Storadin Публикувано Октомври 4, 2007 Публикувано Октомври 4, 2007 Исках да попитам: с какво мога да си почистя чинелите? Някакъв препарат? Цитирай
fildi Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 моите Амати чинели съм ги лъскал идеално с CIF от този белия в зелените опаковки. Трябва ти съвсем малко и с една гъба намокрена в топла вода ще свършиш работа. Купувал съм си и един специален препарат за лъскане на чинели от Райсинг Форс обаче вместо да ги лъсне взеха че потъмняха и повече не съм го ползвал и така ми седи сега. Гледай само да не е абразивен препарата за да не ги издраскаш! Трябва да е течен препарат. Дано съм ти бил полезен :-) Поздрави и успехи! Цитирай
Mozart Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 (Редактирано) С паста за лъскане на чинели ! едит: да зилджана от РФ е гаден и аз го имам! ползвал съм навремето паста на "Пайст" в/у моите зилджани и свърши чудесна работа. за нея трябва да питаш в Динакорд. Те са офиц. дистрибутори на "Пайст" . Good Luck Редактирано Октомври 4, 2007 от Mozart Цитирай
GroOveR Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 Колеги аз и с оцет съм ги чистил,не става перфектно,но с много усилия и търкане се получава Иначе във всеки музикален магазин би трябвало да има такъв спрей или паста,някъде му казват и пудцинг (с това се излъскват духовите инструменти).Цената е около 10-12 лв. ако не се лъжа Успех Цитирай
beatle Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 (Редактирано) Да и аз с оцет съм чистил,супер става-като ново е Аматито,по на долу трябва да има една такава тема. До колкото знам не е хубаво да се ползва вода за миенето на чинелите-но незнам. Редактирано Октомври 4, 2007 от beatle Цитирай
tupoto kopele Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 С паста за лъскане на чинели ! едит: да зилджана от РФ е гаден и аз го имам! ползвал съм навремето паста на "Пайст" в/у моите зилджани и свърши чудесна работа. за нея трябва да питаш в Динакорд. Те са офиц. дистрибутори на "Пайст" . Good Luck Zildjian пастата е перфектна за чинели Zildjian Цитирай
GroOveR Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 (Редактирано) Да и аз с оцет съм чистил,супер става-като ново е Аматито,по на долу трябва да има една такава тема.До колкото знам не е хубаво да се ползва вода за миенето на чинелите-но незнам. Точно така,по тоя начин се окисляват и потъмняват(позеленяват) тия чинели които нямат специално покритие.Дори и от въздуха се получава тоя зеления ефект или потъмняването,ако не се поддържат.Моя съвет е - мястото където стои сет-а да няма никаква влага и да се почистват поне 1 път в месеца Редактирано Октомври 4, 2007 от ^Drum_Master^ Цитирай
Danny47 Отговорено Октомври 5, 2007 Отговорено Октомври 5, 2007 Някой ще обясни ли дали има вреда от това да си чистим чинелите. Чувал съм разни работи, но не съм наясно! Цитирай
Recommended Posts