Dikata Отговорено Ноември 14, 2007 Share Отговорено Ноември 14, 2007 абе познавам адски много китаристи и според мен е по -често явление ел. китарист да понасвирва класика.докато класик-олееееее малееее.даже вибрато нямат за пред хората.а като се свири бьрзо-тогава се чуват повече струните,на които не свирят!има и изключения,разбира се,ама те са за да потвьрдят правилото.познавам такива. и друго,мисля ,че хубав тон на ел.китара се вади отвратително трудно.и не говоря за на тона на неква mtv звезда,а за сериозни свирачи.ток не минава през тона,сьщо така Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kobra Отговорено Ноември 15, 2007 Share Отговорено Ноември 15, 2007 Аз свира на една акустична китара FACTOR NEW LINE тип уестърн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 15, 2007 Share Отговорено Ноември 15, 2007 каква връзка има това с темата и се пише (също се и казва) свирЯ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vikktoria.andreeva Отговорено Ноември 19, 2007 Share Отговорено Ноември 19, 2007 ааа чакай, че нещо прочетох за класическите китаристи... че рядко свирели на електрическа китара. абе не знам... аз от 13 години вече свиря на класическа китара, не съм спирала. това уча и преподавам в едно читалище ... на пръв поглед пенсионерска история нали? ахахахха Все пак имам една черна стрела Facotr от доста време... имах industrial група.. правихме доста концерти, клип снимахме... някви такива неща... абе уж сериозно беше. та май съм разбила правилото за класическите китаристи хихи... не че е нещо де... ама да кажа Иначе най-голямата ми лудост е акустичния звук... да ме прощават колегите с електрическите китари, ама нищо не може да се сравни с него! хайде стига съм писала.. извинявам се за романа хах ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
...denied Отговорено Ноември 20, 2007 Share Отговорено Ноември 20, 2007 Мисля че това което всички(повечето) се опитват да кажат е че електрическата и класическата китара са два съвсем различни музикални инструмента и техниките който се използват при тях също са адски различни... Следователно всеки трябва да учи това което му допада а не задължително да започне с акустична ако не иска да свири на такава за постояно. Извод:"Каквото и да свирите го свирете със кеф и желание ".(точка) Rock On! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vikktoria.andreeva Отговорено Ноември 20, 2007 Share Отговорено Ноември 20, 2007 това да, но класическата китара чисто практически и като начин на мислене и изпълнение дава много стабилни похвати за овладяване на координацията, свирене без стягане на ръцете, правилна апликатура в лявата ръка и какво ли не... докато доста самоуки "китаристи" се ограничават в развитието си и дори си докарват проблеми заради неправилни навици. както и да е де.. нещо ми се прикава, за тва дрънкам )) Усмихвайте се,тва е важно.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bringara Отговорено Ноември 22, 2007 Share Отговорено Ноември 22, 2007 Свирил сьм на класи4еска китара 1 година(успоредно с електри4еската) и не6то не ми допадна много вапреки 4е има стра6но голяма полза от нея.А ина4е някаде про4етох 4е нямало вибрато и такива газариики в нея - то просто самият стил и на4ин на мислене е коренно разли4ен и докато такижа работи по4ти отиьстват, ви6 колко много се използват басовите струни и ми кажи каде на електри4еската се използват толкова 4есто А ина4е това 4е акусти4ната кита,ра вади наи готиният звук според мен е прекалено абстрактно - много хора,много мнения.Според мен не зависи толкова от звука колкото от теку6тата хармония, но си мисля 4е ни6то не може да се сравнява с един delay + drive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kobra Отговорено Ноември 22, 2007 Share Отговорено Ноември 22, 2007 Аз лично харесвам и двата типа китари обаче отскоро се свиря е взех акустична китара за да се науча на нещо, а пък после живот и здраве ще си взема и електрическа китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kobra Отговорено Ноември 22, 2007 Share Отговорено Ноември 22, 2007 Аз лично харесвам и двата типа китари обаче отскоро се свиря е взех акустична китара за да се науча на нещо, а пък после живот и здраве ще си взема и електрическа китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
playman Отговорено Декември 27, 2007 Share Отговорено Декември 27, 2007 Здравейте,искам да попитам коя от тези двете е по-добре да си взема за да се уча... http://www.staggmusic.com/images/13827.jpg - класическа (100 лв.) или Factor - акустична (90лв.) ...при условие,че след половин година ще си взема електрическа?Просто за толкова кратък период не ми се дават повече от 100 лева.Искам само да посвикна да си кърша пръстите по струните и също като хвана електрическата да мога да засвиря нещо.Класическата ми харесва много като визия и качеството не е толкова зле,но пък смятам да свиря предимно рок (интрото на Stairway to Heaven,Angie на Rolling Stones...).Factor-a е с метални струни,но е "по-китайската" от двете и някъде четох,че ключовете и не държат хубаво,а аз няма да мога сам да си я настройвам. Та,въпроса ми общо взето е - може ли да се свирят рок-балади на класическа или за тези неща си трябва жица,пък дори и върху корпус Factor...? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metaliza Отговорено Декември 28, 2007 Share Отговорено Декември 28, 2007 ми рок балади все съм гледал и с класически и с акустични китари.аз предпочитам метални сртуни, понеже ако Бог даде и си взема електрическа да съм запознат с усещането на "жицата".а пък щом мислиш за електрическа, аз смятам, че акустичната е една идея по - близо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
playman Отговорено Декември 28, 2007 Share Отговорено Декември 28, 2007 (Редактирано) Мерси,а тази каква е? (акустична или класическа) http://zazz.bg/play:a4994774 : ) Редактирано Декември 28, 2007 от playman Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Phreaker Отговорено Декември 28, 2007 Share Отговорено Декември 28, 2007 Акустична Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metaliza Отговорено Декември 28, 2007 Share Отговорено Декември 28, 2007 (Редактирано) абе не се ли вика акустична, когато е с метални струни?тази е с найлонови, но прагчетата от главата до началото на тялото са 14...носи всички черти на акустична освен струните...или аз съм грешно образован като си мисля, че акустичната трябва да е с метални струни Редактирано Декември 28, 2007 от metaliza Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiroLambov Отговорено Декември 28, 2007 Share Отговорено Декември 28, 2007 Значи аз свиря на класическа и ходя на уроци от около 3 месеца...Много е приятно...Мисля да почна и ел. ,но класическата няма да я спирам...Иначе имам един C. Giant...(ако сте чували за тая марка...) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts