Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така счупи ми се горния нът на лес пола (бюджетен лес пол ) .

Отчупено е парче само на 6 струна и тя изпада - снощи ми се наложи да свиря на репетиция с нея и бати насторйвах 5 като 6 , 4 като 5 и така нататък - супер неприятно.

Интересува ме дали се продават готови такива (на акустичните са същите).

Китарата струва 150 лева така че да я нося на лютиер и да ми вземе 50 лева няма да стане !

Нямам никакво време да си я правя сам.

Помагайте

Отговорено

В джема има такива (нз дали тва наричте капъша, но е тва в една пряка на пиротска точно зад катедралата) по 1,50-2 бяха - взех си един реди седмица някъде.

Поздрави,

Влад

Отговорено

Скоро имах подобен проблем с един фендър. Със сигурност готов нут за фендера нямаше, само някакви заготовки. Имаше някви пластмасови, но лично не ме зарадва идеята - бяха малко кофти. В Райзинга има заготовки, които може да ти свършат работа, трябва да отделиш само половин час да ги позапилиш и нагласиш (аз не се справих добре обаче та ходих на лютиер). Пепи Давидов ми взе 20 кинта ако не се лъжа.

Отговорено

На страт е лесно там нъта е малък и влиза в жлеб - Мога да го измайсторя от каквато и да е пластмаса или по добре от кост.

При лес пола е по голям и се лепи накрая на швартата - както е на акустичните китари.

Лютиер значи - излизане от работа , харчене на гориво, оставяне на инструмента , навъртане на телефони.....

Времето е пари , + тва китарника свири ежедневно ........

Отговорено

Аз си смених нъта с месингов при Давидов за 20 кинта, пластмасов може би ще легне по-тънко ама не съм го питал. За един ден става, така че ако оставиш китарката сутринта най-вероятно вечерта ще можеш да си я вземеш. Разкарването обаче няма как да си го спестиш :)

Отговорено

Китарника е отново в строя!

Има си чистов нов метален нът:

lespolnut.jpg

Тук искам да благодаря на Петър Давидов (smartpeter)

Човека е супер приветлив , направи я бързо и качествено - препоръчвам го с две ръце на всеки с подобен род проблеми !

Отговорено

Давидов е страхотен, аз само при него ходя. Между другото сменя прагове супер качествено, който има нужда при него да ходи.