Jump to content
Българският форум за музиканти

Впечатленията ви от китарните процесори


hellsing

Recommended Posts

Каква е идеята:

 

Нека всеки който е използвал, използва, или е чел достатъчно и мисли да използва китарни процесори да сподели впечатленията си от тях... в смисъл нека всеки в този форум който е собственик на един два пет или десет китарни процесора (или е чел много за тях), свирил е достатъчно дълго с тях, опознал е начина им на работа, добре е запознат с предимствата и недостатъците на модела процесор който използва, нека напише по няколко реда за него. Споделяйки своите впечатления от различните производители и модели китарни процесори, вие ще станете полезни както на читателите на форума, така и на членовете му, които мислят да свирят с китарен процесор и съответно да си закупят такъв.

 

Пример:

 

Мара аз съм който съм... използвам еди какъв си процесор... струва еди колко си... впечатленията ми за него са такива и такива... в него ме кефи това и това... супер съм разочарован от това и онова... за цената си е еди какъв си... никога не бих го сменил с друг... ако имах възможност щях да го сменя с този или онзи... ако знаех еди какво си нямаще изобщо да го купя или ако знаех еди кое си веднага щях да си го взема... с него мога да правя това това и това... с него немога да правя това това и онова... /надявам се че схванахте идеята и за това няма да продължавам с примера/

 

Малка молба: Нека пишат хора които са запознати с темата за да избегнем празните приказки и да не объркаме читателите.

 

Като цяло: Следвайте примера и не се страхувайте да споделяте впечатленията си от китарните процесори... бъдете полезни на колегите си... сигурен съм че много хора биха оценили споделената информация ;)

 

П.П. Аз няма да пиша нищо по темата понеже все още не притежавам процесор и не съм много наясно с нещата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз не съм много наясно с нещата,имал съм само 3 процесора - зуум 707-2,в-амп2 и босс гт8.

зуума беше най лесен за правене на звук - ама то и звука му е толкова де...за вкъщи и за начинаещи (според мен) - цена около 140лв.

в-ампа - доста по трудно като правене на звук,но пък вади приличен звук.при него е най добре( и най лесно) да направиш звук след като го включиш в компа защото има найстройки които или се правят с някакви странни комбинации от копчетата или не се правят(аз мисля че не се правят без комп).недостатък за мен беше че стереото му не беше какро трябва стерео и при превключване на блендите има забавяне - цената му е около 150лв.

босс-а за мен е един много добър процесор,наистина стерео,2 канала на които може да се редят различни драйвове и ампове и кабинети и може да се пуснат заедно(моно),по отделно(стерео ляв и десен),пак по отделно(моно с възможност за смяна на канал1 и канал2 чрез натускане на контролния педал напромер) и динамично(моно,в зависимост от силата на входния сигнал авоматично се сменя канал 1 с канал 2 докато свириш без да натискаш нищо).за този процесор не искам да пиша много защото наистина ще е много...не е труден за настройване ако се научиш кое от къде се настройва о лал искаш да го настроиш.това за мен е процесорът на процесорите - има всичко каквото е нужно на китариста.има възможност за много лесно управление по време на свирене(след като си го настроиш да бъде така предварително - като зададеш функциите на контрол и експрешън педалите).в това което казах дотук за този процесор има възможност да не съм засегнал най важното,но съжалявам,каквото си помислите този процесор го има.има даже и двуглас... звука е качествен (според моите разбирания за звук).обаче има и недостатък - голям е!!!наложи ми се да ходя на репетиция с мотора - ади китарата на гърба ами процесора???сложих го в кашона му и го вързах отзад на багажника с 4 ластика.голям риск си беше,при едно падане - нито китара,нито процесор ! ! ! - цена 650-700лв.

 

незнам да ли спазих изискванията на автора на темата за изчерпателност ама има хора дето някои неща немогат да ги обясняват с думи,явно съм един от тях.даже бих казал че ако има зададени въпроси относно определен модел процесор отговорите ще бъдат по обширни,а не както в моя случай- отгоре отгоре...

 

тъй като се замисля какво съм написъл си правя извода - колкото по скъпо - толкова по хубаво.трябва да сме стгласни и с това защото някой беше казал "получаваш толкова колкото плащаш" - има нвщо вярно!

 

а други хора ще кажат - никой процесор не е хубав! и с тях съм съгласен!

;)

Редактирано от rocker_vn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мара аз съм Kрасен.

Използвам процесор Digitech RP250.

 

Picture

 

Струва около 300 лв. Нов.

Впечатленията ми за него са че е качествен и съдържа много функции ; 60 къстъм и 60 вградени ефекти.

В него ме кефи Опцията за пълно модифициране на ефектите, както през процесора, така и със УСБ кабел към комютъра, както и вградената Дръм Машината. Също така че може да се обновява фирмуера през нета. Както и AudioDNA който е някакъв мощен чип.

Супер съм разочарован от това че има много бутони за настройка и когато искаш да свириш нещо ново и да настроиш както си искаш звука трябва да се дупиш ;) .

За цената си - немога да кажа защото ми е първи процесор и първа китара с която свиря ;р .

С него мога да Свиря заедно със Дръм машината, използвам Фут Суиочовете и ФоотПедала, Възможно е ползването на 2 усилвателя в Стерео режим.

Редактирано от Krasen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тука ми се навърта едно Zoom503 амп-симулаторче, което е на 10-ина години, и струва под 100 лв, и върши работа за неангажиращи подрънквания, но като цяло звука му не е нищо особено. Има си повечето ефекти, но си звучи като евтино процесорче.

 

Свирил съм и със Zoom505, Zoom707 и Zoom 707 II, като положението е подобно, само при Zoom 7xx, си има и педал, както и възможност за използване на Flash карта за записчета. 707 II си има и малко повече ефекти с малко по-добро качество, но като цяло звука си е зуумски пак.

 

Пробвал съм дълго време един стар Digitech от 97-ма, където звука не ми хареса кой знае колко.

 

Свирих няколко дни с Boss GT-6, който има наистина много възможности, и звука му е наистина доста по-добър от гореизброените антики, но като цяло звука му повече ми напомня на аналогови дисторшън педалчета, отколкото на скъпите лампови усилватели, които се води, че емулира. Иначе за повечето публучни подрънквания, върши прекрасна работа.

 

Мнението ми за GT-8 е почти същото.

 

Моя фаворит при процесорите е Roland VG-88, който струва(поне миналата година струваше) над 2000 лв. Звука му е на едно доста добро ниво, като освен стандартните вече дисторшън/амп симулации, има и възможност за директно семплиране на най-различни акустични китари, банджота, добро китари, и всякакви други инструменти. Също така, той има и някои много екзотични функции като транспониране в реално време, както и сменяне на строя на китарата, без реално да сте сменили строя, както и виртуална смяна на адаптери. Тук е мястото и да спомена, че процесора, за тази функционалност, се използва със специален адаптер, който се монтира много близо до долното мостче на китарата, и усеща всяка струна отделно, като е свързан с процесора през 18-жилен кабел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мара ба, аз съм Ицо :icon_shithappens:

Използвам Line 6 POD XT

 

Цената му е 555лв нов. Много съм доволен от него. Има всично което ми е нужно. Спийкър симулациите са много добри. Сравнявал съм ги с лампов Маршал , триканален , 4х12 и мога да кажа , че разликата не е никак голяма. Усеща се че атаката му е малко по слаба, но инъче като звук е перфектен. Лошото при тези процесори е , че не се продават с контролер, ама никакъв. След като се купи, трябва да се купи и поне един фуутсуич, в най-добия случай, които е към 100 кинта отгоре. По принцип е най-добре да се използва миди контролер, за да имате контрол над всички процеси, които извършва. Съшо така към този процесор вървят и една камара софруери, които се свалят от www.line6.com Чрез тези софтуери вие можете да моделирате ефектите в процесора, без да се налага да го правите ръчно , което отнема много време, докато с програмата става много лесно и бързо. Можете също така да сваляте и тонове за него от www.customtone.com Там има хиляди тонове, който се доближават като звука на Вай, Петручи и мн. др. Може да се избира в какво да се включи - преамп, кубе, директно... В този модел има нововъведение A.I.R. Cab , което представлява кабинетите, който ги има в тоя процесор. Също предимство е , че може да се ъпдейтва софтуера и да се слагат нови ефекти. Допълнително се продават и model packs , в който има модели на кабинети различни птостраснтвени ефекти и т.н. Общо взето е нещо такова, като кратко описание за повече информация www.line6.com Гледах наскоро, че е излязла и следващата версия - POD X3, но засега не съм имал възможност да го чуя и да видя какво може. Еиииии щях да забравя снимка да сложа, ето pod_xt.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хелоу, аз съм Ники

 

първо процесори които съм имал и имам:

 

Zoom 707II - първият ми процесор, около 3 години свирих с него. Ами играчката не е лоша като за начинаещи става, но нищо повече. Дистовете са доста мазнички и шумни което не ме кефи, но модулациите не са никак лоши

 

V-Amp 2 - много си ме кефеше този процесор за свирене вкъщи, директно боднат в компа. Лесно се прави звук с него, дистовете ме радваха що годе, но модулциите - не. Много тъпо беше направен че като изключиш премп-а и неможеш да сложиш еквалайзер, което за мен бе голям недостатък. От както започнах да свиря в група с още един китарист, нещо спря да ме кефи, губеше се в микса и колкото и силен да бях някаде изчесвах в крайна сметка. Пък и избиваха някакви високи много.

 

Boss GT-5 - желязна махина, в приносен и буквален смисъл. Има както много стабилни дистове, така и много добри модулации. Звучи сравнително естествено като за процесор. Голям недостатък е че изобщо не юзер френдлу, настройва се много трудно. Отне ми около година докато си докарам дист който ме кефи. Взех го за към 400кинта миналата година

 

Zoom 505II - като за 40 кинта си е екстра. Ползвам го за свирене вкъщи, предимно ръгнат директно в компа. Има 1 драйф който звучи не лошо(като за цената) дирекно ръгнат и си пиля с него. Мисля, че зуум-а от този клас(вкл 707II) са идеални за начинаещи или за такива като мен които просто искат някакъв драйв докато се упражняват.

 

Имал съм близки срещи с:

 

Digitech GNX-2 - другият ни китарист(NEVERMORE) е с такова, много стабилна машинка с яки модулации, но дистовете му звучат прекалено изкуствено за мен, абсолютно никаква динамика.

 

Digitech RP-100 - много готино процесорче, мен лично супер много ме кефи като за свирене вкъщи и за сола, има някакъв много малмстийнски дист, които ми е много любим, но за тежки неща като че ли не е особено подходящ или поне аз не успях да открия в него някакъв достатъчно брутален дист за трашария примерно

 

Digitech RP-200 - пробвах го включен в компютърни колонки, звучеше си като през кубе. Мнението ми за него съвпада с горното(за Rp-100).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще добавя малко неща към мнението за процесора Digitech RP250. Ще се опитам да направя мнението като във harmony.central :

 

Цена : 300 лв.

 

Начин на използване : изключително лесно. Трябваше ми около 20 мин. и вече можех спокойно да редактирам патчове и дори не ми трябваше и книжката за да се информирам. Запаметяването става с натискането на едно копче два пъти и отнема не повечее от 2 сек. , което е много удобно , когато искаш да направиш бърза промяна по време на свирене. Експрешън педала е в голяма полза тук, можеш да контролираш редица неща чрез него от включване на ефекти до просто контрулиране на някои параметри от тях.

Звук :честно да ви кажа, когато купих вече бях чел тонове информация за всички процесори в този клас и бях подготвен за редица недостатъци във звука, но тука DigiTech ме изненадаха. Процесора звучеше доста прилично, нямаше и помен от някакво силно дигитално звучене, а напротив сравнително топъл звук. От симулациите на амп-ове много съм доволен от тези на JCM 800, JCM 900 , Plexi, Fender Twin Reverb. Разбира се не мога да ги сравня с оригиналните, но като цяло звученето е доста добро. Към тях може да зачислиш някакви кабинети, които допълнително украсяват звука и може да си експериментираш.

Дистовете в този процесор за мен не могат да се използват ако нямаш някаква симулация на кубе преди това да се включи и тогава диста може да окраси много добре звука. Иначе има доста хубав фузз и няколко дистчета от Boss, RAT, Grunge, DigiTech и други.

Ефектите са много добри в това чудо. Доста добри ревърберации, делеии и хоруси. Останалите ефекти са също на много практично ниво, но просто аз рядко ги използвам иначе си има Envelope, Phaser, Tremolo, Vibrato, YaYa, Auto YaYa и ку още , които не се сещам дори :icon_shithappens:. Друго нещо , което ми направи впечетление е причното Whammy и доста доброто за процесор WahWah. И двата ефекта са обикновено трудни за симулирена в дигитален режим, но ето че в този процесор са направени на ниво. Сравнявал съм wah-то с истинско Cry Baby и осъзаема разлика няма освен това се включва по същия начин като dunlop-ското. Whammy-то си има доста режими да дигаш и сваляш с няколко октави, за съжаление единствено го сравнявам с няколкото сола на Том Морело и винаги съм звучал много добре :).

Процесора има и вграден компресор или по точно няколко, звучи ми прилично , но е нищо особено. Освен това има и симулации на адаптери или по-точно обръша от единичен в двоен и обратното. Лично мен този ефект не ме кефи много.

 

Други много готини опции, както вече бе споменото е официалният софтуер, който се съпортва от Digitech. Този софтуер ти позволява още по лесно да командваш пачовете ти и да си сваляш пачове на други хора от форума им в сайт-а. Връзката с компа става чрез USB кабел.

 

Като цяло машинката е перфектна за домашно свирене и особено за репетиции, поради малкия си размер. За живо свирене може би бих я поръчал за нещо като back up , т.е. за всеки случай ако нещо от твоята техника се прецака да имаш да те спаси. Процесора е метален и доста масивен , както и експрешън педала е направо сила ;).

Забравих да спомена, че практически забавяния при смяна на пач е неусезаема.

Ами това е моето мнение за този процесор, надявам се да съм дал някаква представа за тази машинка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак съм аз :icon_shithappens:

Този път за ZOOM 3030 guitar player, който съм ползвал.

 

 

Цената му е около 150 лв. Втора ръка :) За цената си е много добър. Става за начинсещи, или за клубни участия. Предимството му е , че е лек и малък, няма нужда да се чудите , аджеба как да го мъкнете. Има си всичко, което може да ви е нужно - дист , фленджър, хорос мизерна симулация и мн.др. Впечатленията ми са, че става за начинаещи музиканти, репетиций и за свирене на живо в малки клубове. 6111258.jpg

 

 

 

Да не пиша опще един пост ще пиша пак тук.

 

Мара ба , Робот!!! Пак съм аз!!!

Ся пък за Digitech S200, който също съм ползвал.

Цената му е 200-250 кинта 2-ра ръка

 

Това е професор за РАК система, демек е рак компонент. Предназначен е за вокали, но може да се използва и за всичко друго. Аз съм го ползвал за китара и бях много доволен. В него има само пространствени ефекти, но няма уа-уа. Няма дист или нещо от сорта. Има си еквалайзер, както и ноиз геит. Напълно миди управляем е и много лесно се програмира. Направен е као за малоумни (демек като мен). Може да се командва и със суич. Процесора е стерео , демек има стерео входове и стерео изходи. Захранването му е кофти(110 волта), ама е американска работа(всички знаем за китай ;) . Ако преди него има лампов преамп става трепач. Забравих да спомена, че е двупроцесорен. Не става много за сцена, поради факта, че трудно се носи и сменя малко бавно от единия юзър в другия, но той не е направен за студио!!!

 

 

 

еи го на кво представлява spd_20050112222206_b.jpg

Редактирано от KingdomX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

направо по темата:

 

ZOOM 707 ...по моето скромно мнение беше пълен боклук...не знам аз ли съм бил толкова некадърен на времето когато съм го ползвал но така и не изкарах приличен звук с него никого и при никакви обстоятелства...независимо дали централно или в чистия канал на някой усливател процесора винаги си звучеше като че ли звука му избива откъм правото черво...много бях щастлив като го продадох накрая...

 

ART Xtreme ...много приличен процесор ако се свири с наго в чистия канал на усилвател...макр че звучи прекалено транзисторно и допълнителните му ефекти са с много ограничения...по скоро бих го възприел като дист с разширени функции отколкото като процесор...

 

 

BEHRINGER V-amp II ...наистина приличен процесор и най-лесен за ползване от всичко което някога съм имал...симулациите му са доволни и настройките му са така подредени че имаш чувството че боровиш с копчетата на истински усилвател...според мен е идеалното нискобюджетно решение...звука му е почти професионален...ама почти...не съвсем...

 

 

 

BOSS GT8 ...най-добрия процесор с който имам честа да работя...страшно много функции...безкрайни възможности...но е изключително труден за употреба...звука му е убииствен дори в централно...но както всички процесори колкото и да е красив в него няма живец...сравнен с звука на лампов усилвател издиша много много сериозно...дори съм мислел да го продавам поради тази причина...в крайна сметка това за което смятам релно да го ползвам е за хорус и реверб вързан към ефект лупа на ламповия ми усилвател...и евентуално за резерва ако на живо ми изгори някоя лампа ненадейно...за нищо повече...симулациите са си симулации...истинското си е истинско...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Alesis FX Guitar - 180 лв - нов за тези пари може би може да се вземе нещо по добро ама нейсе - взех го това преди 2 години - за вкъщи е добре - има гаден брум като фон при увеличаване на изкриваването на диста но за по чисти звуци на китарата -става- емитира кабинети -ехо-нал-уа уа- и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здраствуйти , аз съм Дилян .

 

Behringer V-Amp2 : Процесора с който съм и сега . Нов мисля е 230 лева . Звука лично ме задоволява напълно , интерфейса му е доста удобен . Управлението му през МИДИ позволява да се правят корекции докато се записва , което ме улеснява за някой неща . Единствено липсата на Уах педал го дърпа назад . Симулациите му са перфекти за живо свирене , за запис имат нужда от малко дообработка , но кой ли ефект няма нужда от обработка . Разделянето на изходите му на 'Амп' и на 'Амп с ефекти' също е доста полезно при мулти тракинг .

 

Zoom G1 : За кратката ми среща с него бих казал за жалост не много неща , които да го изтъкнат . Но все пак за цената си от 130 лева е перфектното начало . Симулациите са добри , но нойсгейта (ZNR) към тях малко скапва нещата . Има доста разнообразни ефекти , но управлението им с един параметър е малко странно за мен . Вградената ритъм машина е подходяща за упражнения .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да неотварям цяла тема, реших да попитам тук. Струва ли си замяната на моя САНСАМП-гт2 на НАудио за Джиджитек РП 250 .....ползва се компютара през цялото време

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да неотварям цяла тема, реших да попитам тук. Струва ли си замяната на моя САНСАМП-гт2 на НАудио за Джиджитек РП 250 .....ползва се компютара през цялото време

 

Отвори си нова тема , стига сте спамили където фанете ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.