Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Хайде всеки да си каже!

Jaco Pastorius - (Used to be a) Cha-Cha

Marcus Miller - 3 Deuces

Victor Bailey - Bodytalk

Rancid - Maxwell Murder...

Любимото определено ми е първото но след това не мога да ги подредя ;)

Отговорено

John Myung - "Metriopolis part I:The Miracle and the Sleeper" - мноо идейно - много дабълхенди - мноо чудо. ;)

Имам и едно пак негово изпълнение в лайва 2001ва: в "A Change of Seasons" - популярна бейсбол мелодия ;)...

Отговорено (Редактирано)

Gary Thain(Uriah Heep)- Why [Extended Version]

не че е нещо кой знае колко сложно ама е страшно ефектно! ;)

по принцип мразим сола на бас... ;)

по минималистични басисти ме кефят... ;)

иначе разни там като Волфганг Шмидт и Майкъл Манринг те май освен да праскат солца на бас друго не правят, нема значка къде и какво свирят... ;)

Редактирано от Urzulak
Отговорено

Death - Spirit Crusher - началото

Death - Flesh And The Power It Holds - някъде по средата на солото, когато е само баса и после се включва китарата

не може да се каже че са сола, но фрагментите ме кефят, сякаш баса поразчиства пътя за китарата

Отговорено
интрото на Voices на dream theater

Да,много добър избор! :cheers: Мноо яка част, на лайв с добавките(мисля че в"Once in a Livetime")...

Пардон за Офф/-а.. :unsure:

Отговорено
Rancid - Maxwell Murder

повечето бас партии на Rancid спокойно минават за сола, стига останалите гребени да замлъкнат за по бира хахаха

Отговорено

имам предвит басиста на Hendrix де, хаха

забравих да добавя и изрода от Cream...

не точно конкретни сола, става въпрос за саунд, линий... :singer:

Отговорено
имам предвит басиста на Hendrix де, хаха

забравих да добавя и изрода от Cream...

не точно конкретни сола, става въпрос за саунд, линий... :singer:

Тоя от Крийм свиреше на някакъв странен бас/баритон 6-струнен - като китара, но с 1 октава по-ниско. и с по-къса мензура - м/у бас и китара. Фендер май пак правят такива...

Отговорено
повечето бас партии на Rancid спокойно минават за сола, стига останалите гребени да замлъкнат за по бира хахаха

Същото важи за NECROPHAGIST - там басът свири едни нещица, дето на някои китаристи ще им е супер дзор да ги изсвирят като сола на дъските си.

Много маниашко (макар кратко) бас соло е в "Hammer Smashed Face" на Cannibal Corpse.

Кефи ме и "Полетът на бръмбъра" (a.k.a. Sting of the Bumblebee) в изпълнение на ДиМайо :D:D:ph34r::ph34r::ph34r: