Krasen Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 Ами ако са Китайски/Корейски,дали ще имат менюъл п.п. требе ми менюъл за Washburn WI66PRO Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 естествено че имат случайно да си търсил във washburn.com ??? аз намерих щото преди малко но няма да ти дам линка да се научиш да търсиш Цитирай
fluti Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 Бе вие съвсем се побъркахте тука! Какво му е различното на сетъпването на "китайска/корейска китара" и каквато и да е друга ел.китара?? Ами и един менюъл от Ибанец или коя да е по-известна марка ще свърши работа. Общо взето няма 1000 вида бриджове обикновено ще е или фиксирано или фендерско тремоло, или Флойд роуз. А принципът на преместване на седълцата за настройване на интонацията си е един и същ при ВСИЧКИ бриджове. Ае стига маргазлъци, RTFM!!! Цитирай
Krasen Отговорено Октомври 7, 2007 Отговорено Октомври 7, 2007 ^ Eстествено че погледнах там, но не разбрах какво точно имаш предвид под менюъл, защото в сайта намирам единствено спецификациите за модела и разни други глупости, но не и как трябва да са ми завинтени болчетата Цитирай
famousest Отговорено Октомври 8, 2007 Автор Отговорено Октомври 8, 2007 Здравейте, пак! Добре разбрах ,че трябва да се навива за да стане повече разтоянието от дванадесето до задното седло на струната за да падне тона и на 12-то прагче , но при първа ми се получи криво ляво и при втора да речем ,ама при другите струни няма на къде да навивам вече навих ги до край назад? Какво да правя благодаря ви предварително .Благодаря ви и за бързите отговори предния път. Цитирай
hed Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 (Редактирано) затягане на винта = опъване на струните и по-висок тон на 12 прагче, отпускане към адаптерите = обратнотопроста логика Здравейте, пак! Добре разбрах ,че трябва да се навива за да стане повече разтоянието от дванадесето до задното седло на струната за да падне тона и на 12-то прагче , но при първа ми се получи криво ляво и при втора да речем ,ама при другите струни няма на къде да навивам вече навих ги до край назад? Какво да правя благодаря ви предварително .Благодаря ви и за бързите отговори предния път. Каква ти е китарата? Както го описваш и ако правиш всичко както трябва, остава да са ти кофти наредени праговете. Пробвай да хванеш на квинта две струни (като са настроени добре една спрямо друга ненатиснати), и после се разходи нагоре на квинти и ако почнат да фалшивеят нагоре значи прагчетата не са сметнати добре спрямо дължината или ти е крив грифа. Редактирано Октомври 8, 2007 от hed Цитирай
famousest Отговорено Октомври 8, 2007 Автор Отговорено Октомври 8, 2007 Китарата ми е на Behringer - El Toro.Знам ,че е боза ,но хубаво щеше да е да се понастрое. Може да не е чак толкова гадно но мене ме дразни като взема да я настройвам и видя тези аномалии. Цитирай
hed Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 Нормално е китара от нисък клас да фалшвее тук там... Настрой я компромисно да ти е добре в позициите които най-често използваш и карай така Цитирай
fluti Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 ^ Eстествено че погледнах там, но не разбрах какво точно имаш предвид под менюъл, защото в сайта намирам единствено спецификациите за модела и разни други глупости, но не и как трябва да са ми завинтени болчетата Ами като отидеш на сайта на Ибанез, примерно, горе има меню Support, където пък има Manuals и има куп менюали на китари и басове с обяснения как се настройват различните видове бриджове и т.н. Цитирай
Krasen Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 Дае, видях в сайта им това с менюалите Но тия от Уашбърн ме разочароваха ;р , Във FAQ видях това: "6. How can I get a schematic or owner's manual for my gear? We do not offer manuals for any or our string instruments, including all Washburn and Oscar Schmidt guitars, basses or bluegrass instruments. Please visit your local music or online retailer for instructional/maintenance books or videos." Цитирай
shtur4o Отговорено Октомври 9, 2007 Отговорено Октомври 9, 2007 Забравих да попитам автора на темата нови ли са ти струните или използвани? Винаги си настройвай интонациите с нови струни!!! При старите струни понякога просто няма настройване. Цитирай
Recommended Posts