Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier


Black Bird

Recommended Posts

Моята китара е абсолютно същата като тази на последните картинки, дори на цвят. И ще потвърдя, че вади мноо як звук unplugged.

Имам едно питане обаче: на какво може да се дължи допълнително бръждене (явно резонансно, защото отговаря на точно определен тон - 5-а струна D на 5-о прагче и 4-та струна празна), което обхваща корпуса? Не е много силно, но е особено неприятно. Говоря когато не е включена, иначе само се усеща вибрацията без да можеш да я чуеш, разбира се :D И като се заслушам, като че ли идва някъде отвътре откъм обтягането на струните дето е тремолото. Даже съм забелязал, че ако е с поставена ръчка, бръжди по-силно. Дайте някакъв съвет на какво може да се дължи и как да го оправя. Мерси предварително ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 264
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

пробвай да позатегнеш пикгарда, може и от това да е ако са му се поразхлабили винтчетата. иначе нямам на идея, на мен ми фалшивееше 1-ва струна адски много но като смених струните жуженето се смени с приятен звън :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ще потвърдя, че вади мноо як звук unplugged.

 

Как го определяте колко е як тоя unplugged саунд на електрическите китари ми е интересно да разбера.

Макар, че някои качества на китарата се чуват в невключения и звук, в общи линии солид-боди електрическите китари звучат тихо и дрънливо, без ниски честоти, което е много далече от моята представа не за як, а поне за приятен звук... Та интересно ми стана, какво значи една невключена електрическа солидбоди китара да звучи яко?!?

Нали е направена да се включва? За без ток май има....акустични китари.. или греша?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

човек, не ми се вярва като ходиш някъде да си купуваш нова китара да не я пробваш какъв звук вади ънплъгд. в смисъл ако звучи като тенекия от сирене с ластик надали ще звучи по-добре включена. това което исках да кажа е, че китарата има потенциал да звучи къде по-добре ако и се сменят адаптерите. не е като да не съм хващал орфей и кремона - там като свирех unplugged не можех да кажа какво точно свиря. звука беше тенекиен и тих. с тоя скуайър е друго - харесва ми повече как звучи unplugged отколкото clean в усилвателя. тона е постоянен със доста състейн и усещам вибрациите на струните по цялата китара когато свиря. въобще не казвам че китарата е правена да се свири без усилвател. с едни хубави хъмбъкери ще и се вдигне малко качеството. да, няма да е страт от 1200 лв и дори няма да е някои Vintage от 500, но няма и да е Squier от 200.

 

има и друг момент - не винаги мога да свиря на усилвател или на акустична, защото често свиря късно вечер и ми е приятно да чувам правилния тон, отколкото да гадая дали съм хванал правилно акорда на скапания орфей на който не му се разбира 1ва или 6та струна си ударил ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

човек, не ми се вярва като ходиш ....

 

 

Адаптерите ще и вдигнат качеството толкова, колкото е нужно да осъзнаеш, че ти трябва китара с по-добре звучаща дървения. И аз много си харесвах пълдинката и кремоната като имах тях, но с посъбирането на повече китари видях, че не са цвете. И все още твърдя, че пълдинката ми със сменени адаптери и позиции звучи по-добре от средностатистическата китарка за 300 лева, като изключим малко по-кашонестите басови тонове.

 

Не можеш да чуеш как звучи китарата, когато не си я включил. Например, много от махагоновите китари имат само звън и нищо друго невключени, от което човек би могъл да си направи извода, че звучат много зле, което, естествено, не е вярно. Може би още имаш само тази китара и затова сипеш толкова суперлативи. На практика, евтините китари са си евтини китари от евтини материали. Колкото и да въртиш и да обясняваш, рано или късно стигаш до това заключение. Срещат се евтини китари от яки материали, но това обикновено са случайности, по-вероятни за световнонеизвестните марки, които нямат скъпи серии. Ниските серии на големите фирми са си... ами ниски серии, какво да ти кажа... големите фирми никога няма да си самоизядат хляба, пускайки китари от готини материали в ниските си серии, по този начин притъпявайки нуждата на китариста да си търси по-скъпа китара.

Срещал съм нисък клас Ямахи от як махагон, в сериите от 80-те, но вече почти никой не прави такива китари в най-ниските серии.

 

Иначе... като ходя да си купя китара я пробвам ПЛЪГД защото така ще свиря на нея.. нали?!? А и досега не съм чувал китара, която звучи като тенекия от сирене с ластик... струва ми се, че по-скоро се вкарваш във филми и се опитваш да си повярваш сам. На практика, невключената ел. китара винаги звучи тихичко и звънливо, без състейн, защото освен пиковете при дърпане на струните, другото се чува слабо. По-скоро бих казал, че някои китари могат да ти прозвучат по-"симпатично" от други, което обаче е изключително субективно. Ако звучаха толкова прекрасно, хората така щяха да ги записват с микрофони, а на практика, това с микрофоните се ползва само като евтин трик за имитиране на акустична китара(добавя се към звука от китарата).

