Labedline Публикувано Септември 29, 2007 Публикувано Септември 29, 2007 Здравейте! Пиша като пълен новак във форума и като почти пълен новак в областта на електронните пиана, клавири и т.н. От доста време искам да си купа някой читав клавир...проблема е, че не разполагам с възможността да дам достатъчно пари за това...може ли някой да ми препоръча какво да търса за цена до около 500-600 лева /може и втора ръка/ и най-вече какво да търса при клавирите? Имам, бих казал сравнително голям, опит с обикновенните, акустични пиана, и за електронно ползвам една йоника с двойно по-малки от нормална големина клавиши...абе с две думи "детска работа''. Знам, че за сумата от 500 лева, не мога да искам особено качество, възможности или каквито и да е претенции, но поне мога да опитам Благодаря ви предварително Цитирай
lockfolder Отговорено Септември 29, 2007 Отговорено Септември 29, 2007 Casio Privia Px-110 http://www.casio-europe.com/euro/emi/privi...specifications/ опиши за какво по-точно ти трябва този клавир Цитирай
Labedline Отговорено Септември 30, 2007 Автор Отговорено Септември 30, 2007 Няма да ми служи за нищо чак толкова специално... Въпроса е,че ми трябва някое преносимо пиано с хубав звук идобро качество... Също забравих да спомена, че много държа на голям брой октави...поне шест Lockfolder, този клавир, който си ми показал изглежда доста добре...а също и звучи доста добре на sample-ите. Ако може някой да ми каже за какво точно да следа при евенуална покупка на клавир, кои неща е хубаво да има, и как да различа качественото Цитирай
lockfolder Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 този който ти дадох да видиш съм го имал и аз - casio privia са с най-добрата клавиатура според мен, имам yamaha motif, но намирам клавиатурата на privia за по-добра - клавиши като на концертен роял, с много-добра хаммер-механика. Друг е въпроса, че при този модел който е с 88 клавиша (пълна клавиатура на пиано) е малка полифонията - 32 гласа, при това основното пиано е стерео семплирано, което прави всъщност полифонията 16... Преносимо е - не го гледай на снимките на какви стойки е, като йоника е, тежи някъде кам 15 кг друго което мога да ти препоръчам е : yamaha dgx-220 76 клавиша като на пиано, но без механика, т.е. нямат съпротивление, 32-полифонична е, има към 500 звука http://www.yamaha-europe.com/yamaha_europe...x220/index.html Цитирай
yamaha Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 @lockfolder, то хубаво че си му дал за пример 'привията', ама пропусна да кажеш, че не се вмества в бюджета, който си е отделил. (1200 лв.) Иначе всичко, което казваш за пианото е така - имам модела 310 - прекрасна хамър механика (по-добра от тази, на другото ми пиано Roland RD600), леко е (12 кг.) - сам човек спокойно си го пренася където и да е, саундите не са лоши (поне моето има доста + аранжьор), има си миди, елементарен секуенсер и т.н. Цитирай
lockfolder Отговорено Септември 30, 2007 Отговорено Септември 30, 2007 @lockfolder, то хубаво че си му дал за пример 'привията', ама пропусна да кажеш, че не се вмества в бюджета, който си е отделил. (1200 лв.)Иначе всичко, което казваш за пианото е така - имам модела 310 - прекрасна хамър механика (по-добра от тази, на другото ми пиано Roland RD600), леко е (12 кг.) - сам човек спокойно си го пренася където и да е, саундите не са лоши (поне моето има доста + аранжьор), има си миди, елементарен секуенсер и т.н. ами аз лично си купих привиата за 380 евро, не знам в БГ как вървят цените, но човек може да си поръча и от чужбина, защото въпреки пратката излиза по-евтино, а и има релална гаранция на инструмента Цитирай
Labedline Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 поразтърпувах се малко в E-bay...какво ще кажете за тези два модела и обявите им? Roland A-50 roland A-33 Цитирай
lockfolder Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 (Редактирано) тези 2 кийборда са миди-мастер-кийборди, т.е. управляват други кийборди или ракове, нямат собствени звуци итн май не си наясно какво точно търсиш или имаш някакъв добър кийборд и си търсиш само клавиатура с която да го управляваш? ако нямаш познати в америка не те съветвам да купиш от американския ибей виж и roland d-70 - 76 клавиша е, стар но златен модел Редактирано Октомври 1, 2007 от lockfolder Цитирай
Labedline Отговорено Октомври 1, 2007 Автор Отговорено Октомври 1, 2007 Да си го кажем ясно: изобщо не съм наясно с това което търса Писах по-рано, че е така...за това и моля за съвети, напътствия и обяснения, които за моя радост получвам Ще погледна и D-70, мерси отново Цитирай
Recommended Posts