriah Heep)- Why [Extended Version] не че е нещо кой знае колко сложно ама е страшно ефектно! по принцип мразим сола на бас... по минималистични басисти ме кефят... иначе разни там като Волфганг Шмидт и Майкъл Манринг те май освен да праскат солца на бас друго не правят, нема значка къде и какво свирят... Редактирано Май 6, 2005 от Urzulak Цитирай
Nikifena Отговорено Май 6, 2005 Отговорено Май 6, 2005 интрото на Voices dream на theater някои сола на стю хам death - philosopher и други... да не издребняваме Цитирай
fracture Отговорено Май 6, 2005 Отговорено Май 6, 2005 Death - Spirit Crusher - началото Death - Flesh And The Power It Holds - някъде по средата на солото, когато е само баса и после се включва китарата не може да се каже че са сола, но фрагментите ме кефят, сякаш баса поразчиства пътя за китарата Цитирай
MDFk Отговорено Май 6, 2005 Отговорено Май 6, 2005 интрото на Voices на dream theater Да,много добър избор! Мноо яка част, на лайв с добавките(мисля че в"Once in a Livetime")... Пардон за Офф/-а.. Цитирай
thurston Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Rancid - Maxwell Murder повечето бас партии на Rancid спокойно минават за сола, стига останалите гребени да замлъкнат за по бира хахаха Цитирай
circles Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 LED ZEPPELIN - good times, bad times,... Hendrix... Grand Funk... все яки басисти! Цитирай
circles Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 имам предвит басиста на Hendrix де, хаха забравих да добавя и изрода от Cream... не точно конкретни сола, става въпрос за саунд, линий... Цитирай
pacman Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 имам предвит басиста на Hendrix де, хаха забравих да добавя и изрода от Cream... не точно конкретни сола, става въпрос за саунд, линий... Тоя от Крийм свиреше на някакъв странен бас/баритон 6-струнен - като китара, но с 1 октава по-ниско. и с по-къса мензура - м/у бас и китара. Фендер май пак правят такива... Цитирай
fracture Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 ... изрода от Cream... Тоя от Крийм ... Казва се Джак Брус (Jack Bruce) Цитирай
circles Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Jack Bruce! :idea: "I went down to the crossroads..." Цитирай
vovcho Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 Iron Maiden - Blood on worlds hands ма кефи. Да и онова на Rancid. Цитирай
the_gorer Отговорено Май 7, 2005 Отговорено Май 7, 2005 повечето бас партии на Rancid спокойно минават за сола, стига останалите гребени да замлъкнат за по бира хахаха Същото важи за NECROPHAGIST - там басът свири едни нещица, дето на някои китаристи ще им е супер дзор да ги изсвирят като сола на дъските си. Много маниашко (макар кратко) бас соло е в "Hammer Smashed Face" на Cannibal Corpse. Кефи ме и "Полетът на бръмбъра" (a.k.a. Sting of the Bumblebee) в изпълнение на ДиМайо Цитирай
Recommended Posts