Jump to content
Българският форум за музиканти

Свързване към Pc


Tobepawned

Recommended Posts

Здравейте.

Свиря от известно време и ми се случи да гледам клип в един от mass media сайтовете в наше време там един пич свирише през колоните от компютърът си.Ако може да ми кажете какво да направя за да използвам същите функции на PC-то си ще съм ви МНОГО БЛАГОДАРЕН!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съжелявам.

Нямах търпение за бърз отговор и постнах без да мисля за вече написаните теми.

 

 

Добре де, понеже вече си я постнал - що да не ти кажем, ами само да дрънкаме , че имало такива теми. Има си хора - да я затворят, но преди това ...ще ти кажа ква е простата схема. Трябва ти един кабел жак-жак( моно (ако не знаеш какъв е този кабел в раздел "направи си сам" има тема най отгоре, как да си направиш)), след това ти трябва предодник от голям към малък жак (предават се по музикалните магазини и във всеки магазин за електроника) Включваш кабела в китарата си и след това в Лаин ин-а на саундката( може и във входа на микрофона, зависи какво искаш) и :punk_guitar: Това е всичко. А, ето ти линк към "направи си сам" за кабела

 

 

 

Поздрави Рендаков!!!

Редактирано от KingdomX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря KingdomX.

Отивам да растърся маркетите за сичко от което имам нужна

Още един път благодаря.

 

 

P.P Но не ми стана ясно какво е това понятие "предодник".

Моля поясни ми го.

Редактирано от Tobepawned
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

P.P Но не ми стана ясно какво е това понятие "предодник".

Моля поясни ми го.

 

 

Понеже моно жаковете за китара са големи ( смисъл диаметъра на жак-а(0.65 см.) , а на теб ти трябва малък, за да можеш да включиш китарата в саундката (0.35 см. мисля че беше диаметъра на малкия жак) Тук можеш да видиш какво представлява , но на теб ти трябва МОНО, не че и този не става. Аз ползвам такъв.

 

 

 

Айде купувай и :icon_shithappens::)

 

Поздрави Рендаков!!!

 

 

ПП дадох невалиден линк, но се опраи :)

Редактирано от KingdomX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KingdomX имаше предвид преХодник :) Баси смута настана за една объркана буква... Почти като легендата за желязото в спанака и попай заради една грешна запетайка в изследванията :icon_shithappens:

 

Иначе може и директно моно 3,5 мм жак да сложиш - ефекта е същия, само че няма да можеш да го ползваш за директно свирене в усилвател по-късно. И гледай да вземеш екраниран кабел, а не кабел за колонки двужилен :)

 

Позрдави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

KingdomX имаше предвид преХодник :lol: Баси смута настана за една объркана буква... Почти като легендата за желязото в спанака и попай заради една грешна запетайка в изследванията :thumbs_up:

Влад

 

 

Не бях забелязъл, че съм объркал думата :) в бързането преДодник ;) ни моа, майна. То още малко да стане политически въпрос :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммм перфектно се получи :thumbs_up: само трябваше да ходя до на един приятел дядо my да го запой и стана чудесно!Пет колони и сичките бумтят...Много добре стана :) смятам да се навъртам тука да видиме може нещо ново да се види и научи THANKх.

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той и да го запой и да не го запой пак ше трябва да го запои'. :thumbs_up:

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не обичам заядливковци... Голяма работа - ще изядеш момчето за една правописна грешка... :) Я се стегни!

 

Честито пич! Със здраве да си дрънкаш и занапред първо пробвай търсачката да видиш какво са казали хората преди това и ако няма нещо конкретно тогава питай :thumbs_up:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо писах в темата за начинаещи, но ще си задам въпроса тук, защото сега попаднах на подобна тема:

 

Здравейте. Регнах се преди малко. Та значи, преди време, преди да се регна, гледах една професионално написана тема за използване на компютъра като усилвател, но сега не мога да я намера с търсенето. Може ли въобще да се използва компютърът като усивател за ел. китара? Начинаещ съм и смятам да си взема ел.китара, но финансите май няма да ми стигнат за усилвател. Въпросът ми е като този на "Slav", но ми трябва темата, защото там беше описано подробно как става.

 

Компа ми е: Intel 2,66Ghr

512RAM

Gigabyte дъно

Звък: Realtek AC97 Audio, 16bit, 44Khz

 

С тези параметри ще мога ли да подкарам споменати пограми като "Guitar Rig"?

 

Та разбирам, че компа може нещо да се използва като процесор, но не съм наясно какво точно значи това. Питам дали мога да го използвам като усилвател и дали се сещате за тази тема. Мога ли да го използвам като усилвател и процесор едновременно да вкарвам ефекти, и да записвам, и т.н? Може ли не си взимам въобще усилвател като имам компютър? С кабели, жакове, преходници, входове и т.н съм наясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Инсталираш си някой китарен софт като Guitar rig,Amplitube,Revalver mk ii и спокойно си свириш с компа.

Аз ти препоръчвам Revalver-ра! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли не си взимам въобще усилвател като имам компютър? С кабели, жакове, преходници, входове и т.н съм наясно.

 

 

Може , ако имаш хубава саунд-ка, която да има много хубав процесор и да е направена за тази цел. Например студиините вървят със софтуер към тях и няма нужда да се купуват една камара ракове, защото в саунд-ката си има почти всичко. Ток не съм 100% наясно как стоят нещата, но нещо акова съм чувал/чел някъде, но е й твърде вероятно да греша. Както каза Shadow® има софтуер, който е направен за тази цел. Аз не ползвам такива програми. Предпочитам си ефектчетата ми да са отделно от компютъра. Ползвах единствено преди време GuitaBox , това беще много,много отдавна и сега има къде къде по добри програми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.