 

И накрая... ако си супер убеден, ела вкъщи да сравним скуаера ти с моя стар Орфей и ще видиш, че няма да има някаква особена разлика нито в качеството на тона, нито в състейна. Ако си заинтересован, пиши ми на ЛС. Има някакъв шанс, разбира се, китарата ти да звучи приятно, може да посвирим и да сравним някой път.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за останалите, но аз много често свиря unplugged и честно казано не намирам особена разлика между звука на класическата китара, и този, който моята китара вади, когато не е включена. Освен, разбира се, че е с по-малка гръмкост :punk_guitar: Определено има разлика от китара до китара, аз явно съм попаднал на подходяща за подобни случаи. И ще добавя, че струните Hybrid Slinky (с удебелени басови) дават много добри ниски честоти дори unplugged :) Който не вярва, да се обади да му запиша образец...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честно казано не намирам особена разлика между звука на класическата китара, и този, който моята китара вади, когато не е включена.

 

Явно наистина не знаеш за какво говориш. :punk_guitar:

 

И ще добавя, че струните Hybrid Slinky (с удебелени басови) дават много добри ниски честоти дори unplugged :) Който не вярва, да се обади да му запиша образец...

 

Аз искам, да :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само трябва да видя за някакъв по-качествен микрофон, че с някой кьопав дето ми се намира няма да добиеш представа :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да.... след последните ти коментари ми стана ясно, че говорим на различни езици.... няма какво да говорим повече. Ще посвириш и ще разбереш... дерзай! Като за начало можеш да си купиш класическа китара.. и уестърн китара...

Офертата за сравняването с орфея още важи....

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро бих казал, че някои китари могат да ти прозвучат по-"симпатично" от други, което обаче е изключително субективно.

 

всъщност това е всичко което исках да кажа - на мен ми харесва как звучи unplugged въпросната китара. а не че е дъ бест. обадих се реално щото някой някъде беше сравнил squier-ите с трабанти и ми се стори прекалено крайно. еми познавам един шваб който реши да си размени А6-цата за custom buggy в основата на което беше трабант. (разбира се с малко доплащане от страна на създателя на бъгито, както и да се има в предвид че шваба има още едно ауди и един мерцедес). така че всичко е адски субективно както каза ти. има още 2 положителни неща - на концерт (хахах някога хипотетично) не бих си взел китарата от 1800 лева, бих свирил на някой Squier защото няма да ми е толкова жал ако я потроша. другото е че такива китари са перфектни за експерименти - не бих се гаврил с някои фендер да му сменям чаркове и да презапоявам схеми както примерно с някой Squier.

пък и в крайна сметка има хора които предпочитат спортни модели коли има и хора които биха предпочели зверски изпилен опел пред някой астън мартин (нищо че първото никога не може да има качествата на второто)

въпрос на вкус

просто някой като каже "PRS е порше, Squire е трабант и на него не може да се свири" ми става неприятно защото има хора който лесно се отказват от китарата заради подобни глупости особено когато не им върви в началото и не разбират.

 

това с класическата китара беше наистина необмислено изказване между другото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе с времето ще разбереш, че хората, които казват това за трабанта са прави. Просто, когато искаш саунд и качество, плащаш за него. Аз купувам на старо нисък и по-скоро среден клас китарки и ги добутвам до там да свирят добре(рефрети, изправяне на грифа, адаптери, оправяне на джобоа на грифа, сетъп, хубаво интониране и т.н.), обаче първо, че мога да го направя, второ че ми отнема куп време, трето, че макар китарите да стават доста удобни, безпроблемно и вярно свирещи и приятни, пак на повечето им липсва нещо, за да е тона наистина същия с този на много скъпите китари... Чуй семплите на гибсъните на кольо_к в "семпли" и после хвани твоята китара и се опитай да имитираш такова богатство и характер на тона.... ами не става.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори от гледана точка на простата логика - ако такъв тон (като на Кольо или Хилбили) можеше да се докара от евтина китара, Гибсън щяха отдавна да са фалирали, а всички ние да свирим на Скуайъри :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

абв всичко което казвате е вярно! няма да споря с това. това което ме бъгва е когато някой каже че едната китара струва 200 а другата 2000 и не могат да се сравняват - да така е не могат. но ако трябва да сме честни тези които струват по 2000 и особено когато не са ръчна изработка - просто продават името си. иначе не вярвам материалите и електрониката да струват повече от хиляда. или по-просто казано едните са с материали за 140-150, другите с материали за 800. крайната цена е относителна и ако не е ръчно пипната а е свалена от същата автоматизирана лента, от която е свален и скуайър-а - не ми го хвалете ЧАК толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.